Scudo Sports

Bisiklet topluyorum kararsızım görüş ve önerileriniz

ysntbkn01

Üye
Tepki
6
İsim
Yasin Tabakan
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşalar merhaba forumda yenim hepinizde olduğu gibi bende de bisiklet tutkusu var. Eski bisikletimi toplamaya karar verdim resimde görüldüğü üzre bisikletin eski halidir. Gidon boğazı ,vites+ fren grubu ,ön arka iç dış lastik, ön ara jant seti , pedal aldım ustaya verdim kadroyu mata boyat dedim (kadro demir). parça maliyeti 250 tl ( tanıdıktan aldım) usta işçiliği boya dahil 50 toplam 300 liraya geliyor. Usta bana bu kadroyla uğraşma alüminyum eğimli kadro verim onun üstüne topla öylede kadro 250 ye saydı parçalarla beraber 500 e mal olacak. kararsız kaldım eski bisikletimi sevdiğim için ne yapacağımı bilmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Foto Konuda Gözükmedi mesaj olark koydum.

Dosyalar

• DSC_1567.JPG
    DSC_1567.JPG
    113,9 KB · Okunma: 103
Scudo
Öncelikle kolay gelsin. Siz parça işini falan halletmişsiniz galiba. Kadro çelik olursa fazla hantal olur. Ciddi bir fark olduğunu kendi deneyimlerinden yola çıkarak söylüyorum. Bana soracak olursanız, yanlış anlamayın para sıkıntısı yok ise aklınızda kalmasın. Alüminyum kadroda tamamlayın.

Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama 500tl'yi bu bisiklete yatırmak maddi yönden pek mantıklı değil gibi.O bütçe ile 2.el bir bisiklet alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz ya da 650-700tl gibi rakamlara giriş seviyesi 0bisiklet de tercih edilebilir,şimdiden kolay gelsin,hayırlı olsun ;)

Bu bisiklete o rakamlarda yatırım yapmak hiç ama hiç mantıklı değil ha zevk benim yaparım diyorsan diyebilcek hiç bişey yok

• Beğen
Tepkiler: ysntbkn01
Bu bisikleti dağıt, temizle, yağla, topla. Belki bir lastiklerini değiştirsen yeterlidir. Geçmiş dönem mtb si olarak şu haliyle güzel duruyor. 500 tl masraf yapılmayacak kadar sıradan, manevi olarak ise değerli.

@mehmetsunu hatrı sayılır bir bisiklet uzun yıllardan beri ayakta görünüşü hoş şu hali ile 45 km gördüm yinede kadronun ağırlı yeni modellerdki rahatlığı vermicek ama hiç değilse boyamada kendi tasarımımı işleme şansım olcak . Yorumuz için teşekkürler

@h1nter artık banada mantıklı gelmiyor :D

manevi değeri elbette vardır ama o bisiklet için gerek yok.

• Beğen
@Kuzey Ege
Parçaları aldım artık 300 e kapatacam

@ozan erdem
Banada mantıklı gelmiyor usta aklımı karıştırıp elindekini satacaktı :)

manevi değeri varsa bisikletin 5 bin de harcanır ancak normal sıradan binmek içinse 500 tl harcamak mantıksız geliyor tabi bu benim fikrim

• Beğen
manevi değerini gayet iyi anlıyorum böyle duygusal bağ olduğu zamanlarda insan kenara atmak istemiyor. Ama sadece boya ve temizlik bakımlarını yap parça ve diğer takviyeleri yapma. Güzel zımpara at sıfır numara kadronu temizle en ince detaya kadar sprey boya al vernikli ... güzelceboya yağlamaları yap memlekete götür yazlığa götür ya da koruyabileceğin güzel bir yere koy bu bisikleti ama başka asla para harcama.

Bunun yerine bir bisiklet almalısın. Bahsettiğin paralara artık çok güzel bisikletler var. İkinci el harika kondüsyonda bile bisiklet alabilirsin. Bunu da geçtim ben buna yıllarca binicem performansta yapıcam dersen güzel 2.000 - 3.000 tl taksitle bir bisiklette alabilirsin. Yok durumum benim dersen de 700 - 1000 tl ikinci el hoş aletler var. Bunlara da zaman içinde parçalar alarak hafif dayanıklı zevk alabildiğin bir bisiklet toplayabilirsin. Tavsiyem bu yönde

• Beğen
@Emre Nakipoğlu
Parçaları aldım artık, performans vrrmicek ama değişimde şart

@h1nter
500 tl bu bisiklete değil 250 lira alüminyım kadro 250 de benim aldığım parçalar . Eğer bu bisiklete parçaları koyarsam 300 yeni kadroya koyarsam 500 olacak

Yeni kadro alma şimdi. Biraz kullan bu bisikleti. İleride istersen sıfır güzel bir bisiklet alırsın. Alüminyum kadroya vereceğin parayı şimdiden kenara koy, ileride alacağın bisikletinde kullanırsın. Alacağın alüminyum kadro bu bisikletten daha iyi olmayacaktır.

@Seymour Glass
Beklediğim cevap buydu tesekkürler alüminyum kadro bundan ne farkı olacak diye düşünüyordum farkı olmucaksa değmez eski kadroyla zaten cok yol yaptım şimdi yeni parçalarla daha ne kadar zorluyabikir ki :D

• Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
@Seymour Glass
İç dış lastik - arka ön pramit jant seti - pedal - gidon boğazı- fren+vites kolu

Güzel. Bir de bu aldığın malzemeleri kim bisiklete taktı? Kendin yapmadıysan mutlaka kendin bu tür şeyleri halledebilen biri olmalısın.

@Seymour Glass
Boya işi yapılacak diye ustaya verdim, eski tecrübelerim var parça konusunda o kısımda endişem yok birtek patlak lastiği çıkartamıyom :)

Elin tornavida tutuyorsa gerisini düşünme.

Geri