Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürüşü için destekleyici gıda önerileri

o bahsedilen ev yapimi enerji barlardan ben de yapiyorum. Zaten 1-2 saat gibi bir sure antreman yapiyorsak yemeden yapmak epey zararli cunku bir insanin ortalama gunluk almasi gereken kalori 2000 civaridir. Ben bu miktari 1.5-2 saatlik bir antremanda yakiyorum zaten. Eger surus esnasinda beslenmezsek hit the wall(duvara vurma) ya da bonking diye tabir ettigimiz bitkinlik baş gosterebilir. Benim sormak istedigim beslenmemizi duzgun yaptigimizi farzederek daha rahat toparlanma veya güçlenme icin neler yapiyoruz. Bunlari merak ediyorum. Konu donup dolasip supplementin zararlarina geliyor :D

Evde yaptigim enerji barina örnek:
image.jpg

Scudo
Peki sizce supplementsiz body sporu olur mu ? Ben inanmıyorum ama görüş alayım dedim. En azından protein tozu ve eklem destekleyici ürünler kullanılmalı. İleriki zamanlarda sorun çıkabilir aksi halde

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Kreatin çoğu sporcunun kullandığı supplement, marka olarak optimum güzeldir ve fiyatıda uygun.Amino asit alırsan onunda faydasını görürsün herhalde, ben atletizmde ve body de kullanmıştım, çok ağır antrenman yapıyorsan anımal pak:harika: güzel ama araştırdıktan sonra al biraz ağır supplement

@Cem Unden supplement kullanmadan yapılabilir ama ne derece başarılı olunur bilemem. Whey ve basit destekler bcaa glutamine gibi ürünlerin faydasını kesinlikle görürsünüz. Fakat protein tozu türkiyeden alma b taraftarı değilim. Güvenilir markalar çok pahalı (Yurt dışına göre) diğerlerinin ise değerleri çok düşük.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
supplement demek zaten takviye demek- yani gunluk diyetin yerine gecen seyler degil . gunde 150gr protein ihtiyaci olan birisi 100gramini besinler ile aliyorsa kalan 50gr da takviye eder . bu sekilde herhangi bir kayip yasamadan kas kutlesini korumus olur :) zaten yedigimiz tavukta o kadar masum degil ustelik 100gr tavuk gogsunden 30gr protein ya cikar ya cikmaz :) 100gr ton baligi konservede bile 25gr civarinda var en basitinden bi 100gr makarna ile karisitirp yesek makarnadan 10gr ton baligi 25 hadi konsever buyuk olsun yaklasik 40gr falan protein gelir bir ogunde :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Yağ yakımı ve kas gelişimi için hangi supplementleri önerirsiniz?
Ve nasıl beselenmeliyim?

Son düzenleme:
Solgar ürünleri zirveyi temsil eder ve doğaldır. Gözün kapalı kullanabilirsin. Diğer izotonik ise antrenman sırasında mataradaki suyun içine atılıp antrenman süresince belirli aralıklarla yudum yudum içiliyor. İçerisinde az miktarda yağ yakıcı da bulunmakta.

1630174865816.png
1630174904973.png
1630174942361.png

Bir süredir bu ürünü kullanıyorum,ben memnun kaldım,sürüşlerde kendimi halsiz hissetmiyorum artık.

Dosyalar

• 1_org_zoom.jpg
    1_org_zoom.jpg
    29 KB · Okunma: 91
Bir süredir bu ürünü kullanıyorum,ben memnun kaldım,sürüşlerde kendimi halsiz hissetmiyorum artık.
Bu tarz bir ürünü neden kullanma gereksinimi duyuyorsunuz? Besin değerlerine baktığımda bir ölçek(30 gr toz, 500 ml su) yani bir matara içerisinde 26 gr şeker ve karbonhidrat haricinde bazı tuzlar var. Bunları antrenman süresince doğal gıdalardan almayı neden tercih etmediniz?

