Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet türlerine göre ortalama hızınız?

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
772
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamün Aleyküm arkadaşlar:

Ben başlayayım, uzunca bir süre dağ bisikleti ve kısa bir süre yol bisikleti tecrübem var.

dağ bisikleti;

- İyi bir sürüş yapıyorsam 24-25, normal bir sürüş yapıyorsam 17-18 civarlarında geziyorum.

yol bisikleti;

- Çok kısa bir deneyimim oldu, ortalama üzeri bir sürüşte 24 yaptığımı hatırlıyorum ki bayağı da formsuz bir dönemde idim. Asfalt yolda 25-27 arası ortalamalarla uzun kilometreler gidilebilir.

Başka bir tür bisikleti denemedim maalesef. Bu arada bu başlıkta bisiklet türlerindeki hız farkını da az çok görebiliriz belki.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Scudo
Konu içeriği eksik. 3km yi 30kmh ile gidip ben 30kmh sürüyorum diyebilirsin. Önemli olan şey yol uzunluğu ve rakım seviyesi.

Bir yıl öncesine kadar giriş seviye mtb'me takmışım ince lastikleri deli gibi yol bisikletlerine tutunmaya çalışıyorum(tutunuyorum da ama bir de bana sorun). O zamanlar sağlam bir sürüş yaptıysam 50km 500 metre irtifa kazanımlı sürüşte 24-25 arası olurdu ortalamam. Bir defa 31 km/sa ortalamayı görmüştüm, ailecek şaşkınız :)

Sonra efendim ben yol bisikletini tam sezon sonunda elime alabildim. Formsuzluğa rağmen çıkıyorum yata yata 25km/sa ortalama yapabiliyorum. Aman Allah'ım o da neyin nesi! Az pedala basıyorum 30'lu ortalamaları görüyorum. Şimdilerde mtb'yi emekliye ayırdım, kendisi de biz de rahatız :) Mtb ile çıkıyorsam kafa dinlemeye, kurt kuşlarla muhabbete, dağın taşın oluşum sebebini sorgulamaya çıkıyorumdur. Kendi kendime konuşurum, bisikletimle muhabbet ederim, geçmişte yaşadığımız zorluklardan bahsederim ona. Mtb'de kilometre saati de kullanmam ayrıca umrumda değil çünkü :) Gün sonunda hatrı sayılır irtifayla beraber 14-15 arası ortalamam olur ama ne dert ne tasa kalır.

Özet geçeyim; Mtb ile çıkarsam güzel bir irtifayla beraber 14 15 arası ortalama yaparım. Yol bisikletiyle formdaysam ve çok aşırı tırmanış olmazsa 30 civarıdır diyebilirim. Dinlenme sürüşlerimde, formumun kötü olduğu zamanlarda 25'i öpüp başıma koyarım.

Yol bisikleti normalde 25 falan. 28 jant olduğunda o oran değişir.

Yine aynı şeyi yazıcam ama iyi ayarlamış bir dağ bisikleti (amortisörsüz olandan bahsediyorum) iyi hızlara çıkabilir ve sürdürelebilir de.

Yol bisikleti ile ortalamam 35-40 arası değişiyordu; ta ki Amasya'ya gelene kadar. Her yer yokuş ve 30 ortalama yapsam iyi diyorum kendi kendime

Sehir icinde yoğun trafikte yol bisikleti ile 20-25 km ortalama hız , trafikten kurtulunca 30 km ortalama hiź

80 km mesafede yol bisikleti kışın 24-25 yazın 20-23km/ saat

50km ortalama menzilde şehir içi denilebilecek bir ortada ortalama eğimde,

- mtb ile yol bisikleti arasında 2km/s bir fark var aşağı yukarı.
- ortalama hızlar da 20-25km/s arasında yerleşiyor genelde.

Yol bisikleti ile 1 saatte 500 m elevasyon aldığım aerobik sürüşte ort hızım 25-26 km/h :)

mesafe uzunluğuna ve irtifa ya göre değişiyor strava vb uygulamalar da antrenman sonu avg speed çıkıyor orada ki verileri yazalım :D

mtb kullanıyorum ort 28-30km/h hızlarda geziniyorum

MTB 24 26 km düz yol iniş çıkış olunca 21 22

Mtb ile bisiklet yolunda 35 km gorsemde o hızlarda sureklilik zor. Ortalama 22 25 arası egimsiz asfalt yada bisiklet yolunda

Mtb var ortalams hızım 22 25 km yı buluyor eğimsiz asfaltta biraz zorlayarak 30 35 km hıza çıkıyorum

20'' Katlanır bisiklette ortalama hızım 14-17 km arasında.

Fatbike için 2023 istatistikleri aşağıda.

7700km' de molalar hariç: 17,39km/h. Molalar dahil: 14,03km/h.
2022 eylül ayına kadar olan mesafeme göre ortalama 1,5km/h daha düşmüş hızım. Sebep bu yıl daha fazla tırmanma gerçekletirmem.

1.jpg

28 şehir bisikleti ile ortalama 20km hızla yol alıyorum.

Geri