Eğer özellikle disk fren tercih ediyorsan Sedona 420; onun dışında kesinlikle Sedona 410 - 2015 ... Çünkü onuncu yıl için üretilmiş özel bir seri... Sram vites sistemi ve dişli oranları, kadrosu vs. çok iyi... Çok inceledim. Sonunda almaya karar verdim. Hatta bu bisiklet için Karbon maşalı Triban 540'tan vazgeçtim. Tabii ki ikisi karşılaştırılamaz, ama biraz tur biraz da yokuş endişem vardı. Sonuçta amaca uygun bisikleti seçmek çok önemli... Triban 540, 1000 lira daha pahalı, tiagra vites sistemli, üstelik 9,3 kg. ama yükle çok dik yokuşa girmez. En azından iyi performans ister, çünkü ikili aynakol ve 12-28 dişli sistemi var. En yavaş dişlileri 34-28... Oysa Sedona'da 26-32. Yani sert yokuşları bile yükle rahatça çıkarsın. Triban, uzun ve taşlı dağ yokuşlarına girmez. Duman olur. Sedona 410'un Nif Dağı turunda taşlı dağ yolundan 700 metreye çıktığını bizzat gördüm. Sonuçta ne beklediğin en önemlisi... Hepsi birden olmuyor. Birinden birini feda ediyorsun. Konfor önemliyse amartisörlü, fren önemliyse disk frenli; basit ve kullanışlı olması önemliyse düz maşa ve V fren alacaksın. Olay bu.