Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet tamircilerinin parça çalması

Guanzo45

Aktif Üye
Tepki
73
İsim
Mehmet
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Diğer
(link)

Bisiklet tamircileri de parça çalar mı sizce? Bisikleti tamirciye bırakmadan önce dikkat etmemiz gereken hususlar nedir?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
Bu soruyu aklınıza getirecek bir yere bisikleti tamire bırakmayı bırakın park bile etmeyin derim.

Güven tesis edilmemiş ise fren ayarı bile yaptırılmaz. Ki bir esnafın bisikletten parça çalarak uzun ömürlü bir piyasa sahibi olabileceğine inanmıyorum. Aynı suda iki kere yıkanmaz...

Çalarlar arkadaş çalarlar. Arabayı servise bırakırken bile korkuyorum artık. Servis gittikten sonra daha kötü oluyor araç . Bisiklette daha kolay fark edilir

Maalesef çalıyorlar.

Benim arabada başıma geldi. Arabamı detaylı oto yikamaciya bıraktım o zamanlar Erzurum'daydım tabii.

Neyse geldim baktım arabam detaylı temizlenmemiş. Makineleri bozukmuş bana troll yapmışlar temizledik diye. Temizledik abi paramızı ver deyip durdular mütemadiyen.

Sonra arabamı kontrol ederken temizlenmis, yıkanmış meyvelerimin olmadığını farkettim, dedim meyveler vardi nerde, dedi "dayanamadik yedik abi biz onlari!"

Sonra bürolarındaki oto temizlik ekipmanları gözüme ilişti "Yaa onlar benim değil miydi ne işi var büronuzda kardeşim" dedim, dedi "Aa onlar sizin miydi, unutmuşuz biz onları, neyse verelim haydi.'' dedi.

Sonra demesin mi " Abi kendimizi affettirelim, bir gün gel temizlenmeyen arabanın SADECE şoför koltuğunu temizleyelim nasıl güzel temizlik yaptimizi gözünle gör, hadi bizden olsun.":acpsnr:

Ölür müsün, öldürür müsün... Bu olaydan sonra Erzurum'dan tayin isteyip kaçtım zaten.

Bisiklette her şey açıkta olduğu için parça çalmaları çok mümkün değil. Ama biraz uğraşla düzeltilecek ekipmana ölmüş deyip yenisini kakalamaya çalışmak çok yaygın. Tekeri kusursuz akortlayıp veren ise görmedim desem yeridir. 3 farklı yere akort yaptırdım şimdiye kadar. Akortun kusursuz olmadığını duyunca, söz birliği yapmışcasına, "sonradan olma akort o kadar olur, fabrikasyon jant gibi olmaz" cevabını vermişlerdi.

Arkadaşlar... Bisikletlerinizi kendiniz onarın. Kesinlikle ve kesinlikle, asla ve katiyetle bisikletlerinizi tamircilere vermeyin! Neler neler gördüm, nelere şahit oldum yazmakla bitmez. Lütfen onarım ve bakımlarınızı kendiniz yapın.

Arkadaşlar... Bisikletlerinizi kendiniz onarın. Kesinlikle ve kesinlikle, asla ve katiyetle bisikletlerinizi tamircilere vermeyin! Neler neler gördüm, nelere şahit oldum yazmakla bitmez. Lütfen onarım ve bakımlarınızı kendiniz yapın.
Ben tüm bakımlarını kendim yapabilecek duruma gelmeye çalışıyorum. Parçayı başkası hiç edeceğine ben edeyim hem de ders çıkarmış bir şeyler kapmış olurum.

Kastettiklerinin içinde Avrupa'daki bisikletçiler de var mı?
Olmaz olur mu? Buradaki tamircilerin çoğu Afgan ya da diğer Orta Doğulu milletlerden. Bisikletlerin canına okuyorlar. Kibar yazdım, canına okumak derken aslını sen tahmin et. Bir tamirci var, benim olmadığım zamanlarda arkadaşlarıma onu öneriyorum.

Bisiklet tamircileri parça çalmaz. Ayrıca verilen linkte bisiklet tamircileriyle ilgili en ufak bir ibare de yok.

@can_celik dikey akort denilen olan çok komplike veya masraflı bir iş midir? Yani yeniden örüm gerektirecek kadar var mıdır acaba? Yakın zamanda önden bir iki yeri arayayım dedim maliyet için ama ürküttüler resmen.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Maalesef çalıyorlar.

Benim arabada başıma geldi. Arabamı detaylı oto yikamaciya bıraktım o zamanlar Erzurum'daydım tabii.

Neyse geldim baktım arabam detaylı temizlenmemiş. Makineleri bozukmuş bana troll yapmışlar temizledik diye. Temizledik abi paramızı ver deyip durdular mütemadiyen.

