Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet temizliği

@tMisagi zincirin kadroya zarar vermemesi için elektrik bandını iki yada üç parça halinde uzunca yapıştır yıllarca birdaha sıkıntı olmaz hemde satılan koruyucular gibi su kir gibi şeyleri içine çekmez aynakol yaprağının kırığı enteresan çok kullanılıp aşınmadı ise zincirde bir problem var demektir onu decathlona göster ama çözüm bulacaklar diyede pek ümitlenme...

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Scudo
@Kook @Tuars07 tekrardan merhaba aradan epey bir süre geçti bu sürenin 3-5 günü benim paket yapmam ve uygun zaman beklemem oldu . 10 günü kadarı kargo surdu büyük paketleri çok geç götürüyorlar geri kalan 7 iş günü değerlendirme süreci 2 gün decathlon görüşmelerin neticesinde bütün konuşmaları a dan z ye atmim gereksiz uzunlukta olur . Bugün öğlen son görüşmeme neticesinde bisikletimin iadesi onaylandı ve bisikletimin ücreti verdiğim iban adresine 3-10 Is günü içinde yatırılacak . Ilgileniz için ilk önce sizlere sonra decathlon bünyesindeki arkadaşlara çok tesekur ederim . Ben acemi sürücü olarak decathlon u arkamda görmekden mutluluk duydum yeni bisikletimi bahara doğru alicam üzerine para ekleyecem başka bir model bakacam .

Not olarak kook konuyla ilgili bisikleti tamamen temizlemiş olduk :))))))

Dosyalar

• SmartSelect_20181219-160322_WhatsApp.jpg
    SmartSelect_20181219-160322_WhatsApp.jpg
    165,1 KB · Okunma: 49
@tMisagi Ben de merak etmiştim. Adına sevindim. Ben de bisikleti üst modeliyle fiyat farkını ödeyerek değiştirdim. Para iadesi ve ya hediye çeki ikinci el olduğundan yapamadılar. Uzun vadede yine kazanan Decathlon olacak.
Ne diyelim umarım Decathlon adi patça kullanmayı bırakır alt modellerde.

Yalnız mağazalar çok sıkıntılı, bisiklet alınacaksa bile internet mağazadan alınmalı, benim ikinci el aldığım bisikleti sahibi de internet üzerinden almıştı belki o yüzden bu işlem gerçekleşti. Siz nereden almıştınız bisikleti, yakınınızda mağaza mı yoktu size yollayın dediler; ben whatsaptan yazdığımda mağazaya götürün demişlerdi. Bir de tam olarak nereye yolladınız bisikleti?

Aynakolu değiştiremediler mi, iadede ısrar mı ettiniz onlar mı dediler nasıl yapalım diye?

Bir de sadece whatsapp üzerinden mi görüştünüz, ben anca şikayetvar.com a yazınca kaale alınmıştım.

Sorular biraz fazla oldu ama sıcağı sıcağına sorayım dedim.

@Kook sıkıntı yok tek tek anlatırım.

Sizin önerinizle decathlon a mesaj attım.
Ilk olarak sordukları şey ürünü nereden aldığımdı.

Daha sonra benden sipariş nomu ve faturamı istediler . Sipariş nosu internet sitesi üzerinde mevcuttu resmini çektim . Faturada zaten e-fatura olduğundan oradada isim kolaydı
yapılan incelemeler neticesinde bana yapmam gerekenler anlattılar. Ve ürünü onlara göndermemi istediler .

Ben ürünün bütün akşamlarını kapatıp paket yaptim fakat aras kargo ürünü tamamen kapalı istedi kutu şeklinde istedi . Yani ürünü kartonlamaniz kapatmanız yetmiyor urun kutuda olacaktı. Mesaj attım durumu belirttim mağazadan kutu alabileceğimi söylediler . Turkiyedeki kargo şartlarında kutunun daha iyi olacağını onlarda söyledi tabi böyle direk belirtmediler:)

Söyle bir A4 doldurdum konuşmalarımızda özellikle değindiğim konular bisikletin daha önce değişime uğradığı. Vites kolundaki kronik arıza. Ve aynanızdaki 2 aylık deformasyonun ne olursa olsun 2 ayda olmaması gerektiği . Not olarak yazdığım yazı kesinlikle çapraz kullanım yapmadigimdir .

