Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Turistlerinin Çevre Dostu Davranışları Araştırması

lewent201986

Aktif Üye
Tepki
79
Herkese merhaba, Doktora tezim kapsamında, bisiklet turistleri ile ilgili bir araştırma yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz araştırmanın temel amacı, bisiklet turistlerinin çevre (doğa) dostu davranışlarını anlamak ve bunların daha da gelişmesine katkı sağlamaktır. Bisikletle en az bir gece konaklamalı tura katılmış herkes ankete katılabilir.
Bisiklet turizminin gelişmesi ve yaygınlaşması için, bisikleti hayatına adapte etmiş kişilerin katılımları bu konuda hayati önem taşıyor. Bu açıdan tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ederim.

Soru formuyla ilgili soru ve görüşlerinizi, iletinin altına ya da mesaj olarak bana yazabilirsiniz.
Anket linki:
(link)

Ayrıca, lütfen bu iletiyi arkadaşlarınızla paylaşmaktan çekinmeyin, ne kadar fazla bisikleti hayatına entegre etmiş kişiye ulaşırsak o kadar faydalı olacaktır.
Bu araştırma Poznan Ekonomi Üniversitesi (Polonya) tarafından hem Türkiye'de hem de Avrupa Birliği Ülkelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir.

Scudo
anketin kaç kişi tarafından yanıtlandığına dair bir bilgim yok.
ama ben böyle şeyleri görünce üzülüyorum. şu foruma her gün binlerce kullanıcı giriyor. yazılan çizilenler hep aynı başlıklar. bu aynı başlıklardan dolayı artık foruma da girmez oldum.
adam emek vermiş, bir tez hazırlıyor, iki dakikanı almaz, cevaplasana kardeşim. sizin bisikletçiliğiniz bu kadar mı? başlıklarda hep "onu mu alayım, bunu mu alayım, o şurda bu fiyat, burda şu fiyat, bisikletimin bilmem neresinden sen geliyor falan filan. emeğe saygı mı, o yok işte.
ondan sonra Kuzey Ege agressif oluyor, olurum tabii, birileri bisiklet kültürü adına bir şey yapmaya çalışıyor, umurunuzda olur mu?
forumun amacı "neyi nereden daha ucuza alırım ve hangisini almalıyım"dan çok daha farklı. ama maalesef burası hepten donanım haber sitesine dönüştü.
Bisiklet kültürü mü, o da ne?

Ben de doldurdum. Özellikle hava koşulları konusu eğlenceliydi. Zor hava koşullarında bile bisikleti bırakmadım. Başarılar diliyorum.

Ben de doldurdum. Anketi iklim koşulları ve sürüş alışkanlıkları gibi bir kaç fasıl hariç beğenmedim. Daha çok pazarlama modeli geliştirmek için hazırlanmış bir anket izlenimine sahip oldum. Yok nasıl yersin, nasıl içersin ve hangisini tercih edersin.

Gerek doğa yürüyüşlerimde gerekse diğer hobilerim de mıntıka temizliğine önem veren biriyim. Başkalarını suçlama alışkanlığımı bir kenara bıraktım. Gördüğüm ve gezdiğim alanlarda çöp yada atık toplamak takıntı oldu. Ankette başka bisikletlilerin çevreye verdikleri kirlilikten bahsedilmiş. Organizasyonlarda bu tarz olaylar yaşanıyor. Onun dışında bir bisikletlinin çevreye zarar verme olasılığı oldukça düşük.
Bisikletin ve bisikletlinin içinde hayat bulduğu anketlere katılım sağlamak gerektiğini düşünenlerdenim. Başlığı açıp anketi bize sunan @lewent201986 arkadaşımıza ve ankete katkı sağlayıp fikirlerini paylaşan üyelere teşekkür ediyorum. :harika:

Ben de doldurdum. Özellikle hava koşulları konusu eğlenceliydi. Zor hava koşullarında bile bisikleti bırakmadım. Başarılar diliyorum.

Katılımınız için çok teşekkür ederim.
Ben de doldurdum. Anketi iklim koşulları ve sürüş alışkanlıkları gibi bir kaç fasıl hariç beğenmedim. Daha çok pazarlama modeli geliştirmek için hazırlanmış bir anket izlenimine sahip oldum. Yok nasıl yersin, nasıl içersin ve hangisini tercih edersin.