Sonra arabamı kontrol ederken temizlenmis, yıkanmış meyvelerimin olmadığını farkettim, dedim meyveler vardi nerde, dedi "dayanamadik yedik abi biz onlari!"

Sonra bürolarındaki oto temizlik ekipmanları gözüme ilişti "Yaa onlar benim değil miydi ne işi var büronuzda kardeşim" dedim, dedi "Aa onlar sizin miydi, unutmuşuz biz onları, neyse verelim haydi.'' dedi.

Sonra demesin mi " Abi kendimizi affettirelim, bir gün gel temizlenmeyen arabanın SADECE şoför koltuğunu temizleyelim nasıl güzel temizlik yaptimizi gözünle gör, hadi bizden olsun.":acpsnr:

Ölür müsün, öldürür müsün... Bu olaydan sonra Erzurum'dan tayin isteyip kaçtım zaten.
izmirin göbeğinde konakta bir oto yıkamada arabamızdaki çikolataları yeyip kaplarını bırakmışlardı. Birde üstüne müzik dinlerken aküyü bitirmişler

Bisiklet tamircileri başka tamirciler gibi parça çalmaz belki ama kalifiye değillerse bisikleti biraz hırpalayabilirler. Sonuçta bu işin sertifikasyonu falan da yok. Ucuz, veya yakın diye güvenilmez insanlarla iş yapmaktansa olabildiğince düzgün insanlara gitmek lazım. Örneğin size ufak da olsa yalanlar söylediğinden şüphelendiğiniz söylemleri varsa dikkatli olun.

Bu nedenle sadece bisikleti değil araba, telefon, vb herhangi bir eşyamı da sadece güvenebileceğim insanlara bırakmaya çalışırım ben. Mesela araba yıkamacıya, valeye araba bırakmam, bırakanı da anlamam.

Herkesin yeri yok biliyorum ama benim evim müstakil. Köyde oturuyorum ama köy demeye Bin şahit lazım Benzinlik,Fiber altyapı, 15 dk da bir minibüs benzinlikten dolayı 7/24 açık market Fırını Nalburu bi eczane yok 😄
Arabamıda kendim temizlerdim dim diyorum arabam artık yok.😭
Basınçlı yıkama makinam temizlik malzemelerim hepsini temin etmiş aracımı bıkmadan üşenmeden pırıl pırıl içini dışını kendim temizlerdim.

Bisiklet tamircileri başka tamirciler gibi parça çalmaz belki ama kalifiye değillerse bisikleti biraz hırpalayabilirler. Sonuçta bu işin sertifikasyonu falan da yok. Ucuz, veya yakın diye güvenilmez insanlarla iş yapmaktansa olabildiğince düzgün insanlara gitmek lazım. Örneğin size ufak da olsa yalanlar söylediğinden şüphelendiğiniz söylemleri varsa dikkatli olun.

Bu nedenle sadece bisikleti değil araba, telefon, vb herhangi bir eşyamı da sadece güvenebileceğim insanlara bırakmaya çalışırım ben. Mesela araba yıkamacıya, valeye araba bırakmam, bırakanı da anlamam.
Parça çalıp çalmamaları çok önemli değil. Bisikletime zarar vererek paramı ve zamanı çalmış olmaları, üstelik hayatımı tehlikeye sokup sinirimi bozmaları zaten en büyük zarardır. Basiretim bağlanıp tamircilere gittiğim zamanlar olmuştu. Herifin biri 1989 senesinde aldığım orijinal Peugeot'mun zincir maşasını (chain stay) çatlatmıştı. Ördüğü arka jantın yolda giderken akort vidaları gevşiyordu. Saymakla bitmez. Adamı arkadaşım sayıp kendisinden ikinci el bir bisiklet almıştım; bottom bracket haznesinin dişlileri erimiş bisikleti kakalamıştı bana. Pedala basınca bottom bracket yerinden oynuyordu. Onarana kadar çok uğraştım. Uzak durun.

Parça çalıp çalmamaları çok önemli değil. Bisikletime zarar vererek paramı ve zamanı çalmış olmaları, üstelik hayatımı tehlikeye sokup sinirimi bozmaları zaten en büyük zarardır. Basiretim bağlanıp tamircilere gittiğim zamanlar olmuştu. Herifin biri 1989 senesinde aldığım orijinal Peugeot'mun zincir maşasını (chain stay) çatlatmıştı. Ördüğü arka jantın yolda giderken akort vidaları gevşiyordu. Saymakla bitmez. Adamı arkadaşım sayıp kendisinden ikinci el bir bisiklet almıştım; bottom bracket haznesinin dişlileri erimiş bisikleti kakalamıştı bana. Pedala basınca bottom bracket yerinden oynuyordu. Onarana kadar çok uğraştım. Uzak durun.
Yine de kategorik red yerine iyileri öne çıkaracak ve kötüleri eleyecek söylemler daha faydalı olur bence. Pek çok kişi tamiri bilmiyor veya yatkın olmuyor. Bir sorun olduğunda iyi bir yardım alamazsa bisikletten uzaklaşıyor.

