Scudo Sports

Bisiklet testi hk.

yener44

Üye
Tepki
2
İsim
Ahmet Turan
Merhaba bir kaç gündür kendime uygun bisiklet seçmeye çalışıyorum fakat henüz mtb mi yol bisikletimi alsam diye karar veremedim şayet mtb ve yol bisikleti test edebileceğim ya da saatlik kiralayabileceğim bir yerler olursa istanbul içinde seçimimi kolaylaştıracaktır varsa bildiğiniz yerler söylerseniz sevinirim. Keyifli forumlar :)

Scudo
teste gerek yok. kullanım amacına karar ver yeterli.
asfaltta yol bisikleti iki pedalla uzunca gider mtb uzunca gitmek için uzunca pedal gerektirir ( benim bisikletim hariç :ssrtcbya::ssrtcbya: )
bisikleti en çok asfaltta kullanacak arazide hiç veya az kullanacaksan yol bisikleti olabilir.
hafta sonları çılgınlık yapıp dağ tepe biraz heyecan yapayım dersen mtb alman daha hayırlı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Özer Koç
@chnkrmz çılıgnlıkda yapmak istiyorum ama ulaşım olarakda kullanacam asfaltda ondan kararsızım sizin bisiklet ne?

Eğer dağa kesinlikle girerim diyorsanız yol bisikletine bakmanın anlamı yok bence.

• Beğen
Tepkiler: caesar
@chnkrmz
Katılıyorum

fakat denemek istersen florya sahilde bisiklet kiralama alanları var ama bisikletler ne kadar bakımlı yada iyi bilmiyorum

corratec x-vert s 02

Yol alırsam girmem değil, yol alırsam giremem onun cevabı aslında :)

Ama mtb alırsan yolda gidebilirsin.

Forumda bunun tartışması neredeyse her hafta yapılıyor en ağır şekilde.

Dediğim gibi kesinlikle dağa çıkacaksanız mtb bakmalısınız yok ayda yılda bir çıkarım diyorsanız yol bisikleti alın o ayda yılda bir çıkacağınız dağ için günlük kiralayabilirsiniz.

Bence arkadaşım şehir bisikleti almalısın bende arada kalmıştım senin gibi sonra gidip merida crossway100 aldım iki farklı ortamdada kullanabiliyorum

• Beğen
Tepkiler: yener44
Selamlar,
Ali arkadaşa katiliyorum. En güzeli sehir bisikleti almak.

Sürüş yapacağın zaminden ziyade duruş pozisyonu açısından da bu kararını yonlendirmen gerekebilir.

Tavsiyem ikinci el bir sehir bsiikleti ile deneme yapman ve sonrasinda istedigini tarza karar verip öyle kesin kararını vermen. Çünkü turlara vs.ile katilimindan sonra kafandaki bu soru daha da doğru cevaplar bulacaktir.

Simdiden hayırlı olsun :) çok da kararsızlık yaşayıp beklemeni tavsiye etmem denemeden binmeden anlayamazsin.. bir yerden başla... :)

@Ali Y.
Merida Crossway 100 mtb değilmi?

Cyclocross düşünmenizi tavsiye ederim. Eğer bütceme uymaz diye düşünüyorsanız Hibrit bisikletlere bakabilirsiniz. Hem yolda rahat edersiniz hemde uçuk araziler haricinde kafanız rahat bir sürüş yapabilirsiniz.

Uzuz suredir Sehir bisikleti kullanan biri olarak gecen hafta mtb si olan bir arkadasla 50 km lik bir tur duzunledik. Bu arada bisikletleri degistirip surme firsatida yakaladik. Acikcasi surus pozisyonu durusu acisindan mtp cok yorucu geldi. Benim sehir bisikletide arkadasa cok rahat gelmis. Su anfa mtb ye yol lastigi ariyor. Eger dagda bayirda surecegim demiyorsaniz yol veya sehir tabsiye ederim. Mtb de duz yolda gidiyor ama yola veya sehire oranla rahatsiz edici gercekten

Bence yol al

@yener44 taleplerin göz önünde bulundurulduğunda mtb dağa mantıklı geliyor. Şehir içi kullanılır, uzun yol yapılır, dağa bayıra vurulur ki inanılmaz zevklidir :) İnsana biraz özgürlük hissi veriyor açıkçası mtb. Üzerinde oynamalar yapmanda diğer tür bisikletlere oranla dağa kolay. Örneğin ince lastik takıp süspansiyon kilitlendiğinde, yol bisikleti kadar olmasa da, iyi hızlara ulaşma olanağı bulursun.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Süspansiyonlu bir şehir bisikleti sizin işinizi görür. Hafif araziye girmem demez, şehir içi ve uzun yolda seri ve konforludur.

Ama biraz daha arazi kosullarina yatkın olsun derseniz, 29 mtb ve bir çift de slick lastik ilk etapta fena bir kombinasyon olmaz. Kalın lastigi tak arazi, slick lastigi tak şehirde ak

• Beğen
Tepkiler: caesar
bence mtb ye bakmalısınız ben 29 jant mtb kullanıyorum süspansiyonu kilitlemeden 2.2 lastikle 40 km hızı geçtiğim oluyo biraz zorlayınca hem kaldırımlardan veya yüksek olmayan merdivenlerdende rahatlıkla inebiliyorun ilerde isterseniz lastikleri inceltirsiniz yukardada dedikleri gibi öğle kullanırsınız rahat rahat araziyede girersiniz düz yolada

@alpr60
hocam kilo ve çocuk koltuğu ağırlığından dolayı mtb alasım var(mosso 1521 spariş ettim ama birtürlü gelmedi)pazartesi gelmez ise sedona 910 modelini alacağım.bu modelin sadece gidonunu değiştirerek oturma pozisyonunu rahatlaştırabilirmiyiz.konu açmadan fotografınızdakı koltugu görünce sorayım dedim

Gidonu degistirip oturma pozisyonunuzu ayarlayabilirsiniz..ama bu seferde dag bisikletine has surus pozisyonunuzu kaybetmis olursunuz. Ayrica ek maliyet gerektirir gidon. Ama normal gidonuylada kullanabilirsiniz bisikletinizi oyle cok rahatsiz edecegini dusunmuyorum sizi. Ben sehir bisikleyimle 4 yasindaki kizimla mahallemde yada sahilde geziler duzunliyoruz..sehir bisikletonin artilari yol kadar ince mtb kadsr kalin lastiklarinin olmamamsi.. camurluklarinin isiklandirma aksaminn uzerinde olmasi mtb he gore duz yolda veya fazla cukuru olmayan yollarda rahat olmasi..mtb de sizi memnun edecektir..sedona 910 guzel.bir model

• Beğen
Tepkiler: Ender şeker
Geri