mmehmedd
Aktif Üye
- Tepki
- 198
- İsim
- mehmed çelebi
- Başlangıç
- 1981—82
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Bisiklet üzerinde vakit zayi olmasın diye bazı arayışlarım vardı. Aparat ile cepten kur'ân okumak ilk yaptığım iş oldu. Fakat bazı tehlikelerinden dolayı zor bir işti. Hem performans sürüşlerine uygun olmadığı ortaya çıktı. Rampa yukarı giderken nefes nefese birde okuma yapmak akıl kârı değil. Hızlı sürüşlerde hakeza tehlikeli oluyordu. Bazen kendimi yolun ortasında bazende bariyerlere çarpacakken buluyordum. Zihnimi iki şeye aynı oranda odaklayamıyordum. Belki de benim noksanlığım.
Neyse nihâyet uygun bir şey buldum: zikr!
La ilahe illallah zikri ile yol almak hem beni mutlu ediyor, hem sevap kazandırıyor, hem de sanki daha az yoruluyorum. Veya daha fazla performans sağlıyor. Veya bana öyle geliyor. Her ne ise... zikri şöyle bir tempo ile yapıyorum:
La
İ
La
he
İl
lal
Lah.
Tabi herkes kendi ritmi be temposuna göre kendi uymunu bulabilir. Benimki böyle.
Bazende şöyle yapıyorum
La tek kadans
İlâhe çift kadans
İl tek
Lal tek
Lah tek.
Nasıl ? bir taşla üç dört kuş?
Selamlar.
Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Neyse nihâyet uygun bir şey buldum: zikr!
La ilahe illallah zikri ile yol almak hem beni mutlu ediyor, hem sevap kazandırıyor, hem de sanki daha az yoruluyorum. Veya daha fazla performans sağlıyor. Veya bana öyle geliyor. Her ne ise... zikri şöyle bir tempo ile yapıyorum:
La
İ
La
he
İl
lal
Lah.
Tabi herkes kendi ritmi be temposuna göre kendi uymunu bulabilir. Benimki böyle.
Bazende şöyle yapıyorum
La tek kadans
İlâhe çift kadans
İl tek
Lal tek
Lah tek.
Nasıl ? bir taşla üç dört kuş?
Selamlar.
Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi