Scudo Sports

Bisiklet sürmeyi bilmiyorum

38life

Üye
Tepki
4
İsim
Muharrem
Merhaba arkadaşlar ben 26 yaşındayım. Bu yaşıma kadar 1 kez bile bisiklete binmedim. Çocukluğumda falan da hiç böyle bir fırsatım olmadı. Yani Bisikletin selesine oturmuşluğum yok. Ama bir çok şeyi çabuk kavrayıp öğrenebilen bir insanım. Kendime güvenim de var. Sizce bi bisiklet alıp kendi kendime öğrenebilir miyim yoksa yardım almam şart mı? Ve kaç gün içinde öğrenirim?

İkinci soru olarak da ben uzun yollarda bisiklet kullanmayı hayal ediyorum. Baya şehirler arası falan dinlene dinlene, belki kamp yaparak... Sizce acemi birinin bisiklet ile uzun yola gitmesinde sakınca var mıdır? Uzun yola gidebilmek için ne kadar alışmam lazım?

Son sorum da sizce nasıl bir bisiklet ile başlamalıyım. Yani hem yeni başlayan biri için uygun olmalı hem de uzun yolda sorun çıkarmayacak bir bisiklet olmalı. (Boyum 1.70 kilom 74)

Bu sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim :)

Scudo
hiç üzerinde durmayı bilmiyosan aldığın bisikletin önce pedallarını sök ayakların yere basacak şekilde seleyi indir önce taş devrindekiler gibi kullan en çabuk o şekilde kavrarsın uzun yollar için çok tecrübe gerekli kanımca

• Beğen
Tepkiler: 38life
@38life

Kendi kendine de öğrenebilirsin, kurslar da var, öğretecek tanıdık bulabilirsen daha da eğlenceli olabilir.

Şehirler arası tur dediğin de mesafeye ve eğime bağlı, kondisyon olarak her gün yavaş ve az sürerek bugün bile tur yapabilirsin. Ama yolda güvenle ilerlemek, ani durumlarda gerekli hamleleri yapabilmek için bikaç ay sürmüş olman gerekir sanıyorum.

Bisiklet seçimi için bütçe ve (şehirler arası tura çıkmadan önce) genel olarak nerelerde bineceğini yazman sağlıklı olur.

Dengeyi sağladıktan sonra olmuş bil. Boş bir alanda kendine bir yön belirle onun dışına çıkmamaya çalış. Tek elle gidonu kontrol etmeyi dene yavaş yavaş dönüşler yap. Sonra kısa mesafeli turlarla geliştirirsin kendini.

• Beğen
@38life sana iki şey lazım. Bir ucuzun ucuzu bisiklet. İki binmeyi bilen biri. Kendin uğraşırsan uzun sürer. Ama bileni iyi seçmen lazım.

• Beğen
@VolkanÖzcan

Öncelikle cevap için teşekkürler. Bütçem değişken açıkçası. Eğer uzun süre kullanacağıma ikna olursam, çok beğenirsem, f/p ürünü olduğu aklıma yatarsa sanırım 800-900 tl civarına kadar çıkabilirim. Ama tabi daha uygun birşeyler olsa daha iyi olur. Nerede kullanacağıma gelince ben İstanbul Fatihte oturuyorum. Şehir içinde bisikletle gidebileceğim çok yer var. Heryer yakın. Özellikle Beşiktaş - Sarıyer arası sahilden bisikletle gitmek zevkli olacaktır diye tahmin ediyorum.

Şehirler arası mesafeye ve eğime bağlı dedin. Eğim derken neyi kastettiğini anlamadım. açabilir misin?

Bir de internetten eğitim veren biryere baktım. 5 saat 150 lira diyor :D Daha ucuza tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?

Öğretmeyi bilen biri olmalı. İleri düzeyde bisikletçi falan olmasına gerek yok . Karakterli olsun vaktini çalmasın yeter.

@kutsaruzgar

Valla hocam açıkçası öğretebilecek samimi olduğum bir tanıdığım yok. Samimi olmadığım kişilerle de hiç uğraşmak istemem açıkçası :)

Seleye otur arkandan tutan biriyle 100 metre git sonra yavasca seni biraksin

http://d1zlh37f1ep3tj.cloudfront.net/wp/wblob/54592E651337D2/3412/5DBA37/jitbiCvPi-imA1FvBg4Ntw/freedom-pic.jpg

• Beğen
Kendi kendine maksimum 3 saatte öğrenirsin :harika:

Ama önemli olan trafiğe çıkabilecek kadar hazır olmak,ben yıllardır sürüyorum hala trafikte tam hazır ve rahat olamıyorum :)

• Beğen
Ben de fatihteyim.

(link)

Bu fiyat olarak sana uyar

Sarıyer vs de götürür

• Beğen
@kutsaruzgar

Memnun olurum :) ben bisiklet işini hallettikten sonra iletişime geçelim ozaman. sağolun :)

@H.K.İstanbul
Aynen güzel tesadüf oldu :)

• Beğen
Tepkiler: H.K.İstanbul
Yanlız yeniyle değil, eski bul. Eskiyle öğren.

• Beğen
@kutsaruzgar

Fiyatı da baya iyiymiş :) Peki acemiliği attıktan sonra bunla uzun yol gidebilir miyim?

@38life abi bisikleti alıp öğrene kadar youtubeden rehber videolari ixle googleden araştır.
Bakmanı tavsiye edebilecegim konular ;
*bisiklet seçimi ( amacına uygun bisikletin hangisi olduğunu öğrenmeni sağlar)
*bisiklet kullananlarda olmasi gereken malzemeler ( önemli )
*şehirler arası bisiklet turları(taktik vardır )
*trafikte bisiklet kullanımı ( youtubede 2 vidro var rehber niteliği taşıyan izle derim )
*ve bol bol forumda araştırma yap her konuda .
acemi biri olarak yardım etmeye çalıştım :D eksik varsa duzeltin

• Beğen
@H.K.İstanbul

Kiralık işi aklıma yattı.

Geri