Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet tamir kursu diye birşey var mı?

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hidrolik fren, havalı maşa, hollowtech göbek derken bisiklet tamiri bir uzmanlık dalı haline geldi.
Halkeğitimlerde, iş bulmada, belediyelerde buna yönelik bir kurs varmı. Yoksada büyük eksiklik. Böyle bir talep oluşturulabilirmi.

Scudo
Bildiğim kadarıyla yok. Halk eğitim ve belediyeler talep gelirse düşünebilir ama zaten ülkede sertifikalı, belgeli bu işin eğitimini almış kaç kişi var kim eğitim verecek?

Kimi işe alacaklarki bize öğretsin . topluluk oluşturup ismek e yazabiliriz bnce . çikolata yapimi varsa bisiklet atölyeside kursunlar :)

Bu konu hakkında tarihin derinliklerinden bulup getirdiğim 2010 model bir başlık mevcut:

Bisiklet bakımı kursu !

Ayrıca google'da aratınca İşkur tarafından verilen "Bisiklet Tamircisi" kursu bilgileri çıkıyor, ancak en son 2013 yılında düzenlenmiş gibi görünüyor.
Yurtdışında ise konu akademik düzeye kadar uzanmış durumda. İmkan varsa gidilip eğitim alınabilecek birkaç "ecnebi mektebi" için linkler şu şekilde :

(link)
(link)
(link)
(link)

Olsa güzel olurdu :harika:

Bornova halk eğitim oldukça yakın işyerine olmadı yarın uğrar bir sorarım.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Valla bu " mahalle bisikletçilerinden "birini koyarlar başımıza çekiçle pedal sökmeyi kırarak zincir çıkartmayı öğretir bize :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Beyler bu konularda usta seviyesine erişmenin tek yolu bir bisiklet alıp, tüm aksamını söküp, parçaları inceleyip, tanıyıp, bozup bozup yeniden yapmaktır.
Ben 2013 senesinde edindiğim bir carraro bisiklet sayesinde Hidrolik fren uzmanına dönüşmüştüm. Sağolsun carraro firmasının geri zekalılığı ve yönlendirdikleri ustaların bilgisizliği, kendi işimi kendim çözmem konusunda beni ateşlemişti. Şimdi en kralı gelsin çözmek 10 dakikamı alır.

@Kuzey Ege

Görüyorum ve artırıyorum. Bana kalırsa bisiklet bakımını öğrenmek için bir Salcano sahibi olmak daha verimli. "Montaj yapamama" konusunda doktora yapmış uzman kadro ile bir dünya para bayılıp aldığınız bisikletin her yerinden ayrı ses gelmesini garanti edebiliyorlar. Üstelik rulman ve göbeklerin yağsız da çalışabileceğini Dünya'ya (tamam Türkiye'ye) göstermek için yemin etmiş gibiler. Ayrıca eğik kadro kulağı ve akoru yapılmamış jant seti ile sizi bu konularda deneyim kazanmaktan da mahrum etmiyorlar.

Salcano'yu verip Cannondale aldım, o eski heyecan aksiyon kalmadı. Eskiden acaba bugün bisikletimin neresi gevşeyip düşecek diye tatlı bir ürperti ile dolaşırken şimdi boş boş mazgalları seyrediyorum. :(

kurs olsa alırım çünkü iyi bisikletçi bulmak çok zor. kendi işimi kendim halletmeye çalışıyorum. geçen bisikletçi bisikletimi çizdi bişey diyemedim saygıdan. içime oturdu. ön attırıcı değişmesi lazım dedi. evde kendim tamir ettim. durumlar kötü yani

Bir ara sanki decathlon tam profesyonel seviyede olmasada bisiklet montaji, lastik değiştirme, akort ayari, vites ayari ve fren ayari gibi tamirat islerini haftanin yada ayın belirli zamanlarinda gösteriyordu diye hatirliyorum. Kadikoy de Bisiklet gezgini ayni sekilde bazi gunler egitim veriyoruz demislerdi fuarda gorustugumde. Ama guzel bir konu olmus acikcasi Belediyelere bu konularda teklif goturulmeli diye dusunuyorum.Sahsi fikrim en azindan yol yapmaktan daha kolaydir bu sekil bir kurs acmak ama tabi birde egitim verecek arkadaş ne kadar biliyor tamir bakim islerini oda tartisilacak ayri bir konu.....

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Maalesef ülkemizde herhangi bir işte usta yetiştirmek büyük sorun oldu yıllardır çocukları yanlış yönlendirmeleri sonucu herhangi dalda usta çıkmıyor yada çok az çıkıyor maalesef sanki her öğrenci üniversite bitirmek zorundaymış gibi davranıldı sonuçta ortada hiçbir işe yaramayan üniversiteli işsizler doldu inşallah belediyeler bu tür kursları açacak doğru düzgün ustalar bulurda hakkıyla eğitim verebilirler yoksa gene iş başa düşücek gibi

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Şaka gibi ama yok malesef.

Olsa güzel olur hakikatten... Ama maalesef bende duymadım hiç...

Forumun Bisikletliler Dernegine yaklasimi nasil bilmiyorum fakat konu ile alakali olarak dernege basvurulabilirmi acaba ?

Tekrar belirteyim dernegin amaci , yonetimi, forum uyelerinin dernege bakisi nasil hic bir fikrim yok . Sadece bi oneri

Benim tercihimde 5 dakikalık işi gerekirse 5 günde yapmak ama kendim yapmak.

Tabii usta konusunda favorim forumda @Nizami adlı arkadaşın gittiği aynakolu kesen ustaydı.

Sorum Var ?

• Beğen
Tepkiler: Nizami
@informatiker bisikletliler derneginin bir uyesi anlatmisti, dernegin basindakilerin AB'den gelen yilik odenegi cebe indirdikleri bir dernek oldugunu ve hicbir sey yapmadiklarini soylemisti. Harbiden ya, ne is yapar bu bisikletliler derneği?

Geri