Scudo Sports

Bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum

zanaatkar

Daimi Üye
Tepki
89
İsim
İbrahim Ç.
Bisiklet
Salcano
Merhabalar,

Uzun bir aradan sonra yeniden yazabilme fırsatım oldu ve ben hala bisiklet alabilmiş değilim. Yazacağım kıstaslar doğrultusunda sizlerden bisiklet tavsiyeleri istiyorum.

Bisikleti kullanma alanları: Şehir içinde işe gidip gelmek, ara sıra 9 km uzaklığındaki köyüme gidip gelmek ve ilerleyen zamanlarda turlara katılmak.

Yukarıda belirttiğim kullanma alanlarına göre tercihim hangisi olmalıdır?
Dağ - Gezi - Şehir - Tur vb.

Fiyat aralığı: 400 TL'ye kadar olabilir.

Marka olarak hep Sedona ve Salcano ilgimi çekiyor ama sizin tavsiyeleriniz de dikkate alınır.

Ayrıca jant sayılarının önemi nedir?

Ben Hepsiburada.com'dan inceledim biraz, Salcona tavsiye edecekler ilgili bağlantıdan direkt bisikleti de tavsiye edebilir. (link)

Scudo
Fikirlerinizi bekliyorum. :)

merhaba,

jant buyuklugu bence bisikletin en onemli geometrik boyutudur. yetiskin iseniz 28'' den sasmayin. bunun yaninda bence ikinci el temiz bir bisiklet bakin.

(link)

bence bu sizi baya edare eder. tabi camurluk, aydinlatma ve ihtiyaca gore sepet takarak biraz daha masrafli hale getirirsiniz.

Giriş seviyesindekiler 650 tl 'den başlar bütçeyi arttırın en iyisi :D

Peki butceyi arttirdik diyelim, bu yondeki tavsiye edebileceginiz bisikletler hangisidir? Isim verirseniz arastirabilirim. Ayrica ikinci el dusunmuyorum zaten bana yakinda degil.

• Beğen
Tepkiler: gok
Bütçeyi arttırırsanız forumda birçok arkadaşın kullanıp memnun kaldığı Salcano City Sport'tur.Bütçenize uygun budur.İyi bir pazarlıkla 700'e alırsınız.Bundan başka şehir bisikletleri daha doğrusu bir üst modelleri Trek,Scot'tur.Fakat bu markalar 1200tl den başlar :D

@muratt35

Murat kardeşim Sedona, Geotech, Kron, Carraro ne güne duruyor :) Eğer Salcano'dan daha kaliteli bir kadroya sahip olucam, ilerde bisikletin komponentlerini yükseltirim derseniz bu modellerede bakabilirsiniz. Bence 700 TL'ye çıkıcam diyorsanız biraz daha çıkın ve aşağıda önericeğim modellere de bir bakın.

CARRARO 915 D AMBIEZ ( (link) )
KRON TOURER modelleri ( (link) )
SEDONA 321, 311 ve 301 modelleri

İlk önerdiğim bisiklet bu aralar forumda çok öneriliyor. Benim bu önerilerimi sadece ilerde daha yüksek komponentler takacaksanız düşünün bence. Eğer ki aldığım gibi kullanıcam diyorsanız Salcano'da alabilirsiniz. Önerdiğim Sedona 321 ve 311 modellerinin fiyatları biraz yüksek fakat 301 daha makul ama onunda donanımı Salcano'dan daha düşük. Kron Tourer'lar hakkında pek bir bilgim yok ama inceleyebilirsiniz, Carraro'da forumda bu aralar çok önerilen bir marka ve model.

Salcano City Sport'un tavsiye edildigini gordum, daha onceleri de bana Sedona tavsiye ediliyordu. 700'e cikabilirim ama 400'e kadar iyi bisiklet bulmak gercekten zor mu? Ayrica tavsiye ettiklerinizi pc'den girince tek tek inceleyecegim.

Geri