Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürerken neden sürekli burun akıntısı yaşıyorum?

• Konuyu başlatan Domestik
  • Başlangıç tarihi
Kışları oluyor sadece

Scudo
Mendil kullanmamak için illa Fransa Turu'nda olmam mı lazım? Aşağıdaki gibi bir performans sürüşünde bisikleti sağa çekip temizlik yapacak olursam, sonrasında grubu yakalamak için taksi tutmam gerekebilir.

Bisiklet takımıyla bir çok kez performans odaklı şehirlerarası turlar yaptık; bırakın mola vermeyi, ayağımız yere dahi değmeden saatlerce gitmek zorunda kaldık. Bu gibi durumlarda her yolu denedim ama yanıma aldığım mendiller üstümü başımı batırmaktan başka bir işe yaramadığı gibi burundaki tıkanmayı da çözmedi.

Akıl vermek öyle güzeldir ki sanki bisiklet sürenler cahil, bu gibi durumlarda mendil veya başka bir şey kullanmayı hiç denememişler de bir büyüğümüz gelip 'mendil' dediğinde her şey çözülüyor. Uğur Mumcu boşuna dememiş "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" diye.

Yazdım yazdım sildim sadece şunu diyorum polemik yapmak gibi de niyetim yok insanlar işine gelen kısmı anlayıp işine gelmeyen kısmı görmezden geldiği için artık forumda bir konuya mesaj yazarken 30-40 kere düşünmem gerekecek okuyanlar nasıl anlayacaklar diye..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Burun akıntısı güzeldir kötü olanı tıkanık burundur. Burun akmayıp burnunuz tıkanırsa burnunuz aksın diye çok uğraşırsınız, akan burun baş ağrısını da azaltır. Bisiklet sürerken nabız artar vücut ısınır hız ve rüzgar birleşerek yüzünüze çarpa çarpa bir yerden sonra sinüsleriniz dolmaya başlar ve zamanla sinüzit oluşur. Büyük ihtimal çoğu bisikletçi sinüzit olduğunun farkında değildir(bu konudaki yorumlara bakarak da söylüyorum) ama maalesef bu spor sinüzit için çok müsait. Devamlı akan burun akıntısı bu yüzden kaynaklanıyor olabilir. Dalış yaparsanız alına iğne batması gibi acı geliyorsa bilinki sinüsleriniz dolu ve sinüzitsiniz:) Normalde yaz kış dalış yaptığım için her dalışta bolca sümkürüyorum bunun harici yazın karada akmıyor ama kışın her zaman dalamayınca otobüse yetişeyim derken hızlı yürüyüş yaparken bile akıyor. İyiki de akıyor akmayanlar bazen 6-7 metre dalarak sinüsleri patlatıyor ve ortalığı kan götürüyor (riskli), kimisi acı kavun sıkıyor (çok riskli, ölme kör olma tehlikesi var), kimisi deniz suyu hatta okyanus suyu satın alıyor damlatıyor kimileri ilaç vs kullanıyor, papatya buharı da son zamanlarda baya kullanılmaya başlandı:) Yani tanıdığım bildiğim çok kişi var bu konu ile ilgili emin olun siz de iyiki akıyor dersiniz, akması iyi akmazsa sıkıntı :D

Bu arada akıyor diye de her şey mükemmel olacak hali yok, akıp akıp önemsemeyenler sinüziti ilerletenler soğuktan, rüzgardan korunmayanlar bir yerden sonra ameliyatlık hale de gelebilir. Hala böyle mi bilmiyorum ama eskiden üst dudağın altından yararak burun yanlarına gelip alıyorlardı, galiba burundan kamera ile girip de alabiliyorlar...:D

Galiba ülkemizde kıçımızı düşünüp güzel seleler aldığımız kadar başımızı korumayı düşünmüyoruz.:D:D
Artık gerisi size kalmış durum böyle.

Bisiklet sürerken burun akıntısının bir önemli sebebi gözlerin kuruması ve rüzgara maruz kalmasıdır. Normal şartlarda gözyaşı bezimiz gözümüzü sürekli sular ve yıkar, biriken gözyaşı, gözyaşı kanalından burun içine akar. Normalde bu akış az olduğu için burun içindeki mukoza bunu emer. Bütün bunlar biz hiç farkında olmadan günlük hayatta devam eden fizyolojik mekanizmalardır.
Bisiklet sürerken yüksek hızda gözümüz rüzgara maruz kaldıkça kurur, gözyaşı bezi daha fazla salgı yapar, bu salgı burun mukozasının emme kapasitesini aşınca burnumuz akıp durur. Burun spreyi ile bu akıntıyı durduramayız. Gözü kuru tutacak ilaçlar da GÖZÜN SAVUNMA MEKANİZMASINI BOZACAĞI İÇİN ZARARLI OLUR. En doğrusu rüzgar maruziyetini azaltacak geniş çerçeveli korumalı gözlük kullanmak. Bununla gözyaşının sebep olduğu burun akıntısını azaltırsınız. Allerjisi olanlar, egzersize bağlı veya soğuk maruziyetine bağlı hassasiyeti olanların burnu gözlüğe rağmen akmaya devam eder, ama hiç olmazsa biraz azalmış olur.
Herkese akıntısız sürüşler 🚵‍♂️

Mendil kullanmamak için illa Fransa Turu'nda olmam mı lazım? Aşağıdaki gibi bir performans sürüşünde bisikleti sağa çekip temizlik yapacak olursam, sonrasında grubu yakalamak için taksi tutmam gerekebilir.