Gerek doğa yürüyüşlerimde gerekse diğer hobilerim de mıntıka temizliğine önem veren biriyim. Başkalarını suçlama alışkanlığımı bir kenara bıraktım. Gördüğüm ve gezdiğim alanlarda çöp yada atık toplamak takıntı oldu. Ankette başka bisikletlilerin çevreye verdikleri kirlilikten bahsedilmiş. Organizasyonlarda bu tarz olaylar yaşanıyor. Onun dışında bir bisikletlinin çevreye zarar verme olasılığı oldukça düşük.
Bisikletin ve bisikletlinin içinde hayat bulduğu anketlere katılım sağlamak gerektiğini düşünenlerdenim. Başlığı açıp anketi bize sunan @lewent201986 arkadaşımıza ve ankete katkı sağlayıp fikirlerini paylaşan üyelere teşekkür ediyorum. :harika:

Katılımınız için çok teşekkür ederim. Anketin temel amacı, literatürden faydalanarak geliştirdiğimiz davranış modelini test etmek. Bu kapsamda, elde edeceğimiz veriler dediğiniz gibi pazarlama, destinasyon yönetimi gibi farklı amaçlarla kullanılabilir. Ancak, bizim için önemli olan bisikletli turistleri daha çok anlamak ve bu tür turizm faaliyetlerinin yayınlaşmasına katkıda bulunmak. Ayrıca yaptığınız geri bildirim için de çok teşekkür ederim. Özellikle, söylediğiniz başkalarının verdiği zararı düzeltmek de, önemli bir davranış, araştırmanın diğer aşamaların da buna da bakacağım ancak anket ile değil :)

Son düzenleme:
Bende doldurdum fakat insanlarında karbon izleri mevcuttur, motorlu taşıtlar için olmasa da vardır, yanlış hatırlamıyorsam ortalama 100 Km'de 0,5kg gibi bir değer olmalı

• Beğen
Tepkiler: lewent201986
Bende doldurdum fakat insanlarında karbon izleri mevcuttur, motorlu taşıtlar için olmasa da vardır, yanlış hatırlamıyorsam ortalama 100 Km'de 0,5kg gibi bir değer olmalı

Evet dediğiniz gibi bu tüm canlılar için geçerlidir. Ancak, buradaki problem insanların özellikle tüketim biçimleri yüzünden bu oranın yüzlerce kat üzerinde karbon izi bırakmasıdır :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Herkese tekrar merhaba, şuana kadar araştırmaya katılıp destek veren herkese çok teşekkür ederim. Toplam katılımcı sayısı an itibariyle 56 kişidir. Bu sayıyı ne kadar arttırabilirsek, istatistiksel olarak o kadar güçlü sonuçlar elde edebiliriz. Bu da araştırmadan elde edeceğimiz sonuçların kalitesini doğrudan etkileyecektir. Bu yüzden, sizlerden ricam anketi sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanızın yanı sıra, varsa doğrudan bisikletle konaklamalı turlara katılan kişilerle paylaşmanızdır.

Ülkemizde insanlar anketlere biraz mesafeli bakıyorlar. Bu bakış açısını değiştirmemiz için yapılan araştırmaların gerçek hayata yansımalarının olması da çok önemlidir. Emin olun, çalışmadan elde edeceğimiz tüm sonuçları öncellikle belediyeler ve diğer paydaşlarla paylaşarak bunların hayatımıza olumlu anlamda yansıması için çalışacağım. Ayrıca bu araştırma yalnızca bir anketi kapsamıyor. -Başka araştırma yöntemleri de büyük resmi yansıtması açısından eş zamanlı olarak kullanılmaktadır.

Açıkçası, bisikletin sürdürülebilir bir yaşam için oldukça önemli olduğunu düşünmesem, zaten bu konuyu asla seçmezdim. Ancak, özellikle ülkemizde geliştirilmesi gereken çok fazla şey bulunuyor. Bunlardan ilk akla gelen, geri dönüşümün daha efektif olması için evsel atıkların metal, plastik, kağıt, pil, bio ve benzeri şekilde ayrıştırılıp atılması ancak malesef bu ülkemizde henüz doğru düzgün yapılmıyor. Bisiklet alt yapısı çok yetersiz ve bisiklet kullanırken yıl içerisinde bir çok insan malesef yaşamını kaybediyor. Türkiye'nin bazı bölgelerinde yerel yönetimlerin yaptığı çeşitli teşvikler ve alt yapı çalışmaları var ancak bunların ülke politikası haline getirilerek çok daha fazla yaygınlaşması gerekiyor.

Sonuç olarak, bir yerden başlamak o işe katkı sağlamak için en önemli adımlardan birisidir. Ancak, sonunu getirmeden başlamanın da anlamı olmuyor. Teşekkürler!

Güncelleme, an itibariyle ankete toplam katılan sayısı 86 kişidir. Herkese teşekkür ederim.
Eğer hala ankete katılmadıysanız ve daha önce bisikletle konaklamalı bir tura katıldıysanız lütfen ankete katılmaktan çekinmeyin :)

Geri