Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Uzun bir araştırmadan sonra aldığım Sedona 300 (2017 model) bisikletim.

IMG_20170316_185837.jpg IMG_20170316_185846.jpg IMG_20170402_130608.jpg

Scudo
Çok güzel bir model. Şimdiden iyi sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: ahmetim03
İyi günler arkadaşlar;
forumdaki bu başlıktaki mesajlara baktım lakin bir çoğu 2-3 yıl öncesine ait bu nedenle bisikletlerin fiyatları değişmiş hep. bu nedenle bir başlıkta ben açmak istedim.
Kredi kartı ile alacağım için maksimum bütçe 500₺ birde bu yaz işe gidiş geliş yakıt masrafım ortalama bu civarda ve yakıttan çıkartmak isterim bisikletin parasını.
iş yerim 5 km uzaklıkta hafta içi git gel 5 erden 10 km yol yapacağım standart.
haftasonuda arada 15-20 km gezi yaparım en fazla. Başkada kullanmam bisikleti.
şehir bisikleti veya mtb olabilir.
bana uygun bir bisiklet önerebilir misiniz.
salcano excel 26 jant buldum 430 ₺ ye . lakin pek ısınamadım önde amotisör olmayınca.
Son çare bunu alacak gibiyim tavsiyeleriniz neticesinde fikrim değişmez ise.
v fren disk fren farketmez aliminyum çelik farketmez.
ümit marka kesinlikle istemiyorum.
Konya da olup elden satmak isteyen varsa 2. el onlarıda değerlendirebilirim.

Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar,
Ben Niyazi. Bir kaç sene önce bilirsiniz bisiklet alınacakken çoğumuz (o zamanlar 9. sınıf öğrencisiyim) çift amortisörlü bisikletleri görünce, duramayıp almak istemiştir (yani bisiklet hakkında hiç bir bilgisi olmayanlar için - ben). Çift amortisörün daha konforlu olduğunu düşünüyordum. Neyse konuya gelelim ben o sene paramı biriktirip Bisan Spx 3350 Sunrun almıştım. 17.80 kg baya ağır, ama onu süre süre bana ağırlığı normal gelmişti. Bu yaz yoldaşıma hiç bir değişiklik yapmayıp orijinal bırakmaya çalşan ben, asfalt ağırlıklı sürdüğümün ve bu bisikleti nasıl biraz daha kullanım şeklime uygum hale getireceğimi düşünmeye başladım. Lastik değişimi, amortisörleri sabitleme gibi şeyler düşündüm lakin bisiklet bilgim son haftalarda okuduğum makale ve denemelerle sınırlı. Bisikletimin özelliklerini yazıyorum bunlarla ne yapabilirim onu merak ediyorum, şimdiden yardımlarınız için sağolun :)

KADRO FRAME:HI-TEN ÇELİK SÜSPANSİYONLU, SIZE: 17”
ÖN MAŞA FRONT FORK:SÜSPANSİYONLU
JANT RIM:6061 ALLOY
LASTİK TIRE:CST 26”x1.95 MTB
VİTES SHIFTER:24 VİTES – SUNRUN
ZİNCİR CHAIN:KMC
FREN BRAKE:V-FREN
AKSESUAR ACCESSORIES:KISA TİP ÖN VE ARKA PLASTİK ÇAMURLUKLAR
AĞIRLIK WEIGHT: 17,19 KG
(bilgiler Bisan'ın sitesinden alıntıdır)

20131296c868e35-33e0-4fcd-81e7-14872a95f594.jpg

öncelikle aynı konu başlıklarından baktım ama son yorumlar 2015 yılına ait diye tekrardan açmak istedim..