Ben ürünün teslim olduğunu gördükten sonra decathlon a mesaj attım . Ürünün teslimatını doğruladılar ve işlemin 7 iş günü sürdüğünü söylediler . 6.Is gününde decathlon baba mesaj attı .

Aynı mesaj 2 defa atıldı sistemlerinde problem olmuş mesaj bundan bile özür dilediler .

Sorduğun sorulardan birime cevap vermeyi unuttum . Decathlon hiç bir şekilde zorluk çıkarmadı kendilerine tekrardan çok teşekkür ederim . Ben bu bisikleti ilk aldiğimda acemi birisi olarak arkamda decathlon olur diyerek aldım ve cidden adamlar arkamda durdular hep . Ilk sorun da tekerlek yamuk gelmişti ikilemeden değiştirirler. Hatta istersem iade edebileceğimi kendileri söylemişti . Bundada ikilemediler işlem uzun sürdü sadece . Onlarda prosedür...yapmak zorundalar açıkçası hepsi birer çalışan sonuçta. Dikkatinizi cekerim sorunların üstüne bastım ve her mesajımda detaylı anlattım. Çünkü adamların beni hatırlamasına imkan yok her seferinde başka birisiyle görüşüyorsunuz olayları tekrar anlatabilirsiniz sıkılmayın anlatın. Yardımcı oluyorlar

Dosyalar

• SmartSelect_20181219-183009_WhatsApp.jpg
    SmartSelect_20181219-183009_WhatsApp.jpg
    116,8 KB · Okunma: 48
  • SmartSelect_20181219-183223_WhatsApp.jpg
    SmartSelect_20181219-183223_WhatsApp.jpg
    214,5 KB · Okunma: 46
  • SmartSelect_20181219-183355_WhatsApp.jpg
    SmartSelect_20181219-183355_WhatsApp.jpg
    148,5 KB · Okunma: 46
  • SmartSelect_20181219-184049_WhatsApp.jpg
    SmartSelect_20181219-184049_WhatsApp.jpg
    140,4 KB · Okunma: 23
  • 20181219_184455.jpg
    20181219_184455.jpg
    201 KB · Okunma: 46
  • 20181219_184845.jpg
    20181219_184845.jpg
    237,6 KB · Okunma: 45
  • 20181219_184939.jpg
    20181219_184939.jpg
    242,5 KB · Okunma: 45
  • SmartSelect_20181219-185116_WhatsApp.jpg
    SmartSelect_20181219-185116_WhatsApp.jpg
    154,5 KB · Okunma: 47
  • 20181219_185002.jpg
    20181219_185002.jpg
    139,3 KB · Okunma: 44
@tMisagi

geçmiş olsun, bisikleti değiştirmeleri sevindirici. ancak anlattığınıza göre sorunların büyük kısmı yanlış kullanımdan kaynaklanıyor. ben de ilk aldıgımda (farklı marka) neredeyse aynı şeylerden şikayetçiydim. üreticiye mesaj attım ilgilenmedi bile. sorunları öğrenerek hallettim. eğer düzenli bisiklet sürmeye devam edecekseniz yararlı olması amacıyla bir kaç deneyimimi aktarayım: öncelikle bisikleti düzenli bakıma götüremeyeceksen kesinlikle göbek yağlamalarını vites fren ayarlarını öğrenmelisin. aynakol dişlideki kırılma ve ve aşırı aşınma vites ayarının bozuk olmasından. 10 saniye basılı tutup vites geçişi diye nbir şey olmaz. ayarı düzgün ise anında geçmeli. ön aktarıcı milimetrik ayarlanmalı. ben zorlayarak kolu kırmıştım. ---- janttaki siyah lekeler pabucun kalitesizliğinden kaynaklı. baradine pabuçla değiştirince lekeler büyük oranda azaldı. bisikleti yıkayınca en kısa sürede kurut , suyun süzülmesini beklersen pas oluşumuna zemin hazırlamış olursun. pamuklu bezle silip hava tabancasıyla ya da kurutma makinesı ile kurutabilirsin. wd40 temel olarak pas sökücüdür, çok kısa süre için yağlama işlevi görebilir. zincir ve göbekler bisikletin en hareketli parçaları oldugu için bu amaçla üretilmiş yağ kullan . zincirde sadece rulmanlara birer--en fazla iki-- damla yağ yeterli. fazlalıgını silebilirsin. kadrodaki çizik, koruma bandı kaydığı için olmuş malasef. bir şekilde sabitlemelisin ya da şeffat etiketlerden kullanabilirsin. yeniden bisiklet alırsan umarım yararlı olur. sayglr