Bu tarz bir ürünü neden kullanma gereksinimi duyuyorsunuz? Besin değerlerine baktığımda bir ölçek(30 gr toz, 500 ml su) yani bir matara içerisinde 26 gr şeker ve karbonhidrat haricinde bazı tuzlar var. Bunları antrenman süresince doğal gıdalardan almayı neden tercih etmediniz?
Benim antremanlarıma destek sağladığı için kullanıyorum,yurtdışında sporcuların çoğu kullanıyorlar bu tarz ürünleri,İçinde ki karbonhidrat üç çeşit, hızlı,orta,ve yavaş,antreman boyunca karbonhidrat desteğini sürdüyor,elektrolitlerde var içerisinde,dışarıdan farklı marka alsam daha pahalıya gelir,guarana gibi bitki özleride artı destek sağlıyor,fiyat performans olarak gayet güzel.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Yağ yakımı ve kas gelişimi için hangi supplementleri önerirsiniz?
Ve nasıl beselenmeliyim?

Yağ yakımı için besinden ziyade antreman tarzınız ve genel beslenmenizi düzenleseniz daha çok fark yaratır bence..

Mesela bazı endurance atletlerin uyguladığı ve vücuda yağ yakmayı öğreten bir yöntem, sabah aç karnına antremana çıkmak. Bunu ben de yapıyorum çok uzun bir süreden beri. Vücut gece boyunca karbonhidrat depolarını boşaltıyor ve yağ yakmaya başlıyor zaten. Sabah aç karnına yaptığınız bir antrenmanla bunu pekiştirebilirsiniz. Fakat burada çok ama çok önemli bir iki nokta var. Antremaniniz zone 2 dediğimiz yağ yakımını sağlayan nabız bölgesinde olmalı. Sert bir antreman yaparsanız kas kaybedersiniz. Bir de oynak bir şekeriniz varsa girmeyin bu yönteme.

Sonuç olarak yağ yaptıracak bir besin bilmiyorum. Ama siz yağ yakma antremanı -yani zone 2 antremanı- yaparken kullanabileceğiniz bir kaç besin var.

Bunlardan biri karbonat.. Evet bildigimiz karbonat. Yalnız yüksek kaliteli olan "eczane karbonatı" ya da "ingiliz karbonatı" olarak uretilenden alınız. Diğerleri sadece bagırsaklarınızı mahveder. Ne işe yarar söyleyeyim, zone 2 de yapılan antreman nispeten uzun olmalıdır. En azından 1 saat bu bölgede antreman yapıp endurance denilen yağ yakım kapasitenizi arttırmanız gerekir. Fakat antrenan esnasında vücut yavaş yavaş laktik asit üretecektir. Işte antremandan 1 saat öncesi içeceğiniz 1 tatlı kaşığı kadar karbonat vücudunuzu baz hale getirip sizin laktik asit üretiminizi engelleyecek, nabzınız daha az yükselecek ve daha uzun antremanı yorulmadan yapabileceksiniz. Kreatin kadar etkili ve supplement üreticilerini sinir edecek kadar ucuz, kolay erişilebilen bir maddedir. Yalnız kullanırsanız b12 seviyenizi takip edin.

Bir diğer antreman öncesi tavsiyem ise bcaa.. Bu aminoasit ise kan şekerinizi dengeler ve uzun antreman esnasında kas kaybınızı önler.

Bir de antreman sonrası için kollajen kürü tavsiye ederim. Esasında temelde bir protein tozu. Ama vücut bunu kas Ve eklemlerde hemen kullanıyor. Ben Yılda 2 kür yapıyorum. Özellikle antreman bittikten dakikalar sonra içmek faydalıdır.

Kolajen kürü yapmadığım ve özellikle kış aylarında ise kolajen yerine spirulina takviyesi alabilirsiniz.

Bunların hiç birisi yağ yakmanızı sağlamaz. Sadece yağ yakımına yönelik antrenmanlarınızın verimini arttırır.

Son düzenleme:
En azından 1 saat bu bölgede antreman yapıp endurance denilen yağ yakım kapasitenizi arttırmanız gerekir. Fakat antrenan esnasında vücut yavaş yavaş laktik asit üretecektir. Işte antremandan 1 saat öncesi içeceğiniz 1 tatlı kaşığı kadar karbonat vücudunuzu baz hale getirip sizin laktik asit üretiminizi engelleyecek, nabzınız daha az yükselecek ve daha uzun antremanı yorulmadan yapabileceksiniz. Kreatin kadar etkili ve supplement üreticilerini sinir edecek kadar ucuz, kolay erişilebilen bir maddedir. Yalnız kullanırsanız b12 seviyenizi takip edin.
Sabah aç karnına içilen kahvenin de yağ yaktırma özelliği olduğunu duydum. Kahve içip de zone 2 sürüşüne çıkmanın ne gibi faydası veya zararı olabilir? Ayrıca karbonat B12 seviyesinde ne gibi değişiklikler yapar? Karbonatın nabıza etkisini de merak ettim açıkçası. Neden nabzı yükseltmiyor?

