Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Taşımak (Yoğun mağduriyet içerir)

Scudo
@aktasg vitesi olmayan bisikletlere benziyor.. eğer öyleyse arka tekeri iki taraflı olarak kullanıyor demektir..

@sonselim16 Hocam 9 takside girdim daha 2 taksidini ödedim. Satıp katlanır almak istemiyorum. Ayrıca ben ayı kategorisinde 115 kg bir adamım. Mosso Marine 26" modeli hariç bütün katlanırlar bisikletlerle "saplanmış" bir görüntü elde edeceğim :koptum: Mosso da güven vermiyor.

Diğer taraftan bisikletimi çok seviyorum. Değiştirmek istemiyorum. Dağda bayırda yaldır yuldur sürmek istiyorum. Katlanırla bunu yapamam. Ha dağ bayır diyorum da evden çıkaramıyorum o ayrı bir problem.

Ben bu İstanbul'da yapı denetimcilere belediyelere ne kadar para yedirerek böyle binaları dikebildiler anlayabilmiş değilim. Adam 7 katlı apartman dikmiş merdiveninde 1,5 kişi yan yana yürüyemez. Merdivenlerde tavan kafamdan 10 cm yukarıda. Basamaklar bir ayak boyundan daha küçük. Sığınak mı burası, hobbit evi mi anlayabilmiş değilim. Ben de bir inşaat mühendisinin oğluyum, bu işlerin nasıl yürüdüğünü az çok biliyoruz. Lanet olsun Türk tipi müteahhitliğe de, aman işim görülsün gerisini boşverciliğe de.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
bisiklet-park-yeri_d620.jpg
Bu arkadaş sorunu çözmüş

bisiklet-park-yeri_d620.jpg

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@aktasg dostum flipflop mu öyle birşey diyorlarıdı emme esas olay singlespeed ya da fixedgear kullanmak istersen onları bu sekilde ayarlıyorsun. Simdi deyceeen ki singılspid be ola... biri normal bisiklet dişlisinin tek olduğu durum eski tarz sade pisletlerdeki gibi fixed gear da dişli janta direk sabit ileri cevir ileri gitsin geri cevir geri gitsin durmak için pedaı kullan fren masrafından kurtul "sonra böyle cok zevkli, ben bisikleti sade seviyom kablo bana igrenc geliyo" de pintiligin lapansın tarzı bişey....
(Ula bütün şingılspitçilerlen fixedgeaarcılar bana dalmasın :confused:)
saka saka güzel gözüküyor harbiden :D

Bisikleti evinize, 4.kata taşımakta ısrar ediyorsanız efor sarfetmeye alışmanız gerekecek. Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın fiziksel açıdan yapacağınız iş aynı olacağından dolayı aynı enerjiyi harcayacaksınız. Fiziksel anlamda enerjiden tasarruf edemezsiniz. Ya yoldan kazanacaksınız ya kuvvetten. Sizin isteğiniz kuvvetten kazanmak fakat kuvveti uygulayacağınız yol sabit olduğundan böyle bir imkanınız yok. Yapabileceğiniz en iyi şey bütün yöntemleri deneyip hangisi size kolay geliyorsa onu uygulamaktır.

Bisiklet taşımanın birkaç yöntemi var. En iyisi ve en doğalı arkadaşların belirttiği gibi omuzu kadronun içine sokup üst boruyu tutmak. Fakat siz merdivenin darlığından şikayet ettiğiniz için şu yöntemleri deneyin:
  • Omzunuzu kadronun içinden sokup bisikleti kaldırın, gidondan aşağı bastırmak suretiyle dik bir pozisyona getirin.
  • Bisikletin arkasına geçin. Arka tekeri bacaklarınızın arasına alın. Gidon boğazından tutarak ön tekeri kaldırıp bisikleti dik bir pozisyona getirin. Seleyi karnınıza yaslayarak gidon boğazından ve üst borudan tutarak kaldırın.
  • Bisikletin yanına geçip alt borudan ve üst borudan aynı anda tutup kaldırın.

Yol bisikletlerini taşımak için omuz askılığı yapılabilir. Hafta sonu bu yönde bir çalışma yapacağım. Sonucu forumda paylaşırım.