@moaktas vites olayı bisikleti aldıgım dan berdiri vardı ama onun bir arıza oldugunu bilmiyordum . Ben aynakol için yazı yazdım arkadaslar uyardılar . hatta @Kook direk arızayı söyledi bana sol vites de şu problem varmı diye . bisiklet 2 ay felan bende kaldı ama 4 kere felan kullandım . Yanlış kullanım yapılmış olunabilinir dogrudur acemiyim sonuçta :) ama 4 kullanımda dahi aynakol un öyle olmaması lazım açıkçası . sonra vitesi kargo yapmadan önce sanayide ki aibler sordu noluyo diye onlara arızayı gösterecektik vites takıs takır geçmeye başladı saşırdım . sürüş yaptım gene geçmedi itersen geçmeye basladı ancak . onlarada yazdım denemenizi sürerken yapın diye . muhtemelen sürdüler bisikleti cünkü nereden alırsanız alın muhtemelen sürmüyorlar . bisiklet askısına asıyorlar vites ayarı yapıp gönderiyorlar buda vitesdeki problemi görmemeleri demek . kısa yoldan arıza kronikleşiyor cünkü arızanın farkında olmuyorlar . şimdi muhtemelen bu olaydan sonra bisikletleri sürerek deneyecekler :) para iadem gerçekleşince üzerine biraz daha koymayı düşünüyorum yeni bir bisiklet alıcam . yeni bisikletide nisan gibi almayı düşünüyorum .

@moaktas Decathlon mağaza çalışanı mısınız yoksa? :)
Arızalar özellikle de yeni bir bisikkette çok gülünç, dolayısiyle insanın aklına hemen kullanıcı hatası, hatalı kullanım gelebilir(yıllardır shimano kalitesine alışmışız) fakat söz konusu parçalar microshift sti ve prowheel aynakol olunca işler değişiyor. Yine de "kaynaklanıyor" gibi çok kesin bir ifadeyi kullanmanızı yadırgadım, Bu sözleriniz bana, beni suçlayan decathlon çalışanlarını hatırladım, o yüzden en başta öyle bir espri yaptım.
STI koldaki bozukluğu nasıl kullanım hatasıyla açıklıyorsunuz, cidden merak ettim?

Sizin bisikletinizin markası neydi? Anlatın da insanlar almadan bilsin markanın tutumunu ona göre karar versin hangi bisikleti alacağına.

Şu bisikletleri çok sık yıkamayın ksrdrşim ya bu kadar iyi bakmayım ;)
Şaka bir yana hem geçmiş oldun hem hayırlı olsun

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: tMisagi
@Berkgmsy teşekkürler :)
@Kook sanmıyorum decathlon çalışanı olduğunu. Ben decathlonun mağazasından alışveriş yaptim 2 hafta önce durumu oradakilerede anlattım. Hatayı kabul ettiler hatta onlarda viteste problem vardı gönderdim diye bir muhabbet oldu . Sol taraf mi dedi çalışan :)