Sabah aç karnına içilen kahvenin de yağ yaktırma özelliği olduğunu duydum. Kahve içip de zone 2 sürüşüne çıkmanın ne gibi faydası veya zararı olabilir? Ayrıca karbonat B12 seviyesinde ne gibi değişiklikler yapar? Karbonatın nabıza etkisini de merak ettim açıkçası. Neden nabzı yükseltmiyor?

Kahve iyi bir enerji verici. Fakat nabzı biraz yükseltiyor. Bu da biraz daha çabuk yorulmanıza sebep oluyor. Bu sebeple de zone 2 antrenmanın doğasına aykırı. Ben mesela maraton koşarken son 5 kmde ya da yarı maratonda son 6 7 kmde kafeinli destek alıyorum.

Karbonat b12 emilimini azaltır. Aynı mide ilaçları gibi. Bu sebeple takip etmek lazım.

Nabza etkisi şöyle, vücudunuzun yorgunlukla beraber ürettiği laktik asit miktarını düşürüyor. Laktik asit üretimi düşünce de yağ yakımı devam ediyor, yorgunluk azaldığı için nabız da düşük kalıyor.

Kahve iyi bir enerji verici. Fakat nabzı biraz yükseltiyor. Bu da biraz daha çabuk yorulmanıza sebep oluyor. Bu sebeple de zone 2 antrenmanın doğasına aykırı. Ben mesela maraton koşarken son 5 kmde ya da yarı maratonda son 6 7 kmde kafeinli destek alıyorum.

Karbonat b12 emilimini azaltır. Aynı mide ilaçları gibi. Bu sebeple takip etmek lazım.

Nabza etkisi şöyle, vücudunuzun yorgunlukla beraber ürettiği laktik asit miktarını düşürüyor. Laktik asit üretimi düşünce de yağ yakımı devam ediyor, yorgunluk azaldığı için nabız da düşük kalıyor.
Birkaç sene öncesine kadar B12 eksikliğim yüzünden çeşitli rahatsızlıklarım olmuştu. Yeni yeni toparlayabildiğim şu dönemlerde pek de karbonat işine bulaşmamalıyım o halde. Şunu da sormadan geçmeyeyim: Sürüş öncesi bir bardak limonlu ılık su içmek de yağ yakımına faydalı olur mu? Veya tarçınlı su.

Ayrıca zone 2 sürüşler sizin de dediğiniz gibi uzun süreli antrenmanlar gerektirir(min 2 saat). Zone 2 sürüşlerinden daha etkili şekilde yağ yakımını sağladığı iddia edilen ve daha kısa sürede(1-1.5 saat) yapılabilen interval antrenmanlarına ne dersiniz? Haftada 2 kez interval antrenman yapıp aralarını da zone 2 sürüşlerle desteklemek faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Sabah kahvaltımı yaptıktan 2-3 saat sonra bir kupa filtre kahvemi içerdim, sonra bir matarama bcaa, ötekine de su koyardım ve bir adet çikita muz formanın arka cebine çıkardım yola. Kafamda çizdiğim rotaya göre en az 50km en fazla 110km sürüşlerim oldu; 2-4 saat arası hareket zamanı benim için. Geldiğim nokta; bacaklarım inceldi, göbek eridi, aşk simitleri eridi, yüzüm küçüldü. Bunları sadece 90dan 82 kiloya düşerek gerçekleştirdim fazla yağları yakarak. İnsanların verdiği tepki sanki 20 kilo kaybetmişim gibiydi :) Bu döngü 8 ay sürdü ve etkilerini 6.aydan sonra göstermeye başladı.

Birkaç sene öncesine kadar B12 eksikliğim yüzünden çeşitli rahatsızlıklarım olmuştu. Yeni yeni toparlayabildiğim şu dönemlerde pek de karbonat işine bulaşmamalıyım o halde. Şunu da sormadan geçmeyeyim: Sürüş öncesi bir bardak limonlu ılık su içmek de yağ yakımına faydalı olur mu? Veya tarçınlı su.

