Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürüp kilo alan var mı?

Kayıt
14 Mayıs 2010
Mesaj
8
Tepki
3
Şehir
Hatay
Sürmeye başlamadan önce: 76 KG, 177 cm boy..

yaklaşık iki haftadır düzenli olarak günde 10 km ye yakın sürüyorum.. Haftada bir gün de fazladan 20 km.. Haftalk ortalama 90 km yani. başlamadan önce ufacık bir göbek vardı ve 76 kg idim, şimdi ise o göbek gitmiş, çoğu yer sıklaşmış ama 78 kiloya çıktm, yemekler de bir değişiklik yapmadım.. Bu normal mi?
 
Scudo
Bahsettiğiniz km (iki haftalık 180 km) dikkate değer bir km değil forumda günlük yapanlar var. Üstelik hiçbir egzersiz 2 haftada gözle görünür bir fark yaratmaz( göbek gitmesi ve sıkılaşma) Siz tartılırken her iki ölçümde de aynı şartları uygulamamış olabilirsiniz ve ya başka etkenler olabilir. Bisikletin bir etkisi olduğunu düşünmüyorum iki hafta ve 180 km sürüş için.

Not: Kesinlikle yaptığınız km.'yi küçümsemüyorum yeni başlayan biri için kötü değil. Ben de başladığımda farklı değildim. Dikkate değer değil dememdeki kasıt egzersiz ve kilo değişimi üzerine etkisi içindir. Yanlış anlaşılmasını istemem.
 
Ben yemek yemeği çok seven biriyim elimde sürekli yiyecek bişeyler var :D Günde 35 km minimum haftasonlarıyla birlikte haftada 250 300 km yapıyorum :D göbeğim bi damla erimiyor hatta ben büyütüyorum :D 2000 km önce 84 düm şimdi 88 89 um.Yani yemene içmene dikkat etmessen o kadar farketmiyor :)
 
@fatih çelik

sen de benim gibi yaktığının 3 katını yiyenlerdenmişsin tabi bu şartlar altında zayıflanmaz :D
 
71 kg ile başladım zayıfladım ama tartıda 76 kg mım
 
Yağ olan kısımlar yakıt olarak kullanılır, vücudunuzdaki kas lifleriniz kalınlaşır ve aynı kiloyu korursunuz. Yani kas yağ oranınız değişir. Bisiklet süren insanlar üzerinde yapılan bir araştırmada kilo vermenin bisiklet sürüş şekliyle direk ilgisi olduğu anlatılıyordu. Buna göre:

Pedal kuvvetini fazla kullanmayıp düz yerlerde yavaşça bisiklet kullananlar yürümekten daha az kalori harcıyor.
Vitesleri küçük ve hızlı çevirenlerin (ufak vites)kas yapısı ince oluyor ve daha fazla yağ yakıyor.
Vitesleri büyük ve güç uygulayarak çevirenlerin kas yapısı kalınlaşıyor. Burada da yağ yakımı var fakat hızlı pedal çevirmekten göreceli olarak daha az.

Yani kısaca bünyeye ve bisikler sürüş şeklimize orantılı bir durum bu. Birde bisikletin çalıştırdığı kas grupları düşünüldüğünde ilk önce göbek bölgesindeki yağların gitmesi gibi bir durum mevcut değil. Bisiklet doğru kullanıldığında çok iyi kilo verdidir ama bundan daha önemlisi kardiotik bir spordur. Yani kondisyon ön plandadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Bence fit bir vücuda sahipseniz vücut kitle endeksine göre sağlığınızı değerlendirmeyin; bel-kalça çevresi ölçümlerinin oranının vücut kitle endeksinden daha iyi bir kalp sağlığı ölçütü olduğunu okumuştum; şu an kaynağını paylaşamıyorum hatırımda değil kusura bakmayın. Vücut kitle endeksinizin 30'un altında olması veya bel kalça oranınızın erkekler için 90%'ın altında olması zannedersem doğru tavsiyeler olacaktır.
Kısa dönemde kilo kayıpları yaşıyorsanız bunun su ve kas kaybı olması kuvvetle muhtemel çünkü her bir kilo yağ yakabilmek için 7700 kcal enerji sarfetmeniz gerekiyor, yani her gün ölçülerek fark yaşayabileceğiniz bir değer olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Yağ ile kasın ve kemiğin özgül ağırlıkları tamamen farklı. Yağ 0.96 gram/cm^3 yani suda yüzer, oysa kas 1.04 kemik ise 1.76gram/cm^3. Dolayısıyla vücudunuzda yağsız kütleniz arttıkça tartıda ağır çekebilirsiniz ama kan yağlarınız bel çevreniz daha sağlıklı olacaktır.
 
Son mesajda sanırım aradığım cevap, 1,77 boy için 73-74 kilodan aşağısını istemiyorum zaten ben de, genelde orta -ağır viteslerde kaslarımı zorlayacak şekilde sürüyorum. 2 haftada farkedilmez gibi geliyor ama, göbeğimin inceldiğini vs farkettim, kilomun 1.5 kilo arttığını farkettiğim gibi.
 
Geri