1 sene önce bianchi spider 401 24' hd bisikletimi evden çaldılar.. sonrasında pek heves etmedim, ama son zamanlarda yeniden almak istiyorum, dağ bisikleti modellerine baktım, bianchi rcx 427 hd , 527 hd , salcano NG650 27,5 hd , whistle miwok 1637 27.5 hd , Bianchi SPEED 7227 27.5 hd modellerini beğendim, bisikletten hiç anlamam diyebilirim, selenin gidonun kadronun vs ne olduğunu daha geçen haftalarda öğrendim diyebilirim, HD ve MD farklarını vs araştırdım ve HD nin daha iyi ve avantajlı olduğnu anladım, spider 401 bisikletim altımda kayboluyordu, hediye gelmişti, şuan boyum 1.80 kilom 90, altımda kaybolmicak, kendini gösterecek ve aldığıma pişman etmeyecek bir bisiklet almayı planlıyorum, bütçe 1400 maksimum, daha fazla vermek istemiyorum ufak tefek aksesuarlarda alacağım çünkü.. belirttiğim modeller dışında modellerde söyleyebilirseniz sevinirim.. Sizin 1400 e kadar bütçeniz olsa nasıl bir bisiklet alırdınız yorumlarınızı bekliyorumm :) özellik kadar rengiylede duruşuylada kendini ben burdayım dedirtecek bir bisiklet tercihim :)

Yeni bisiklet alma hususunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhabalar değerli forum kullanıcıları. Ben 18 yaşında, 70-72 kilo civarında, 1.76 boyunda bir lise öğrencisi olup eski bisikletim Salcano Hector MD 26" bisikletimin bana yüksek masraf çıkarması sonucunda bisikletimi satıp yeni bisiklet almayı düşünen birisiyim.
Öncelikle şunu belirteyim bisikleti hobinin yanısıra ulaşım amaçlı kullanıyorum (günlük ortalama 40km). Marka olarak evime yakın olan bayiler KTM, Kron, Salcano, Sedona, Bianchi olup bu tarz bir kullanım için en uygun bisiklet seçimi ve boyutlar konusunda tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Bütçem max 900. Herkese iyi forumlar.

Kullanacağım alan Şehir içi taş çatlasın il etrafındaki köyler. 28 jant almayı düşünüyorum. 1,75 boyundayım 18'' gövde almayı düşünüyorum. Salcano CITY FUN 60V aklımdaki marka ve model. Fiyat olarak İzmir de nereden bulabilirim. İnternette de nereden bulabilirim?

Sa. arkadaşlar,

İstanbulda bir arkadaşım hafta sonları eşiyle sahil yolunda bisiklet sürmek istediğini söyledi.Kendisi katlanır bisiklet istiyor taşıma kolaylığından dolayı.Ancak belki ilerde ormanda da sürüş yapmak isteyebilir.O yüzden ben kendisine dağ bisikleti tavsiye ettim.Katlanır bisikletler hakkında çok bilgim yok ama alacağı bisiklet 6 vites olacağı için yokuşlarda sıkıntı olur diye düşünüyorum ayrıca arazide yani ormanda felan sürülmez diye tahmin ediyorum.Sizce arkadaşım hangi türü tercih etmeli. Dağ bisikleti mi yoksa katlanır mı?Bir de katlanır almak isterse hangi modeli tercih etmeli maksimum 1000 tl ye kadar.Bir de istanbulda nerden bisiklet alabilir?Son olarak decathlondaki 750 tl lik katlanır bisiklet işini görür mü?

arkadaslar salcano cıty explorer 30 V yada salcano city fun 60 V den birini almayı düşünüyorum bisiklet konusunda fazla tecrübem yok işe gidip gelirken kullanmayı düşünüyorum gidiş dönüş 14 km fazla rampa yok yol düz sayılır hangi bisikleti önerirsiniz

Dağ bisikleti almayı düşünyorum.. Jant boyunda karar veremedim.. 27,5 inç mi alsam 29 inç mi..

Arkadaşlar iyi günler bir sorum olucaktı 1.cisi ben şehir bisikleti almak istiyorum ama dağ bisikleti ile farkı ne yani niye fark yoksa o kadar fazla para vereyim şehir bisikletine sadece lastik değiştirilme ile dağ bisikleti şehir oluyorsa dağ bisikleti daha mantıklı
2.cisi en fazla 1500tl olabilecek şehir bisikleti önerirmisiniz erkek 24 yada 27 vites

Merhabalar.Bir mtb sürücüsü olarak yola geçmeyi planlıyorum.3000 tl gibi bir bütçem var.Aklımda carraro cr 052 var.Salcano düşünmüyorum.Carraro 2017 modelinde tiagra 4700 set var performansı nasıl?
Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ediyorum :).