Ayrıca zone 2 sürüşler sizin de dediğiniz gibi uzun süreli antrenmanlar gerektirir(min 2 saat). Zone 2 sürüşlerinden daha etkili şekilde yağ yakımını sağladığı iddia edilen ve daha kısa sürede(1-1.5 saat) yapılabilen interval antrenmanlarına ne dersiniz? Haftada 2 kez interval antrenman yapıp aralarını da zone 2 sürüşlerle desteklemek faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Zone 2 antremanlarının genelde en kısa 1 saat tutulması önerilir. Interval antremanları veya yüksek yoğunluklu antremanların zone 2 antremanından farkı şudur, farklı enerji kaynakları kullanılır. Yanı zone 2 de vücut yağ depolarından enerji sağlarken, yüksek yoğunluklu antremanlarda kaslardaki glikojen depolarını kullanır. Yağ depolarımız bize neredeyse sonsuz bir enerji kaynağı sunarken, glikojen depolarımız sınırlıdır. Her gün yüksek yoğunluklu interval yapmak sürdürülebilir değildir. Yorgunluk, bitkinlik ve en nihayetinde sakatlığa sebep olur. Elbette yüksek kalori harcarsınız fakat yoğun bir interval antremanını 1 saatten uzun sürdürmek zaten zordur. 1 saat yüksek yoğunluklu antremanda atıyorum 1000 kalori yakarsınız belki ama 1.5 saatlik zone 2 de yine atıyorum 1300 kalori yakabilirsiniz. Ayrıca zone 2 antremanı hücre içi mitokondriyal yapıyı geliştirir ve genel metabolizma hızını arttırır. Kısaca vücudunuzun enerji olarak yağı kullanmayı öğrenir.

Genel yaklaşım haftalık antremanınızın yüzde 85'i zone2, gerisinin yüksek yoğunluklu olması şeklindedir.

B12 vitamini cağımızda herkesin sorunu. Bunun sebebi tukettigimiz b12 kaynaklarının üretim şekli. Ben de eksiklik çektikçe b12 iğnesi oluyorum.

Bir de antreman sonrası için kollajen kürü tavsiye ederim. Esasında temelde bir protein tozu. Ama vücut bunu kas Ve eklemlerde hemen kullanıyor. Ben Yılda 2 kür yapıyorum. Özellikle antreman bittikten dakikalar sonra içmek
Selamlar, bu kür olayını biraz daha detaylandırabilir misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Zone 2 antremanlarının genelde en kısa 1 saat tutulması önerilir. Interval antremanları veya yüksek yoğunluklu antremanların zone 2 antremanından farkı şudur, farklı enerji kaynakları kullanılır. Yanı zone 2 de vücut yağ depolarından enerji sağlarken, yüksek yoğunluklu antremanlarda kaslardaki glikojen depolarını kullanır. Yağ depolarımız bize neredeyse sonsuz bir enerji kaynağı sunarken, glikojen depolarımız sınırlıdır. Her gün yüksek yoğunluklu interval yapmak sürdürülebilir değildir. Yorgunluk, bitkinlik ve en nihayetinde sakatlığa sebep olur. Elbette yüksek kalori harcarsınız fakat yoğun bir interval antremanını 1 saatten uzun sürdürmek zaten zordur. 1 saat yüksek yoğunluklu antremanda atıyorum 1000 kalori yakarsınız belki ama 1.5 saatlik zone 2 de yine atıyorum 1300 kalori yakabilirsiniz. Ayrıca zone 2 antremanı hücre içi mitokondriyal yapıyı geliştirir ve genel metabolizma hızını arttırır. Kısaca vücudunuzun enerji olarak yağı kullanmayı öğrenir.

Genel yaklaşım haftalık antremanınızın yüzde 85'i zone2, gerisinin yüksek yoğunluklu olması şeklindedir.

B12 vitamini cağımızda herkesin sorunu. Bunun sebebi tukettigimiz b12 kaynaklarının üretim şekli. Ben de eksiklik çektikçe b12 iğnesi oluyorum.
İlginiz ve bilgileriniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri