Scudo Sports

Bisiklet Tarihimizle İlgili Adımlar

CevdetBilge

Forum Demirbaşı
Tepki
493
Bisiklet
Colnago
Değerli Bisikletforum üyeleri

Türkiye bisiklet tarihi ile ilgili nasıl bir çalışma var diye düşünürken Akdeniz Yol Bisiklet takımının kaptanı Sayın Haluk Bolat Bey ile yaptığımız bir sohbet sonrasında bu konuda çalışmalarının olduğunu hatta müze kurma konusunda ilk adımları attıklarından bahsetti.Belki benim bilmediğim müze vb yerler vardır ama bu daha gönüllülerce oluşturulan ve büyütülmeye çalışılan bir yer gibi geldi.

Büyükçekmece 'de Barco Tekstil firmasının showroom nda eski yarışçılarımızın kıyafet,kupa,gazete haberlerinin de içinde olduğu bir köşe yapıldığından bahsetti.

Ben de internetten yaptığım tarama ile firmaya ulaştım ve sorumlularla görüştüm.Eski yarışçı büyüklerimizin başlattığı şu anda 2 bisikletin olduğu fakat Büyükçekmece Bisiklet kulübünün destekleri ile daha da yaygınlaşacağını düşündüğü bir topluluktan bahsetti.

Showroom da kupalar eski formalar gazete haberleri ve 2 bisiklet bulunduğundan bahsetti ve Pazartesi hariç hergün gelip görülebileceğini de özellikle ileti.

Aynı zamanda tekstil firmasının bisiklet ile ilgili tekstilde de üretim yaptığını gelip alışveriş konusunda da yardımcı olunabileceğini ve ürünlerin görülebileceğini özellikle söyledi.

(link) adresinden ulaşabilir daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz .

Bisiklet tarihimize katkısı olan herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum

Scudo
Bir ara bisiklet müzesi oluşturulacağını duymuştum ama bilmiyorum ne oldu.

@Demir C. bu şekilde başlayıp müze olusturmaya calisilacak.Sanirim Türkiye bisiklet tarihi ile ilgili olacak bu arada bize özel olmayan genel bisiklet tarihi ile ilgili çalışmalar da mevcut galiba hatta bir tanesini Delta bisiklet planlamis sonu ne oldu bilgim yok

Geri