Scudo Sports

Bisiklet Sürmeyi Unutabilir misiniz?

Scudo
@M.Burak KARADAĞ bu özel bir bisiklet.Sağa cevirince sola sola cevirince saga giden gidonu var.Unutma işine gelince bu gidonu yapan alıştıktan sonra normal bisikleti kullanmakta cok zorlandıgını söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam.

@Barış TURAN Eyvallah abi videoyu izledim biliyorum içeriğini. Diğer arkadaşların ilgisini çeker diye paylaştım bende. Yoksa bisikletin bizim bindiğimiz bisikletlerden farklı olduğunu bende biliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ahmtayd
@M.Burak KARADAĞ Unutma konusuna yeniden gelirsek tekrar seleye oturunca birkaç saniye sonra yeteneğin geri geleceğini düşünüyorum.Lobotomi benzeri bi ameliyat veya beyin hasarlı bir kaza geçirmedikten sonra. :)

beyin hasar gormedikden sonra sanmiyorum hocam

Bilimsel olarak unutmak mümkün değil. Yüzme, yürüme, okuma, bisiklete binme gibi aktiviteler bir kez öğrenildi mi unutulmaz isterse 10-20 yil geçsin aradan yine de unutulmaz. Sadece körelebilir ama unutulmaz. Tabii beyinde hasar söz konusu değilse.

bisiklet sürme motor öğrenmedir. beyin fiziksel hasar almadıkça unutulamaz.

• Beğen
Tepkiler: bua
Keşke yorum yapan arkadaşlar videoyu bir seyretselerdi. :) Anladım ki şu forumda da insanların çoğu sözlük ortamlarında olduğu gibi sadece başlıktan hareketle konuşuyor.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
videodaki şeyin adı bisiklet sürmek değil yalnız. dolayısıyla orda biraz beyin oyunu var. denge-yön koordinasyonu ile oynanıyor.
beyin koordinasyonuna hileler yapılarak müdahale ediliyor ve aa sanki bisiklet kullanılma unutulmuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. böyle bir şey yok.

o mantıkta bakılırsa ben de 'yürümeyi unutabilirsiniz' derim. ve içinde 5 adamın bulunduğu bir halısahaya herkesin kafasına kask geçiririm ve kaskın içindeki ekranı başka birinin kaskının üzeirndeki kameranın görüntüsü ile değiştiririm. yani kendi yürüdüğünüz yolu değil başkasının yürüdüğü yolu görürsünüz. o zaman beyice durur. yürümez...aha işe oldu yürümeyi unuttun. (not: bu deney de yapıldı ve insanlar çarpıştılar. durdular. yürüyemediler)

beyin asla motor davranışları (ağır hasar almadıkça) unutmaz. yürümeyi, koşmayı unutmazsınız...bisiklete binmek de bunlardan biridir. körelebilir ama asla yok olmaz.

Geri