Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet üzerindeki Ant + ne anlama geliyor

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu bisiklet elektroniği işlerinden pek anlamam. Ant + bildiğim kadarıyla veri aktarımı sağlayan bir protokol. Bazı bisikletlerde ant + için çeki demiri borusu üzerinde bir bağlantı yuvası bulunuyor. Bu durum bisiklete sensörün gömülü olduğu anlamınamı geliyor, yoksa ant + protokolüne izin veren cihazın sensörünün bu yuvaya bağlanabileceğinemi.

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
Scudo
@ali baykal

Frenklerin chainstay dediği yere biz çeki demiri borusu diyoruz dostum. Çeki demiri denmeside römorkların bu boru üzerine bağlanması bilmem anlatabiliyormuyum.

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
@Sadettin Z.

Laf olsun diye moderatörlük yapmadığı bir kez daha sergiledin. Teşekkürler saadettin z.

Bence yolda kalan arabaları çekmek için montelenmis bir aparattir:)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ANT+, Garmin'in oluşturduğu farklı bir bağlantı yöntemi. Samsung başta olmak üzere bazı Android cihazlarda, cihaza entegre alıcısı varmış. iPhone'lar için harici alıcı alıp takmanız gerekiyormuş.

Genellikle kalp hızı sensörü, kadans sensörü gibi araçlar bununla iletişim kuruyor. Bisiklette bahsettiğiniz yer de muhtemelen kadans sensörü için.

Boş yuvası bu şekilde:

PnlmPv.jpg

Bu da kadans sensörü takılmış hali:
7765Mm.jpg

Bu yuvayı gördünüz muhtemelen, resme göre orda cihaz var mı yok mu kontrol edersiniz.

Ant + ureticilerin uye olarak anlasma sagladigi bir olusum.garmin bir saatiniz var ant + ,baska bir ant+ kalp sensoru baglanabilir gibi

via Tapatalk

"güldürdün lae anten" diyolar : D

ant karınca olduğundan alıcıya antenna demişler
kısaltması da yine ant

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Ant gercekten sadece garmindemi var? Yani garmine özel bir bağlantimi?

@Murat Cömez

Sadece garminde yok bu protokolü kullanan android işletim sistemli bütün telefonlarda ve bu protokol ile veri transferi yapan bir kısım km saatinde var.

Mesela giant neos km saati bu protokol ile veri sağlıyor.

@mehmetsunu
Arkadasa Ironie olarak sormustum ama yinede tesekkürler. :)

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@Murat Cömez

Ama niye böyle yapıyorsun murat çömez yoksa seni bizi sevmiyormusun yoksa sen bizle matrakmı geçiyorsun yoksa sen bizle kafamı buluyorsun.

@mehmetsunu

Mehmet Bey merhaba,

şans eseri konuyu burada gördüm. bahsettiğiniz yer Giant'ın kendi ürettiği Ridesense isimli apartın yuvası. hem hız sensörü hem de kadans sensörü görevi üstleniyor. Ben kendi bisikletimde (Giamnt Propel Advanced) bu sensörü kullanıyorum. ANT+ ise bir iletişim protokolü. bir çok kablosuz cihaz, yol bilgisayarı, güç ölçer ve trainerlar bu protokolü kullanıyor.

Eğer RideSense, Mıknatısları ve Yol bilgisayarını kullanmayı düşünüyorsanız ve Türkiye'de bulabilirseniz tavsiye ederim. Ben çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Geri