Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

bende 2 ay önce mosso 1624 h aldım .aslında planım triban 500 dü ama nasip değilmiş. Bisikletin iyi yönleri bence gerçekten görünüşü gerçekten iyi, ön amotisörün kilitlenebilir olması 24 vites olması, bence alacaksan hidrolik öneririm, f/p ürünü olması. Kötü yönleri ise bisiklete eğer iyi bakmazsan çizilebiliyor arkadaşım da aynı bisikletten aldı baya çizildi aslıda benim dikkat ettiğim kötü yönü sadece bu :) eğer bisikleti alırsan ön amortisör kilitliyken çok çukura girme eğer tam sıkılmadı ise ön teker gevşiyor ve yalpalamaya başlıyor . iyi geceler .

Scudo
Elimde 1 aylık mosso legarda 1624 msm v fren siyah kırmızı bisiklet var. Kullanamadığımdan satacağım. Düşünen varsa iletişime geçebilir.

@Emrkzl1 sadece fren değil vites kolları da farklı daha ergonomik ayrıca jantların yan kısımları v fren olanda gümüş renkte hidrolikte siyah daha hoş duruyor yani fren zaten aşırı rahat oluyor bence değer ama ana bayiden değilde bisiklet çarşısı varsa oralara sor sıfırına bile bayağı indirim yapıyorlar aradaki 300 lirayı belki düşedebilirler

Carraro sportive 321 modeline bakıyorum görüşleriniz nedir 1.71 boyum var bu arada sıkıntı olurmu 28 jant çünkü

@Uqursuzzz benim bütçem max 900 buna göre model varmı başka bu fiyat civarında mtb bisiklet marka fark etmez sağlam olsun yeter

@crimson fire ne yazıkki genel olarak bisiklet marka ve modelleri hakkında hiçbir bilgim yok sadece ortalama olarak kafamda bi fiyat belirledim ona göre bu modeli beğendim ama almak için acele etmedim uzun süre takip edip indirim yakaladım o şekilde aldım sende istersen bisiklet seçimi başlığı aldında fikir edinebilirsin kolay gelsin :)

Ghost Square Cross 6 28 Jant 30V HD Şehir ve Tur Bisikleti almak istiyorum en hesaplı nereden bulabilirim tşklr

konuyu bir hortlatmak lazım. aldınız mı ? bisikleti aldıysanız memnunmusunuz. ?

Öncelikle herkese iyi günler. Sizinle bi konu hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Yeni bisiklet almayı düşünüyorum biraz araştırma yaptım ve öğrenci olduğum için hem göze hitap etmesi hemde fiyat ve donanımından dolayı Kron xc1000'de karar kıldım. Bisiklet herhangi bir sorun yaratır mı? dayanıklı mı? ve bisikleti aldıktan sonra müşteri memnuniyeti nasıl ilgileniyorlar mı gibi içimde cevaplarını duymak istediğim sorular var. İkinci sorum ise 2015 ve 2016 modelleri arasında ort. 350 liralık bir fark var malum öğrenci olduğum için param kısıtlı. 2016 modeli almak bu fiyat farkına değer mi ? Şimdiden vereceğiniz cevaplarınız için teşekkür ederim iyi pedallamalar. (Kilo olarak zayıf biriyim.)

2016 model teknik özellik;
Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları: 18",
Maşa:SUNTOUR XCM Direksiyondan Kilitli
Gidon:ZOZO
Boğaz:ZOZO
Sele Borusu:ZOZO
Sele:Kron Vealen
Ön Jant:Zozo
Ön Göbek:Shimano RM33
Arka Jant:Zozo
Arka Göbek:Shimano RM33
Lastik:Kenda
Vites Sayısı:3 X 10 = 30
Arka Vites:Shimano Deore
Ön Vites:Shimano Deore
Fren Kolu:Shimano BLM 355
Vites Kolu:Shimano Deore
Arka Ruble:Shimano HG50 - 10 lu
Aynakol:Shimano FCM522 Deore
Orta Göbek:Shimano Monoblok BBUN26
Zincir:Shimano HG54 10 lu
Ön Fren:Shimano AM355 Hidrolik Disc
Arka Fren:Shimano AM355 Hidrolik Disc

2015 model teknik özellik;
Kadro :7005 Alüminyum
Ön Süspansiyon :Suntour XCM Gidondan Lockout
Vites Sayısı:27 Vites
Arka Vites :Shimano Deore
Vites Kolları :Shimano Alivio SLM 430
Ön Vites:Shimano Alivio FDM430
Arka Dişli:Shimano CSHG20 9'lu
Aynakol:Shimano Alivio FCM430
Fren Seti:Shimano Disc BRM446 Hidrolik
Göbek Seti:Shimano RM35
Zincir:Shimano CSHG53
Gidon:Kron Neo
Boğaz:Kron Neo
Sele Borusu:Kron Neo
Sele Kelepçesi:Kron Neo
Sele:Kron Neo
Boğaz Yatağı:Entegre Alüminyum Yarı Rulman
Elcik:Velo
Lastikler:Kenda
Jantlar:Kron Neo