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
Eğer özellikle disk fren tercih ediyorsan Sedona 420; onun dışında kesinlikle Sedona 410 - 2015 ... Çünkü onuncu yıl için üretilmiş özel bir seri... Sram vites sistemi ve dişli oranları, kadrosu vs. çok iyi... Çok inceledim. Sonunda almaya karar verdim. Hatta bu bisiklet için Karbon maşalı Triban 540'tan vazgeçtim. Tabii ki ikisi karşılaştırılamaz, ama biraz tur biraz da yokuş endişem vardı. Sonuçta amaca uygun bisikleti seçmek çok önemli... Triban 540, 1000 lira daha pahalı, tiagra vites sistemli, üstelik 9,3 kg. ama yükle çok dik yokuşa girmez. En azından iyi performans ister, çünkü ikili aynakol ve 12-28 dişli sistemi var. En yavaş dişlileri 34-28... Oysa Sedona'da 26-32. Yani sert yokuşları bile yükle rahatça çıkarsın. Triban, uzun ve taşlı dağ yokuşlarına girmez. Duman olur. Sedona 410'un Nif Dağı turunda taşlı dağ yolundan 700 metreye çıktığını bizzat gördüm. Sonuçta ne beklediğin en önemlisi... Hepsi birden olmuyor. Birinden birini feda ediyorsun. Konfor önemliyse amartisörlü, fren önemliyse disk frenli; basit ve kullanışlı olması önemliyse düz maşa ve V fren alacaksın. Olay bu.

IMG_3826.JPG Herkese merhabalar
Kadrosetimi sattım farklı bir kadroset alacağım.Time Vrs Fluidty buldum fakat marka hakkında fazla bilgim yok. Maşa Kadro Sele Borusu Ve furç takimi ile 1610gram. 2000₺ gibi bir fiyata alacağım
Beni biraz aydınlatırsanız sevinirim :)

Yeni bir başlık mı açsam bilemedim, cevap geliyor mu burda çözemedim de.

Ne ise , kız arkadaşım için bir bisiklet almak istiyorum. Hediye babında.
Bütçe 750 en fazla. Boyu 160 cm civarı, bacakiçi boyu tam bilmiyorum. :D Kaç kadro olmalı ortalama?
Katlanır da olabilir, İzmitte kullanacak. Bisiklette baya yeni. Birkaç haftaya kadar karar vermek gerek, fiyatlar hepten yükselmesin.

(link)
(link)

iyi günler beyler yeniyim daha pek anlamıyorum kararsız kaldım sizce hangisi daha iyi ?
hidrolik frenle v fren çok fark ediyormu teşekkkürler

Herkese selam. Bisiklet arayışı içerisindeyim fazla bütçem yok. max 2 bine kadar çıkabilirim.

28" Sabit maşa ya da 29er'de olur. Hidrolik diskli bisiklet arıyorum. Ama üretilen %90 bisikletler süspansiyonlu. O yüzden aradığım tarzda bir şey bulamıyorum. Belki sizin kıyıda köşede bildiğiniz marka model vardır. Topla diyenler olacaktır. Alacağım bisikleti yavaş yavaş upgrade etmek istiyorum. O yüzden toplama süreci benim için uzun olacak.

Merhaba arkadaşlar. Ben günlük 18 km yol yapmak ve kamp yaptığım yerlere gitmek için bir bisiklet arıyorum. Fakat bisiklet bilgim yetersiz. Bütçe olarak Maks 1000 tl sıfır yada 2. El bisiklet almak isyorum . Kamp alanlarım genellikle Maks 250 300 km aralığında
Bana uygun bisiklet önerilerinizi bekliyorum . İyi forumlar

Geri