Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet tavsiyesi

uLtRaLoVeR

Üye
Tepki
0
İsim
Cemal A
Merhaba Arkadaşlar

Dağ bisikleti almayı planlıyorum. Çocukluktan sonraki ilk bisikletim olacak. İkinci ele bir türlü ısınamıyorum. 1500 liraya kadar bütçem var. Biraz araştırdığımda aşağıdaki modellerle karşılaştım. Bu modeller arasından veya benzer başka modellerden hangisini önerirsiniz? Şunu al şeklinde değil de şu şu yüzden şundan daha iyi şeklinde cevap verirseniz bisiklet ile ilgili acemiliğimi de bir nebze atmış ve daha ikna olmuş olurum. Şimdiden teşekkürler.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Scudo
B'twin ömür boyu bakım garantisi olduğu için tavsiye ederim. Decathlon mağazalarında kendinize uygun bir model bulabilirsiniz. Hatta test sürüşü de yapabilirsiniz.

@uLtRaLoVeR
O fiyat aralığında bence en iyisi o :)

@M.Furkan Kurt Hocam anlıyorum da neden en iyisi o onu soruyorum işte. Şu özellikleri daha iyi derseniz ben de alacağım ürünü anlayacağım. Konuya hakim olmadığım için soruyorum.

rr 8,1'in donanımları iyi, kadro ömür boyu garantili, S kadro boyunda 12 kg civarı yanılmıyorsam, sram x7 vites seti, avid elixir 3 hidrolik fren seti, deore aynakol, renk uyumunu çok begendim ben jant mandalı, sele kelepçesi, furş kapağı, suluk için vidalar ve diğer bir kısım parça mavi renk, ışıklandırma , zil vs. aksesuar hediye veriliyor yanında, kulllanmadım ama servis , değişim ve yardım iyi diyorlar mağaza ile ilgili, aynı donanım, garanti ve hizmet başka markalarda vardır belki iyice araştırmak lazım

rr 8.1 uzun süredir internet mağazasında yok, diğer mağazalarda var mı araştırmak lazım, fiyat yanılmıyorsam 1799 idi ama seri sonu indirimi denk gelirse 1450 ye alınabilir

saymayı unutmuşum recon silver tk amartisör var

Diğer verdiğiniz linklerdeki bisikletlerin özelliklerine şimdi baktım, özellik olarak rr 8.1 den daha alt seviye diye düşünüyorum, çok uzman değilim yanlış da olabilir ama bildiğim kadarıyla sram x7 ve x9 ile shimano slx ve xt orta donanımın biraz üstü setler

• Beğen
Tepkiler: uLtRaLoVeR
Sadece vites seti değil fren seti ve maşada orta seviye veya üstü sayılır, diğer belirttiğiniz modellerden daha üst donanımlar olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi uzman değilim, bu konuda daha bilgili arkadaşlar var, dediklerim yanlışsa düzeltirlerse memnun olurum

GÜNCELLLLL

Arkadaşlar bende bu konuda yardım istiyorum tecrübeli kişilerden öncelikle bütçe belki 1500 e zorlanır daha üstü olamaz.bacak boyum 86 cm civarı buda kadro boyu olarak 55 cm civarına denk geliyormuş baktım fakat bisiklet sitelerinin mağazalarında bu ölçüde bisiklet henüz bulamadım öncelikle bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Kullanım alanı olarak hem şehir içi hem de bagajımı takıp tura (link)mek istiyorum yani hem tur hem şehir tarzı bir şey bakıyorum bu durumda dağ bisikletini tur bisikletine çevirmek nasıl olur yada uygun bütçede bu tip bir bisiklet biliyor musunuz ? Ayrıca baktığım bir kaç modelde mesela sedona 410 gibi amortisör olmadığını gördüm kullanmak istediğim alanda amortisör olmaması beni nasıl etkiler arka amortisörü geçtim olmasa da olur ama ön amortisör olsa güzel olmaz mı ? bu sorulara cevap vermeniz doğrultusunda bir kaç model sorum daha olacak sonra teşekkürler şimdiden

@hauy hocam dagda bayirda sureceksen ön amortisor cok isine yarar. Kadro boyuna inç cinsinden bakacaksin cm cinsinden bakmayacaksın, googleye yaz bisiklet kadro boyu diye ordan boyuna göre olana bak. Tavsiye vermek isterdim de dag bisikletleri hakkinda bilgi sahibi degilim, yine forumda bu fiyat araliklarinda dag bisikleti onerisi diye acilmis konular vardir ordan bakabilirsin.

@hauy tur demişsin bir de simdi okudum. Dağ yerine daha ince tekerli bi tur bisikleti alabilirsin. Carraro sportive ya da sedona'nin o tarz bisikletlerine bakabilirsin gayet guzeller. 1500 e cok rahat bulursun istedigin yere de gidersin

teşekkür ederim çok dağ bayır gitmeyeceğim daha çok şehir içi üniversiteye gidip gelirken onun dışında da fırsat buldukça turlara gitmek için yani dağ odaklı bisiklet sürüşü olmayacak . Dediğiniz fiyata çıkamama ihtimalim olabilir o yüzden başka tür bisikleti tura çevirmek mümkün müdür ya da toplama yapsam mı mantıklı olur ? Mesela Gürkan Genç in Japonya turu bisikleti dağ bisikletinden çevirme onun dışında Canavar keşifte (Enes Şensoy) un bisikleti toplama fakat bu yönden ayrıntılı bilgi bulamadım. Cevap için tekrardan teşekkürler

@hauy hocam bende carraro crs600 vardi eskiden çok çok memnundum aletten. 2.10 lastikler vardi ben 1.75 e indirmistim onlari yaklasik 60 liraya rubena cts zirhli almistim. Tipi guzel durmustu aslinda boyle bi sey yapabilirsiniz. Ama tavsiyem 26 jant almayin 27.5 veya 29 alip bu islemi yapin daha memnun kalirsiniz :). Eger dag bayir gitmem cukura girmem diyorsaniz ön amortisorsüz bir sey bakabilirsiniz. Yok girerim derseniz ki düz yol bulmak cok sıkıntılı bir durum fazladan 1 kilo agirligi kabul edip ön amortisorlu alirsiniz, zaten kilit mekanizmali cogu kitlersiniz duz yolda olur biter. 1000 liraya kadar ciksaniz bile bu islemi yapacak kaliteli aletler var

Anladım teşekkür ederim :) :hhhhhh:bu doğrultuda da araştırma yapayım .

Konu güncelliğini korumaktadır başka arkadaşların da önerilerine açığım

@Tekere Fısıldayan Adam teşekkür ederim :),şu an araştırmam sürüyor bir kaç model belirince kafamdan sizleri yine rahatsız edeceğim :huhuu: Başka tavsiyesi olan arkadaşlar için konu güncelliğini korumaktadır.

Sportive 227 çok uygun tam başlayanlar için

@monai-su ,teşekkür ederim güzelmiş ama fiyat olarak pahalı

Geri