Scudo Sports

Bisiklet Tavsiyesi

Tepki
1
İsim
Yusuf Ziya Doymaz
Bisiklet
b'Twin
İyi günler, bu sitedeki ilk yazım olacak bu, uzun zamandır bisiklet kullanıyorum ama bu yol bisikleti şeklinde değildi. 200 liralık normal bisikletlerle sürekli gezerdim. Tabi şehirlerarası hiç gitmedim. Artık uzun yola çıkmak istiyorum ve bir yol bisikleti almanın zamanı geldiğini düşünüyorum ancak araştırdıkça çok yeni ve derin konular çıkıyor ortaya. Kabataslak bir bilgi almak için de sizlere danışmak istedim. Bu işi ilk defa yapacağım için elbette acemiliğim olacaktır, bundan dolayı çok iyi bir bisiklet yerine 600 700 tl lik bisikletler işimi görür mü acaba? Kafamda Ankara-Konya seyehati var şu anda. Böyle bir bisiketle bunu yapabilir miyim? Şayet cevabınız hayırsa eğer, ikinci el bu fiyata bir bisiklet sizce almalı mıyım yoksa yaklaşık 5 ay bekleyip bütçemi arttırmalı mıyım? Farkındayım bu konuyla ilgili çok başlık açılmış durumda, siz değerli üyeleri uğraştırdıysam affola, şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Scudo
zaman kondisyon ve "toto" da varsa 200 liralık bisiklet de götürür seni şehirler arası :D bu yakın zamanda konuşulan bir konuydu.
ayrıca bisiklet de yolda çok sorun çıkarabiir önlemlerini de alman gerek.

Sürekli spor yaptığım için kondisyonda sıkıntı olmaz, tabi ekipmanları ve bilgileri daha çok araştırmam lazım. Peki 500-700 civarı tavsiye edebileceğiniz bir bisiklet var mı

o fiyatlardaki bisikletlerin hepsi aşağı yukarı aynı özellikte :) aylardır araştırıyorum dediğin fiyatlarda. ancak uzun yol ve şehir içi yapacaksan btwin triban3 bulabilirsin ikinci el. 900 tl ye de sıfırını alırsın.

Kafanızı karıştırmadan özetle me yapacağınızı söyleyeyim. Decathlondan 2 li yol iç latiği yedek (10tl) pompa (10 tl) yama kiti(levyeli 10 tl) salcano ya da btwin alt kademe yol bisikleti. Eğer evladiyelik yol bisikleti isterseniz size yetmez ama onu söyleyeyim başlarda çok yeter ama zamanla hız için ağırlık azalması kalite istersiniz. Ama başlangıç için iyidir. Salcanonun modellerinede bakın. 28 şubatta moto expo fuarı var

Bir arkadaş atmıştı foruma bTwin Triban 3 ile adam heralde yanlış hatırlamıyorsam 2.500km yol yapmış yabancı birisi triban3'de bagaj bağlama yeri de var diyorlar sıfırı:899Tl

Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. Dediğiniz gibi decatlon bu tür malzemeler için avantajlı bir yer. Peki sizde salcononun o fiyatta bir bisikleti mi yoksa btwin triban 3 mü daha avantajlı olur

Şahsi fikrim triban3 heralde fırsatını uygun imkanı bulduğum an alacakmışım geliyor triban3'ü ömür boyu garantisi de müşteriye bir güvence duygusu veriyor en azından bana.Forumda bayaa bir kullanan kişi var ben okuduklarım doğrultusunda %80-85'nin istedikleri sonucunu aldıklarını okudum.Başta da belirrtiğim gibi şahsi fikrimdir :)

carraro 225 almıştım geçen sene. yol mu alayım yoksa dağ bisikletine mi döneryim emin olamadığım için böyle bir tercih yaptım. geçen yıl ankara-eskişehir yaptım. yanınıza en azından iç lastik değiştirmek için gereken malzemeleri almanızı ve yola çıkmadan lastik değiştirebiliyor olmanız lazım. 2-3 kere denemeden tur sırasında öğrenmeye çalışmayın.

sorunuza gelirsek yapılabilir. ama öncesinde kondisyon yüklemekte fayda var. günde 2 saat kullanmakla bir gün 10 saat kullanmak arasında fark vr.

forumda diğer yazıları okuduğumda biraz tereddütte kaldım. sonuçta aynı zamanda uzun yol için de istiyorum ben, lastiklerin inceliğinden biraz yakınılmış genelde. Ben 62 kiloyum 20 30 kilo da yük alsam yanıma pek sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Siz bu konuda bana ne önerirsiniz, sizce triban3 ideal midir benim isteklerim için yoksa daha kalın lastikli bir bisiklete mi bakmalıyım

Merhaba arkadaşlar 800-1000 tl arası mtb bisiklet almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir salcanonun ng450 modeli ve carraronun force 320-325 modeli sizce nasıldır tavsiyelerinizi bekliyorum.

Geri