Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürerken zikr çekmek

Konuyu açan şahsı engelledim, kapatılması için şikayette de bulundum ama kapatılacağını sanmıyorum. Şahsa saygı duymuyorum, inancı beni ilgilendirmiyorum hatta burada bunu paylaşması beni geriyor. Konunun başlığını dahi görmek istemiyorum. Bunu yapabilmem için siteden tamamen kendimi soyutlamalı mıyım yoksa kişisel olarak konu başlığını görmemem için yapılabilecek bir şey var mıdır?

Scudo
Her türlü ibadet, inananla inanılan arasındadır. Zikir de bir tür ibadettir. İnanmayanın nasıl zikir çekmediğini anlatması hoş değilse inananın da nasıl zikir çektiğini anlatması o denli hoş değil. Ayrıca, burası dini-siyasi konuların tartışılacağı bir platform değil.

@Zafer KAPLAN
@Zafer KAPLAN

Engelleyen engellenir :)

@Orhan Akarkut
Bu bir tartisma konusu degil.. adam fikrini soylemis niye bukadar zorunuza gidiyor anlamadim.. kimse kimseye silah zoruyla bisey yaptirmiyor burda.. koca forumda herturlu konu varken bumu batti? Bilgi bilgidir belki lazim olur ilerde.

• Beğen
Tepkiler: PeeKay ve Sener O.
Konunun silinmesini gerektirecek hiç bir durum yok , konunun "bisiklet sürerken ne tür müzik dinliyorsunuz" dan bir farkı da yok.Müslüman değilsen zikir çekmiyorsan konuya girmezsin olur biter , konuya girip insanların inançlarıyla dalga geçmeye çalışıp konuyu trolleyenler haklı çıkmayı mı bekliyorlar?Girme konuya , yazma konuya, az ötede oyna, o kadar...

Vay bee "Allah U Ekber " nidalariyla ölüme giden toplumun torunlari neleri tartisiyor . Adam istedigini yapar aslinda gerilecek durum yok .

Fikir olarak güzeldir bir şey dememiz uygun olmaz ama ibadetinde reklamı pek hoş olmaz.

Allah'ı zikreden zaten zikredecektir bunu pedal çevirmeyle fikirmişçesine buraya taşımak oldukça gereksiz.

Bende çalışırken, koşarken, yürüken, yüzerken, zikredebilirim ama
" - Bak ben şöyle yada böyle yaparkende zikredebiliyorum" sözüne bizde

- "Haklısın dahiyane bir fikir bu bizim nasıl aklımıza gelmediki " dememiz saçma olur sanırım.

Zihninde boş olması günümüzde dünyadaki en imkansız şey..
Eğer öyle biri varsa bana anlatsın.

Din ve siyaset konuları bu platforma kadar geldi ise,yakında tenisforum,golfforum vs .gibi en fazla 100 kişinin uğraştığı diğer spor dallarına da gelecektir.Ayrışmanın bu denli hızlı olduğu bir toplulukta kimin ne yaptığı gerçekten gittikçe herkesi ilgilendirmeye başlamış olması beni hiç şaşırtmıyor.

Yapmayın artık...Böyle özel sadece o insanı ilgilendirecek konuları bu platformlara taşıma yozlaştırma.Değerleri ayaklar altına alma...

@volkan Öz Din ile Siyaset bu foruda Imam hatipli bisikletciler diye grup kuruldugunda ve ayrıcaliklı olarak kayırıldıklarında gelmisti zaten

Allah'i Celle Celaluhu zikretmenin hatirlatilmasindan, İslam dusmanlarinin rahatsiz olmasini anliyoruz da, Musluman gecinenlerin rahatsiz olmasi anlasilir gibi degil.

Ebu Said el-Hudrî anlatıyor, Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurdu:
“Allah’ı öyle çok zikredin ki, tâ -insanlar- size mecnun/deli desinler.”(Ahmed b. Hanbel, 3/68; Hâkim, 1/499; Mecmau’z-Zevaid, 10/16).

Hz. Veysel Karanî gibi hayatında züht ve takvayı ileri derecede gösteren bazı kimseler hakkında, çevresindekilerden mecnun olduğunu düşünenler olurdu. (bk. Gazalî, İhya, 3/217)

Bu konuyu aydınlatacak bir bilgiyi de (link) bazı vaazları esnasında tekrar ettiği şu sözlerinde bulabiliriz:

“Biz öyle insanları gördük ki (gördüğü sahabe ve büyük tabiini kastediyor), eğer siz onları görseydiniz, ‘bunlar mecnundu’ diyecektiniz. Şayet onlar sizi görseydi, ‘bunlar şeytandır’ diyeceklerdi." (bk. İhya, 3/217)

Bugun Allah'i cok zikredenleri "gosteriscilikle" itham edenler, bu ithamin nerelere gittigini iyi dusunsunler.

Dini bi konu zaten tartismaya acik deglldir aslnda ama bi arkadasimiz bisiklette giderken " metalllica " sarkilari rampada guc veriyor dese tartisma cikmiyor ama boyle bi konuda hakaretler tahammulsuzlukler gırla gidiyor. Buda ayri bir sosyolojik travmadir
" Allah herseyi duyandir , hakkiyla bilendir"

O zaman şöyle diyim

Hacı hacıyı Mekkede
Hoca hocayı Tekkede
Bisikletçide bisikletçiyi BF'da bulurmuş.

Kimse kimsenin müslümanlığını tartmasın.
Kur'an dan ayetle örneği bende göstermesine gösteririm ama burda gerek yok.
Göstermekten ziyade uygula ama milletede gösteri yapma..

@mmehmedd
Rampa çıkarken faydasını görmüşlüğüm var.
Vampir görmüş gibi davrananları (engelleyelim falan ) anlayamıyorum. oldu olacak kalbine kazık sokun:)
Zikir çekenide severim, haç çıkaranıda, ateistide. yeterki insan olsun huyu, kalbi güzel olsun, anlayışlı, hoş görülü olsun.

Neye inandıği yada inanmadığı kendini ilgilendirir

Geri