Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

Şöyle örnekleyebilirim. Bisikleti aldığım sene (2018), bisiklet yerine aynı paraya orta sınıf bir araba alabilirdim. Her sene yükseltmek ve yan ihtiyaçlarına yaptığım harcama bütçesiyle de sat al yaparak model yenileye/yükselte bilirdim. Aracın değeri bugün 1 milyon civarı olurdu. Ama bisikletimi bugün satmaya kalksam en fazla 4te 1'i anca eder.
Diğer taraftan bisikletin manevi kazancı bana çok daha farzla.

Scudo
Şöyle örnekleyebilirim. Bisikleti aldığım sene (2018), bisiklet yerine aynı paraya orta sınıf bir araba alabilirdim. Her sene yükseltmek ve yan ihtiyaçlarına yaptığım harcama bütçesiyle de sat al yaparak model yenileye/yükselte bilirdim. Aracın değeri bugün 1 milyon civarı olurdu. Ama bisikletimi bugün satmaya kalksam en fazla 4te 1'i anca eder.
Diğer taraftan bisikletin manevi kazancı bana çok daha farzla.
Bu biraz twitter ekonomistlerinin hesabına benzemiş sasa alsaydınız mesela veya nvidia şimdi neler almazdınız :)

Bu biraz twitter ekonomistlerinin hesabına benzemiş sasa alsaydınız mesela veya nvidia şimdi neler almazdınız :)

Araçla kıyaslama ülkemiz için elzem :) Genelde köy kahvelerinde mola veririz. İllaki biri çıkar, bu bisikletler kaç para diye sorar. Biz de geçiştiririz. Cevap alamayınca da biri çıkar internetten bakar. Suratlarda şaşkınlık ifadesiyle araba parasıymış konuşulur. Cesaretlisi çıkarsa yav bu bisiklet bu kadarmış diye sorar, biz de bunlar ithal, dolar ucuzken almıştık deriz :)

Yada Facebook ilanlarında birisi üst segment bisiklet inanı açtığında altta dönen araba, motor muhabbeti...

Diğer yandan global hisseler tüm dünyada geçerli bir yatırım aracı, fakat batılı bir ülkede aynı şartlarda bir araba aşağı yukarı bisiklet ile aynı değer kayıp marjına sahipken ülkemiz malum.

Hiç bir şey istesemde zor bu saatten sonra boy.198 kilo 140(135'e indim biraz) ama gene yeterli değil taşıyacak bisiklet nerde beni😴

kondisyon bisikletine başlayınız, her gün 15 dakika düzenli olarak pedallayınız, pedal sayınızı her gün yükseltiniz, kilo verdikten sonra kendinize kaliteli bir bisiklet alınız, giant, specialized, cannondale, corratec vs.

tabiki ömür boyu günde 15 dk. evde pedallamayı ihmal etmiyoruz

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
kondisyon bisikletine başlayınız, her gün 15 dakika düzenli olarak pedallayınız, pedal sayınızı her gün yükseltiniz, kilo verdikten sonra kendinize kaliteli bir bisiklet alınız, giant, specialized, cannondale, corratec vs.
Fikirler değişmeye başlamış, gereksiz statüsünden, zayıfladıktan sonra gideri var statüsüne alınmış bisiklet 😀
İyi bayramlar 🙋🏽‍♂️

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Benim kaliteli bisikletlerim çok oldu
, ben vücut geliştirme işini biraz abarttım sadece bisiklete harcayacağım parayı vücut geliştirme sporuna harcıyorum bundan 15 sene öncesine kadar yol,dağ şehir bisikleti çok kullandım yine heves ettim bisiklete ama artık zor bu saatten sonra.

En fazla 30 bin Tl harcamışımdır

Ben çok harcamadım, enflasyon ile düzeltilmemiş miktar 10 bin TL'yi geçmez. Tahminime göre şu an evde bulunan malzemenin sıfır değeri 25 bin TL civarındadır.

Ama yeğenim (abimin oğlu) yakın zamanda 120 bin TL'ye MTB aldı. Bundan önce de yüksek fiyatlı 2 bisikleti vardı. Çocuk tam bir youtube ve tüketim hastası. 20 bin liralık bisikletin yapamadığı neyi yapacaksın diye soruyorum, cevap veremiyor. Takip ettiği youtuberlara özenip onlar gibi olmak istiyor, hatta bir tanesi ile irtibat halinde. Gerçekte ise çocukta sportif yetenek sıfır....

Pozitif yanı ise, çocuk yapılan organizasyonları takip etmeye çalışıyor. En azından düzgün bir hobisi olur.

Ben çok harcamadım, enflasyon ile düzeltilmemiş miktar 10 bin TL'yi geçmez. Tahminime göre şu an evde bulunan malzemenin sıfır değeri 25 bin TL civarındadır.

Ama yeğenim (abimin oğlu) yakın zamanda 120 bin TL'ye MTB aldı. Bundan önce de yüksek fiyatlı 2 bisikleti vardı. Çocuk tam bir youtube ve tüketim hastası. 20 bin liralık bisikletin yapamadığı neyi yapacaksın diye soruyorum, cevap veremiyor. Takip ettiği youtuberlara özenip onlar gibi olmak istiyor, hatta bir tanesi ile irtibat halinde. Gerçekte ise çocukta sportif yetenek sıfır....

Pozitif yanı ise, çocuk yapılan organizasyonları takip etmeye çalışıyor. En azından düzgün bir hobisi olur.
Abinizin durumu sizden iyi mi peki?

Beldesan pinokyo
Bianchi aspid
Bianchi aspid sf
Bianchi thomisus
Bianchi grizzly
Drag ??
Drag ??
Giant
Trek
Sedona istanbul
Dahon mu7
Carraro sportive nero
Cube tonopah
Onlarca kıyafet, onlarca aksesuar
Hesabını yapmadım.

Kahvehane bisikletcileri diyorum ben onlara. Sirf ortamlarda muhabbetini yapmak icin surekli ekipman degistiriyorlar. Performansi vasatin alti olan adamlar ekipmanla pro sinifina atlayacaklarini zannediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Anonim
Kahvehane bisikletcileri diyorum ben onlara. Sirf ortamlarda muhabbetini yapmak icin surekli ekipman degistiriyorlar. Performansi vasatin alti olan adamlar ekipmanla pro sinifina atlayacaklarini zannediyorlar.
mutlularsa ne zararı var ki? bisiklet sektörü gelişir bu harcamalarla

Görgüsüz güruh, o sıralar neler moda oluyorsa, ona saldırıyorlar.

Trek sağolsun sanayiden çıkamaz oldum.
daha yeni aldım ve bu mesajı gördüm :komik:

kendi adıma
bir tane salcano şehir
bir tane salcano yol
ve yeni aldığım trek yol
bisikletlerde bugüne dek dizleri korumak adına rubleyi büyütmek hariç hiçbir donanım iyileştirmesine para harcamadım. neyse onu kullandım. tabi kıyafet ve aksesuara para gitti elbet.

daha yeni aldım ve bu mesajı gördüm :komik:

kendi adıma
bir tane salcano şehir
bir tane salcano yol
ve yeni aldığım trek yol
bisikletlerde bugüne dek dizleri korumak adına rubleyi büyütmek hariç hiçbir donanım iyileştirmesine para harcamadım. neyse onu kullandım. tabi kıyafet ve aksesuara para gitti elbet.
Sanayi tostu güzeldir iyidir. Ustalar ile bol bol vakit geçirdim geçiriyorum.

Dağ Bisikleti
Cannondale F7
Trek 4100
Mosso Legarda 2421mdm
Yol Bisikleti
Triban 300 x 2
Bianchi Slr 400
Kron Rocket
Mosso Cavalier 700 sora
Peugeot Gtr920 (team vision 35comp sl & sora grup set)
Sayısını hatırlamadığım yedek parça ve aksesuar

Toplam harcama bugünkü rakamlara vurursak tahminimce 100k civarıdır.

Araçla kıyaslama ülkemiz için elzem :) Genelde köy kahvelerinde mola veririz. İllaki biri çıkar, bu bisikletler kaç para diye sorar. Biz de geçiştiririz. Cevap alamayınca da biri çıkar internetten bakar. Suratlarda şaşkınlık ifadesiyle araba parasıymış konuşulur. Cesaretlisi çıkarsa yav bu bisiklet bu kadarmış diye sorar, biz de bunlar ithal, dolar ucuzken almıştık deriz :)

Bana sorduklarında "Hediye geldi. Ayıp olur diye sormadım fiyatını, bilmiyorum." diye geçiştiriyorum.

Bu fiyat sorma muhabbeti konusunda bir uyarı yapmak isterim. Tanımadığınız insanlar bisikletinizin değerini öğrenme konusunda ısrarcı oluyorlar ise, işin altında bit yeniği arayın. Siz farkında olmadan sizi takip edebilir, evinizin yerini tespit edebilirler. Hırsızlık şebekelerinin sıkça kullandığı bir yöntemdir.

Bana sorduklarında "Hediye geldi. Ayıp olur diye sormadım fiyatını, bilmiyorum." diye geçiştiriyorum.

Bu fiyat sorma muhabbeti konusunda bir uyarı yapmak isterim. Tanımadığınız insanlar bisikletinizin değerini öğrenme konusunda ısrarcı oluyorlar ise, işin altında bit yeniği arayın. Siz farkında olmadan sizi takip edebilir, evinizin yerini tespit edebilirler. Hırsızlık şebekelerinin sıkça kullandığı bir yöntemdir.

Kesinlikle yerinde bir uyarı. Benim bahsettiklerim köy kahvesindeki issiz güçsüz tayfa biraz da. Kaç basıyor, lastikler dolma mı sorularından sonra gelen sorular.
Bilindik modellerin fiyatları zaten Google'da şıp diye çıkıyor. Bu kötü ekonomide iki kat dikkatli olmakta fayda var. Bırakın hırsızlık şebekelerini artık insanlar aç. Arkadaşımın Madonu çok çekti, Kaçkarlar yüzünden benim Cipo'da kendini ele verir oldu.

• Beğen
Tepkiler: gurkan ve M.İhsan
Geri