Bisiklet takımıyla bir çok kez performans odaklı şehirlerarası turlar yaptık; bırakın mola vermeyi, ayağımız yere dahi değmeden saatlerce gitmek zorunda kaldık. Bu gibi durumlarda her yolu denedim ama yanıma aldığım mendiller üstümü başımı batırmaktan başka bir işe yaramadığı gibi burundaki tıkanmayı da çözmedi.

Akıl vermek öyle güzeldir ki sanki bisiklet sürenler cahil, bu gibi durumlarda mendil veya başka bir şey kullanmayı hiç denememişler de bir büyüğümüz gelip 'mendil' dediğinde her şey çözülüyor. Uğur Mumcu boşuna dememiş "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" diye.

Peletonun arkasına geçip sümkürüeceksin , mendil neymiş. Arka cepte iç lastik , pompa , para , gereksiz hiçbirşeyi kendime yük etmem . Ayrıca mendil ile burnun yara olur. Sele üstüne uzun süre performanslı kullanmayan böyle düşünür. Buda çok normal

Peletonun arkasına geçip sümkürüeceksin , mendil neymiş. Arka cepte iç lastik , pompa , para , gereksiz hiçbirşeyi kendime yük etmem . Ayrıca mendil ile burnun yara olur. Sele üstüne uzun süre performanslı kullanmayan böyle düşünür. Buda çok normal
Ben yalnız geziyorum her zaman. Şöyle bir gelen-geçene bakıyorum, kimse yoksa yol kenarına süpürüp geçiyorum.😅 Genelde şehir dışlarında olduğumdan çok sorun olmuyor.
Ancak her zaman yanımda bir paket selpak vardır.😁

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
@Cemal Ç. Selpak satılıyor mu Fransa'da :kötü:(Küçük bir espri)

Benim de çok akıyor burnum sürüşlerde. Yanıma peçete alıyorum yapacak bir şey yok. Tek çözümü peçete.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@Cemal Ç. Selpak satılıyor mu Fransa'da :kötü:(Küçük bir espri)
Selpak yok ama halk olarak bildiğimiz bir şey diye verdim örneği.😅 "Serviette" diyor bunlar ama Türkçeye çevirince "havlu" oluyor.😁

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
8e52626b036a0a1eec316645a1729aea.jpg

(link)
Akmasi iyiymis. Havayi isitmak icin calisiyomus. Cigerleri koruyomus

Ben yalnız geziyorum her zaman. Şöyle bir gelen-geçene bakıyorum, kimse yoksa yol kenarına süpürüp geçiyorum.😅 Genelde şehir dışlarında olduğumdan çok sorun olmuyor.
Ancak her zaman yanımda bir paket selpak vardır.😁
Burun deliğini işaret parmağı ile bastırmak marifeti ile diğer taraftaki basıncı arttırarak ateşliyorum😂😂😂

Burun deliğini işaret parmağı ile bastırmak marifeti ile diğer taraftaki basıncı arttırarak ateşliyorum😂😂😂
Bendensiniz ama benim sakal bıyık alıp başını gitt...
Tamam tamam, kestim. İğrençleşiyor biraz anlatınca.😅

• Beğen
Tepkiler: selim82
bende de oluyordu geçen maskeyle kullandım olmadı buff tarzı bişey kullanırsanız geçiyor rüzgarla alakalı

Gözlük ve rüzgarlık

bende de hava çok soğukken sürdüğümde oluyor ancak pek dert etmiyorum bu durumu. burnumu doğal yollardan açtığını düşünüyorum hatta bunun :)

• Beğen
Tepkiler: ordi ve el Cezeri
Aynısı bende de var fakat sadece kış aylarında hava çok soğuk iken oluyor buff falan fayda etmiyor burun çekmek den nefes alamaz hale geliyorum video da ki ablanın yaptığı gibi olmuyor bende foşur foşur akıyor :D yok mu çözüm bulabilen ?

Aynı sorunu yaşıyorum. Bir de sağlıklı nefes de alamıyorsunuz yeterli oksijen girmiyor vücuda.

Her soğuk havada bisiklet sürerken akar burnum, hastalık veya alerjim yok. Soğuk hava sıcak ortama girince bende hep olan şey.

Burnum dolunca hemen püskürtüp atarım, taşımam onu benimle beraber. Snot rocket :)

Geri