Aslında soru çok basit, şehir içi özellikle trafikte hangi bisikleti tercih etmeliyiz ?
Bisiklet tercihi yaparken, güzergah, yol durumu, trafiğin seviyesi, mesafe ne kadar etkilidir ?
Bisikletle ulaşım yapmak isteyenler hangi kıstasları daha çok dikkate almalıdırlar ?
Ben kendi adıma iş yerime ulaşım için bisiklet kullanıyorum. Günde 16 km ( en az ) yol kat ediyorum. Ortalama olarak yolumda fazla bir eğim yok. Kısa ancak dik yokuşlar mevcut. İkiden fazla rota alternatifim mevcut. Ancak trafikte özellikle minibüs ve otobüslerle iç içeyim. Yol bisikleti kullandığım için gayet memnunum. Dağ bisikletinden sonra katırdan inip, yarış atına binmiş gibi oldum.
Yol bisikletlerinin şehir içi kullanımda ideal olduğunu düşünüyorum. Dezavantajı uzun mesafeli sürüşlerde (ulaşım için) rahatlık probleminin olmasıdır, bisiklet üzerinde eşya taşıma zorluğu ( sırt çantası ile kısmen problem çözülmektedir ). Rahatlığı önemseyen arkadaşlar Şehir bisikleti tercih edebilirler. Şehir bisikletleri biraz ağır olmalarına rağmen dağ bisikletlerine nazaran, şehir içi ulaşıma çok daha uyumlu makinelerdir.
Bu başlık altında tercih yapmak isteyecek arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için açılmıştır. Hepinizin şehir içi tecrübelerini aktarmalarını ve yeni arkadaşlara tercih konusunda fikir vermesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Hepinizin tecrübelerini ve katkılarını bekliyoruz arkadaşlar.