Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürerken zikr çekmek

mmehmedd

Aktif Üye
Tepki
198
İsim
mehmed çelebi
Başlangıç
1981—82
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bisiklet üzerinde vakit zayi olmasın diye bazı arayışlarım vardı. Aparat ile cepten kur'ân okumak ilk yaptığım iş oldu. Fakat bazı tehlikelerinden dolayı zor bir işti. Hem performans sürüşlerine uygun olmadığı ortaya çıktı. Rampa yukarı giderken nefes nefese birde okuma yapmak akıl kârı değil. Hızlı sürüşlerde hakeza tehlikeli oluyordu. Bazen kendimi yolun ortasında bazende bariyerlere çarpacakken buluyordum. Zihnimi iki şeye aynı oranda odaklayamıyordum. Belki de benim noksanlığım.
Neyse nihâyet uygun bir şey buldum: zikr!
La ilahe illallah zikri ile yol almak hem beni mutlu ediyor, hem sevap kazandırıyor, hem de sanki daha az yoruluyorum. Veya daha fazla performans sağlıyor. Veya bana öyle geliyor. Her ne ise... zikri şöyle bir tempo ile yapıyorum:
La
İ
La
he
İl
lal
Lah.
Tabi herkes kendi ritmi be temposuna göre kendi uymunu bulabilir. Benimki böyle.
Bazende şöyle yapıyorum
La tek kadans
İlâhe çift kadans
İl tek
Lal tek
Lah tek.
Nasıl ? bir taşla üç dört kuş?
Selamlar.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Şimdi ne yazsam bilemedim, çok uğraşmayın bence bisiklet üzerinde ibadetle. Herşeyin fazlası zarar. Zaten sen spor yapıp vücuduna iyi bakıyorsan bu bir ibadettir(benim gözümde). Üzerinde Kur'an okurken düşüp ölsen Allah katında şehit mi olacaksın? Ve ya zikir çekerken kafan dağılsa bir kazaya karışsan çektiğin zikirlerin ne anlamı kalır. Herkesin kendi inancı tabi ki ama bence tüm boş zamanlarınızı din için ayırmak biraz yanlış gibi.

Tamam da ne gerek var ? Alt tarafı bisiklet süreceksiniz yahu.

• Beğen
Tepkiler: berktx
@mariokaldato

zikir dedinde dostum ,evde mum yakarım ve muma bakarak hiç bir şey düşünmem bu zikir değil ,
bu meditasyona yakın bir terapi şekli ,yarım saat bakarak hiç bir şey düşünmemeyi öğrenirim ,rahatlama hissederim .

@Kudret Kurtcebe
Zihni bosaltmak cok faydali abi zaten sporda bunlarin en etkilisinden . ben yazinca cok rahatliyorum

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Atahan Eker yer uçağı kastın herhalde?

@omur_ms iyi de kardeş sevap kazandırmaz mı, kazandırır. Hem boşa gitmemiş olur sürüşün (zaten spor ibadettir deme sakın)

@mariokaldato aslında burada esas mesele spor yaparken zihin tamamen boş mu olmalı. Bazen boş olması gerekli, buna katılırım. Ama bazen de rölenti sürüşte mesela insan başka şeyler de yapmak istiyor.

@Tolga Çelebi alt tarafı ne demek yahu. Altı üstü yok bunun, hayatın her anında her an hayatından lezzet almak var bunda. Altı spor üstü lezzet. Acı çekip spor yapmak bana göre değil.

@Emre Yönlüer evet uzun yolda birebir gider, trafikte zihni odaklamak gerek, benim gibi yapma sen :huhuu:

Kardeşim çok faydalı bir şey yapıyorsun , burada veya başka yerlerde yazılıp söylenenlere bakma sen.Yaptığın şeyin hiç kimseye bırak zararı etkisi dahi olmadığı halde neden bu kadar rahatsız olduklarına da takılma.Farklı zikirler de yapabilirsin ben değiştiriyorum trafikte uzun yolda fark etmiyor çok da iyi oluyor çok da güzel oluyor.

Kimseyi etkilemek ,inandırmak için de yazmıyorum ancak zikir ederken yaptığım bir kazadan kurtulma anım var ki kayıt olsa izlesen beni sırtımdan biri tuttu bisikletin üzerinden alıp öne doğru bıraktı zannedersin , bisiklet arkada taklalar atarken ben öne doğru koşar adım giderek kazayı atlattım.Bu bana göre zikir sayesinde oldu başkasına göre o anki hız,denge vs. unsurlarla olmuş olabilir herkesin inancı kendine.

Barış'a sorar isen ; sen bu yolda devam et.:harika:

@Anıl Küçükgöksel bence tartışma götürür. Zira biraz bakış açısı, riskleri de yok değil amma zaten bisikletle trafiğe çıkmak ta bir risk değil mi.

@Sener O. Bence rahatsız olmalarından değil de acaip görmelerinden yorumluyorlar. Zaten tartışarak en doğruyu daha doğruyu bulabilliriz değil mi sevgilli pedalşör.

Geri