@Kook @tMisagi hayır arkadaşım dectl. çalışanı değilim. aynı/benzer şeyleri hatta daha fazlasını yaşadıgım için kendi deneyimlerimi aktardım. bisiklet sürdükten , sorunları çözmeye başladıkça bir çogunun kendi hatam oldugunu anladım. kaldı ki benim bisiklette -kron- ilk günden üretici kusurları vardı. boya hataları bile vardı. ilk hafta önemsiz bir arazide düştüm gidon kırıldı. 2. ay vites kolu kırıldı-acemilikten kendi hatamla zorladım-. bir kaç ay sonra göbekleri değiştirmek zorunda kaldım. sele şeklini değiştirmeye başladı.pedal göbekleri laşkalaştı. bende öğrendim ki çogu kronikmiş. ilk bisikletimdi ve değiştirmemeleri anormal canımı sıkmıştı. internetten aldıgım satıcıyı aradım , bir kaç keç düz arazide sürdüm, bu dağ bisikleti değil mi dediğimde ** o zaman daha pahalısını al ** demişti. üretici de olumsuz yanıt vermişti. arkadaşın bisiklette sadece 4 sürmede bu kadar hasarın olması normal değil. değiştirmeleri çok iyi ve yakın zamandaki tercihimde etkili olacak. diğer alıcılar için de aynıdır sanırım. tekrar geçmiş olsun.

@moaktas satıcının daha pahalısını al demesi ne kadar saçma ve acımasız . Insanların çok kolay para kazandığını zannediyorlar heralde ...

Yazın severek yaptığım bisiklet temizlik olayını,sonbahar ve kışın neredeyse askıya alıyorum.Çünkü ortalık zaten çamur,ıslak nereye kadar temizlik yapabilirzki? :)

@tMisagi Ankara daki mağazalar kesinlikle durumu kabul etmiyorlar. Bir mağazada üst seviye atolye çalışanı var, o Türkiyedeki en yetkili kişi, bizim atölye çalışanlarımız Fransa da bizzat eğitim alıyorlar vs vs diyorlar aman yanaşmayın Ankaradaki mağazalara zaten yol bisikleti de yok.

Umarım bu sorunlardan ders çıkartıp parça kalitesini arttırırlar. 2016 model triban 540 a da Prowheel aynakol koymuşlar zamanında şimdi Shimano rs500 aynakol var mesela.

@moaktas Dostum şaka yapmıştım "decathlon çalışanı" konusuyla ilgili, kullandığınız kelimeler bana onları hatırlattı da (neler neler duydu bu kulaklar:D) Umarım alınmamışsınızdır.

Microshift için de bu zaten alt seviye ürün ancak ve ancak tamamen doğru kullanımla uzun süre kullanabilirsiniz gibi şeyler söylediler bana Bakırköy Decathlon tarafından telefonda. Ürün açıklamasında böyle şeyler yok her şey satana kadar. Madem bu kadar çok biliyorusun (çalışan olarak bile) yazsınlar bunu açıklamaya.

Aslında pahalısını al diyen adama imkan olsa manevi tazminat davası açaksın, duygularımı incitti diye.:mad:

Herhalde daha çok çocuk yaştakilere sattıklarından bu kadar geniş davranıyorlar ve kalitesiz yapıyorlar bisikletleri(decathlon da o şekilde)
Keşke maddi imkanlar iyi olsa, dürüst ahlaklı tamirciler satıcılar olsa da biz bu kadar uğraşmasak.Bu kadar çakalın olduğu piyasada bisiketçiler olarak biz birbirimizi desteklemeliyiz. Deneyimler ve bunları paylaşmak çok önemli, bu şekilde belki hiç tanımadığımız birilerine yardımcı edecek. Teşekkürler paylaşımınız için.:harika:

@Kook bakalım şimdi üstüne koyup bianchi slr 400 veya 500 alicam hayırlısı artık. Onuda temizlersem koyarım buraya :)))))

Arkadaşlar bugün zincirimi temizledim ve kullandığım kimyasal (formulax extreme) jantta beyaz lekeler yaptı ıslak mendil ve balata spreyi çılartmadı yardımmm acilll

Eğer jantında boya yok ise tiner çıkartabilir ya da boya sökücü kullanabilirsin.Tabi ki iç ve dış lastiği söktükten sonra.İşin bitince jantı komple sabunlu suyla yıkayıp iyice kurutmayı da ihmal etme.

Teşekkürler,kolanya ile silip pril ile yıkadıktan sonra lekeler gitti,bisikletle kalın

Geri