1 er kat çıkarın ve her katta indirip dinlenin. bu işi zulüm gibi görmeyin. aslında sizin zihin programında sorun. 19 kg su damacanası taşıdığınız bir işte çalıştığınızı düşünün. günde belki yarım ton suyu bazen giriş katına bazen asansörü bozuk bir 7. kata bazen -2.kat bir daireye indirdiğinizi düşünün. Hiç keyifli değil ancak bu işi yapan 100lerce insan var.

Bisikletten keyif alıyorsunuz. Burası net. merdiven moralinizi bozuyor. Burası anlaşılır.

Bu bisiklet indirme ve çıkarma işini günde en fazla 5 kez yapacak şekilde şartlandırın kendinizi. 1 kez yaparsanız 4 kez kardasınız demek ki. 6 kez yaparsanız 5 i tamalayamadığınız günlerden birine sayın gitsin. 20 km yorgun argın bir turdan sonra zor gibi algıalmayın. sonuçta eve dönüyorsunuz. evde her türlü konfora çıkarıyor o merdivenler. ve asla bisikleti kapının dışında bırakmayın.

@mehmetlevent Problemim merdiven çıkmak ya da efor sarfetmek değil. Problemim yalnızca 80 santim genişliği olan bir merdivende bunu yapmaya çalışmak. Yaşamayan bilemez derler ya, bu iş gerçekten zulüm. Diğer taraftan merdivenli bir sokakta oturuyorum ve zaten 2.-3. kata denk gelecek kadar basamak da sokakta taşıyorum fakat sokaktaki merdivenler koymuyor, rahatsız etmiyor. Çünkü yeterli alan var. Ergonomik bir pozisyonda bisikleti omzuma alıp taşıyabiliyorum.

80 cm genişlikte, basamakları bir ayağınızdan daha küçük bir merdivende, düşüp boynunuzu kırmamaya çalışarak, belinizi, omzunuzu sakatlamamaya çalışarak bisikletinizi taşımak zorunda kalırsanız beni anlayabilirsiniz ancak. Damacanada mesele yalnızca ağırlık. Keşke ağırlığa indirgeyebileceğim bir problemim olsaydı.

1- Apartmanda merdiven çok dar, asansörünüz yok.

2- Bisikletinizi katlanır tipe değiştirmek istemiyorsunuz.

3- Başka bir eve taşınma durumunuz da yok.

Bu durumda size şu reçeteyi yazıyorum:

http://i0.wp.com/cdn.makezine.com/uploads/2010/06/swiveling-balcony-hoist.jpg?resize=600%2C604

http://www.aeffegroup.com/prodotti/elevatori/200.jpg

(varsa) tüp, su, pazar arabası gibi ihtiyaçlar için de uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: anthropologist
@Sadettin Z. Ben de bir haftadır bu fotoğrafa bakıp kafamda planlar kurmaya çalışıyorum :koptum: Balkonum da yok ama bir şekilde uydurabilirim umarım.

Tekerlekler 2 hamlede sökülüyor, bu yöntemlerin hiçbiri olmuyorsa evin önüne geldin mi sök iki tekeri, rahat rahat çıkart bisikletini eve. Hem el alışkanlığın artar teker söküp takmaya
(Uzun süre uyguladım bu yöntemi bakmayın öyle garip garip :) )

@BerkEvren Bu yöntemi de çok düşünüyorum. Aklıma takılan kısım hidrolik frenler. Tekerler sökülmüş durumdayken fren kollarına dokunulması halinde sıkıntı yaşanabiliyormuş. Benim fren kolları kesin bir yerlere yaslanır :koptum: Araya çorap falan sıkıştırıp önleyebilir miyim acaba?

Hidrolik var diye dert etme, bisikletin üzerinde kartvizit veya kredi kartı kalınlığında kartlar tut hep. Tekerleri söktüğünde disk yerine araya bu kartları koy.
Kollar sıkılsa bile fren kapanmaz böylece.

• Beğen
Tepkiler: anthropologist
İlk mesajda bisikleti bırakıcam yazmışsın, ne bahane bulsan yıkmak görevimiz :)

Bodrum kat varmı apartmanda ? Varsa bodrumu inceleyin. Kalın bir zincir sabitleyip iyice dolarsanız çalınabileceğini düşünmüyorum. Merdiven dar ve asansör yoksa, birisi ile karşılaşmakta sıkıntı yaratır.

Diğer alternatif, yakında kapalı otopark varsa, cuzi bir miktara anlaşabilirsiniz.

Geri