@Aprodayn öncelikle hoşgeldin. Ben de bu bisikleti almayı düşünüyordum. 2015 ile 2016 arasında çok fark yok. Resmen aynı. 2016 full deore, 2015 sadece arka aktarıcı deore gerisi alivio. 2015 in fren sistemi biraz üst model. Deore ile alivio arasında da çok fark yok ama deore biraz daha pahalı. Ben de dediğim gibi bi aralar 2015 almayı düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: Aprodayn
@dodurgalı_06 Hoşbulduk sormamda sakıncası yoksa fikrinizi değiştiren yeni bir bisiklet modeli mi olmuştu yoksa bisiklet hakkında yorumlar mı ? Yorumunuz için teşekküler.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Aprodayn dağ bisikletim var xc250 ve memnunum. Sonra araştırdım ve dağ bisikletim bana yettiğinden asfaltta sürmek için yol bisikleti almaya karar verdim. Ama xc250 yi almasaydım xc1000 alırdım. Bisikletin donanımı ve fiyatı gayet uygun.

• Beğen
eğer dağlık alanda bisikletin hakkını vererek kullanırım derseniz almayın, çünkü kronun kadroları vukuatlıdır, internette kadro kırılması yaşayan çok insan var,satış sonrasıda desteği klasik türk firmaları gibi malesef kötüdür, aradığınızda muhtemelen telefonu bile açmazlar.eğer dağlık alanda işim olmaz asfaltta süreceğim derseniz yine almayın:koptum: çünkü bu ortamlar içinde sizi daha rahat ettirecek tarzda şehir veya yol-yarış bisikletleri var,bunlara yönelebilirsiniz.
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın birazdan birileri gelip "ben şu kadar yıldır kron kullanıyorum hiç kırılmadı" diyenler olacaktır bunları yazmaktaki amacım markayı kötülemek değil sadece gördüklerimi,çevremde olan bitenleri sizlere aktarmaya çalışıyorum.yinede son seçim sizin tabi ki

• Beğen
Tepkiler: xrepla ve Aprodayn
Aslında soru çok basit, şehir içi özellikle trafikte hangi bisikleti tercih etmeliyiz ?
Bisiklet tercihi yaparken, güzergah, yol durumu, trafiğin seviyesi, mesafe ne kadar etkilidir ?
Bisikletle ulaşım yapmak isteyenler hangi kıstasları daha çok dikkate almalıdırlar ?

Ben kendi adıma iş yerime ulaşım için bisiklet kullanıyorum. Günde 16 km ( en az ) yol kat ediyorum. Ortalama olarak yolumda fazla bir eğim yok. Kısa ancak dik yokuşlar mevcut. İkiden fazla rota alternatifim mevcut. Ancak trafikte özellikle minibüs ve otobüslerle iç içeyim. Yol bisikleti kullandığım için gayet memnunum. Dağ bisikletinden sonra katırdan inip, yarış atına binmiş gibi oldum.

Yol bisikletlerinin şehir içi kullanımda ideal olduğunu düşünüyorum. Dezavantajı uzun mesafeli sürüşlerde (ulaşım için) rahatlık probleminin olmasıdır, bisiklet üzerinde eşya taşıma zorluğu ( sırt çantası ile kısmen problem çözülmektedir ). Rahatlığı önemseyen arkadaşlar Şehir bisikleti tercih edebilirler. Şehir bisikletleri biraz ağır olmalarına rağmen dağ bisikletlerine nazaran, şehir içi ulaşıma çok daha uyumlu makinelerdir.

Bu başlık altında tercih yapmak isteyecek arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için açılmıştır. Hepinizin şehir içi tecrübelerini aktarmalarını ve yeni arkadaşlara tercih konusunda fikir vermesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Hepinizin tecrübelerini ve katkılarını bekliyoruz arkadaşlar.

Asset_269357.jpg

@ommemo Ben de çok gördüm kron kadrosunu kıran, ama hepsi 2014 model altı. Bence kron baktı kadrolar kötü, satış azalmaması için sağlamlaştırdı. Sadece ben de değil, bir çok arkadaşım kron kullanıyoruz ve kadro resmen tam not aldı diyebilirim. Girdiğimiz yerler ve hızımızı da göz önüne alırsak baya iyi bir kadro. Bir sürüşümde tarladan iniyordum. Taşlar otlardan gözükmüyordu ve hızlı bir şekilde taşlara girdim, valla sağlam. Sarsıntıdan önümü göremedim. o derece iyi. Bana mı iyisi denk geldi diyecem, olabilir. Ama ciddi sağlam bir kadrosu var.

• Beğen
Aklıma gelmişken ben kendi adıma bir ekleme yapayım. Hacimli bir yük taşıma konusunda yol bisikletleri sınıfta kalıyor. Başıma geldiği için belirtiyorum. Bazen ağır olmasa bile küçük bir pazar poşeti sıkıntı doğurabiliyor.

Geri