Yine de kategorik red yerine iyileri öne çıkaracak ve kötüleri eleyecek söylemler daha faydalı olur bence. Pek çok kişi tamiri bilmiyor veya yatkın olmuyor. Bir sorun olduğunda iyi bir yardım alamazsa bisikletten uzaklaşıyor.
Otomobil olsa anlarım ancak bisiklet çok basit bir mekanizmadır, iyi kullanımla, periyodik bakımlarla zaten tamirciye hiç gerek olmaz. Bir arıza olduğunda da onarımı çok kolaydır. İnternette her türlü bilgi var.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Tamirci bisiklette ruble ve zincir değişimi yaparsa, sıradan bir kullanıcı tarafından anlaşılması zor olur diye düşünüyorum.

Döviz kurunun da etkisiyle yedek parça fiyatları fazlasıyla arttı. Bugün 10'lu bir Deore ruble 450-500 TL civarında satılıyor. Kötü niyetli bir tamirci, başka bir bisikletten söktüğü az kullanılmış bir rubleyi bisikletinize sıfır diye takabilir. Zincirde de benzer bir durum yaşanabilir.

Veya sizin sıfır alıp montaj için götürdüğünüz parçayı kendine ayırıp, elindeki kullanılmış parçayı bisikletinize takabilir.

Tamirci bisiklette ruble ve zincir değişimi yaparsa, sıradan bir kullanıcı tarafından anlaşılması zor olur diye düşünüyorum.

Döviz kurunun da etkisiyle yedek parça fiyatları fazlasıyla arttı. Bugün 10'lu bir Deore ruble 450-500 TL civarında satılıyor. Kötü niyetli bir tamirci, başka bir bisikletten söktüğü az kullanılmış bir rubleyi bisikletinize sıfır diye takabilir. Zincirde de benzer bir durum yaşanabilir.

Veya sizin sıfır alıp montaj için götürdüğünüz parçayı kendine ayırıp, elindeki kullanılmış parçayı bisikletinize takabilir.
Az kullanılmış bir rubleyi takamaz. Neden? Rubleyle zincir beraber eskirler. Ruble değişirse zincir de değişmelidir. Başka ruble takarsa eski zincir atlamaya başlar.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Ben arabayi ilk aldigimda. Ilk gun seramik Kaplama icin uygulama yerine biraktim bi gun orada kaldi. Bi tek orada yikandi . Sonra baska şehre gittim. Arabayı 6 ay yıkamadım yıkamacıyada götüremedim. Özel bi yıkama gerektiği için. Uygulama yapan arkadaş iyi bi yer bulamazsan yıkatma demişti . nedenini sonra anladım .
Sonra araba yıkamayı tamamen öğrendim “detailing” dedikleri olay ile yıkıyorum.

Ben araba yıkarken. Gelip salça olan çok oluyordu. Aklı olmayıp akıl verenler Yok tekrar kirlenecek , yok üstündeki boya eskicek vs vs. Ben gidip 25 liraya yıkatıyorum ( belki şimdi 100-150 falandır )
Hani demek istediği Şu ne uğraşıyorsun. Pintilik yapıyorsun ver parasını yıkat gibilerinden . Tam böyle demiyorlar ama içinden böyle geçiyordur ))

Ben araba yıkarken keyif alıyorum hoşuma gidiyor , stres atıyorum , malzemeler için vs için çok para harcamışım yani oto yıkamacıya verecek paradan kaçmak için değil. Hoşuma gittiği için yıkıyorum . Ama millet Anlamiyor iste .

şimdi de bisiklet olayına girdim. Fiyatı duyunca garip tepkiler , aldıklarımı görünce gözleri pörtlermeler 😃. Arabadaki olaylar olur mu ollmaz mı bilmiyorum ama Yine kendim yapmak istiyorum. Temizliğini bakımını onarımını vs .
Bisiklet temizliğini güzel yaptım.
zincir temizliği ve yağlamasını da güzel yaptım .
Tabi her seferinde daha da tecrübe Sahibi olup daha güzel yapacağımı düşünüyorum.

diğer bakımlarını tamiratını vs de kendim yapmak istiyorum . Katlanır bisiklet var öyle çok komplike bakım ayar vs gerektiğini düşünmüyorum diğer bisikletler gibi .

yerim müsait olsa alet edavat vs ne gerekirse alırdım .

Bana böyle şeyler yapmak keyif veriyor , hoşuma gidiyor.

Geri