Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet topluyorum bazı sorularım var

Çok üzüldüm. En kısa zamanda bulunur inşallah.

Scudo
Ne güzel okudum konuyu o kadar, tam hayırlı olsun diyecektim çalındı mesajınızı gördüm çok üzüldüm. O kadar emek vermiştiniz. Yeri lokasyonu belirtirseniz belki bir ihtimal bulunabilir. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun üzüldüm emeğiniz çoktu gerçekten. Letgo da falan mutlaka bisiklet yerine pisiklet velespit gibi sadece kelime ile aratın

IMG_20161003_172409.jpg 20161001_143302.jpg 20161001_143302.jpg 20161001_143302.jpg IMG_20161003_172409.jpg 20161001_143247.jpg Arkadaşlar, merhaba. Ben de eski bisikletimi update modifiye ediyorum da daha fazla ne yapabilirim diye size soracaktım. Bisikletim Peugeot 100 Energy. Bisikleti 1992-93 yılında fln almıştım. Şu ana kadar lastikler cst 26 jantlık asfalt lastiğiyle, sele borusu aliminyumla, sele sele royalle, fren ve vites kolları shimanonun bir modeliyle( tam ismini hatırlamıyorum; eskisi altus c10 du) Gidon kelebek gidonla ve pedallar da kalpiye pedalla fln degişti. Lakin kadro biraz küçük galiba (aynokol sele borusu arası 48 cm. Gidonla sele arası 51 cm, benim boy 1.82 ve bacak boyu 94 cm). Şuan durumum olmadığı için yeni bisiklet alamıyorum. Bu kadro zaafiyetini nasıl giderebilirim? Bisikletimin fotoları aşağıdadır:

Bence de kelebek gidonu 10 cm.kadar yukarı kaldırırsan daha rahat olur.

Selamlar tekrar :)

Bisiklet çalındıktan sonra baya soğumuştum bisiklet işinden. Hatta cruiser motorsiklet almayı düşünüyordum onu da çalarlar şimdi diye motorsikletten de soğudum. Halbuki şehir içinde hele hele Bornova gibi bir yerde çok rahat ve hızlı bir şekilde seyahat edebiliyordum. Çalındığından beri ufaktan ucuz bisikletlere bakmaya başladım. Kafama göre bulamadım.

Geçen gün muhabbet arasında bir arkadaşım evde kullanmadığı bir bisikleti olduğunu istersem satabileceğini söyledi. Markası Trek dedi. Hemen getir yarın problemleri anlattığın gibiyse alacağım dedim. Bugün beyaz renk biraz bakımsız kalmış bir Trek 4500 sahibi oldum :) Hem de baya iyi bir fiyata. Bisikletin problemlerinin çözülmesi için direk Özge bisiklete bıraktım :)

Problemleri ise ön maşa çalışmıyor bakımı yapılacak.
Arka lastik patlamış ve yenisi takılmış. Ancak güzel bir lastik değil. Yine cross tipi bir lastik taktıracağım.
Bütün kablolar değişecek.
Göbek bakımları yapılacak. Arkadaşım orta göbeğin bazen boşa çıktığını söylemişti.
Fren ve vites ayarları yapılacak. Şuan vitesler pek iç açıcı çalışmıyor.

Özetle yine bir bisiklet toplama işine bulaştım gibi oldu :) Resim olarak temsilen bunu koyayım:

trk_4500_w_09_z.jpg

Soruma gelirsek eğer bu sefer hırsızlara yar etmeyeceğim. O yüzden güzel ve sokak ortasında basit aletlerle kırılması imkansız (demir makası da dahil) bir kilit almayı düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz?

@m.ali yenin

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun diyelim. Sorunuza gelirsek, hiçbir kilit bisikletinizi tamamen güvence altına alamaz. Bu işi organize bir şekilde ve profesyonel olarak yapan hırsız çeteleri düşünüldüğünde en büyük önlem bisikletinizi kaderine terk etmemek, bisikleti bırakacağınız yerden birkaç metreden fazla uzaklaşmamak olacaktır.

Ancak mutlaka bisikletinizden kısa süreli ayrılmak zorunda kalıyorsanız ve açılması zahmetli bir kilit arıyorsanız çeşitli çözümler var. Tabi bu kilitlerin fiyatlarının da güvenlik seviyesine göre geometrik olarak arttığını ve ortalama bir giriş seviye bisikletten daha pahalı olduğunu göz önünde tutmalısınız.

Abus 540, Bordo 6500 gibi modellerin incelemelerine netten bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: m.ali yenin
Arkadaşlar selamlar. 1 yıldır bisikletim sitede yatıyor. Onu adam etmek istiyorum. Sorunlarını yazayım yardımcı olursanız sevinirim. Öncelikle arka vites attırıcı kırık onun yenisi gerekiyor. Ön vites attırıcı da değişecek vites kolları da değişecek. Yani vitesler komple değişecek. Orta amartisör kırık o da değişecek.:) Arka jantın bikaç teli kırık. Bisikletçiye götürdüğümde bunlar iç lastiğe batar hem zaten mili bilyesi mi ne dağılmış değiştirmek lazım dedi pek inandırıcı gelmedi ama. Bunları en ekonomik şekilde nasıl halledebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Herşeye verebileceğim maksimum 150. Çok bişey istemiyorum giriş seviyesi bişey olsa da yeter (misal shimano tourney arka attırıcı) Teşekkürler
Bisikletim 7x3 21 vites Umit Blackmount 26

Geri