Maşallah
Biz 56 yaşımıza gelebilecek miyiz, gelebilsek bisiklet sürecek durumda olabilecek miyiz acaba...
Durumunuz bana göre özel, çünkü yaşınız özel. Eğer kas ve kıkırdak gelişiminln sona ermediği bir yaşta olsaydınız daha elle tutulur bilgiler verebilirdik size.
Forumda bir başlıkta (20li, 30’lu 40’lı yaşlarda... diye devam eden bir başlığı vardı hatta) 50’li yaşlardaki pedaldaşların en büyük avantajının dayanıklı olmaları olduğunu konuşmuştuk. Siz, uzun mesafe, uzun saatler oldukça stabil bir nabızla (düşük nabız elbette) bisiklet üzerinde çok rhat kalabilirsiniz bisiklete tam anlamıyla alışmanızın ardından. Fakat bu alışma sürecinin uzunluğunu kesinlikle bilmiyorum. Aslına bakarsanız bacaklarınızdaki ağrıların kas dokusu ağrısı olduğuna da emin değilim. 6 aydır geçmeyen bir ağrının kas ağrısı olduğunu sanmıyorum malesef.
Yaşınız ve durumunuzla ilgili ben de elle tutulur bilgiler veremeyceğim ama kesinliğinden emin olduğum birkaç tavsiyeyi de paylaşayım
-Gelişim ve kondüsyon konusunda çok ama çok sabırlı olun, büyük sıçramalar hedeflemeyin.
-Hızınızı kesinlikle bir kriter olarak değerlendirmeyin, kendinizi illa değerlendirmek, gelişmenizi görmek istiyorsanız buny kat ettiğiniz mesafe ve sürüş süresi olarak yapın.
-Mecbur kalmadıkça ayakta sürmeyin ve yokuşlu rotaları tercih etmemeye çalışın. Zorlandığınız ve çıkmaktan başka çareniz kalmadığı yokuşlarda inip yürümeyi gündeminize alın, özellikle dizlerinizin sağlığı için bu önemli.
-Kendinizi dinç hissetmiyorken sürmek için kendinizi zorlamayın, ağrılarınız tam olarak geçmeden de sürmeyin mümkünse.
Kazasız sürüşler dilerim