Scudo Sports

Bisiklet üzerindeki Ant + ne anlama geliyor

@mrt_kcmz

Teşekkürler @mrt_kcmz . pedal kardeşliği yanısıra bisiklet kardeşliğimizde varmış. Bende giant aldım. tcr advanced. Propel bildiğim kadarıyla giantın tt modeli. Bunun da karbon olanı var alü olanı var. Giantı seçmemdeki en büyük etmen esnemezlikte en üst seviyede olması. Senin ridesense sensör bisikletin üzerindemi geldi, birde hangi km saatinin kullanıyorsun iletişim kolay kuruluyormu. Artık bisiklet kardeşliğinden bir 10 tl daha indirim yaparsın değilmi mrt

Scudo
indirim konusunda şansımızı zorlamayalım istersen :))) Propel Advanced 1 var bende. TT değil de Aero Road olarak geçiyor. Ben bisikletimi yurtdışından almıştım. alırken Ridesense ve Yine Giant'ın Neos yol bilgisayarını almıştım. Ant+ üzerinden haberleşiyorlar. Yol bilgisayarımı değiştirdim şu an Garmin kullanıyorum. Neos boşta yani :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mrt_kcmz

Dur bakalım yahu. iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş. Tamda benim aklımdan neos geçiyordu, senle biraz daha muhabbet edelim özelden.

@mehmetsunu
Ben hepinizi seviyorum, Ayrica ne matrak geciyorum nede kafabuluyorum.
Ben sadece kulaktan Dolma yada googleden arastirip da tam anlamadan yada okumadan buraya yorum yapanlara kiziyorum. Bilmedigin bir seyi sorarak ögrenmek çok güzel bir şey ama bilmedigin bir şey hakkında yorum yapmak insani sinir ediyor.

@Murat Cömez bilmeden yazıyormuşuz demek?

"ANT+, Garmin'in oluşturduğu farklı bir bağlantı yöntemi."

Sadece Garmin'de vardır mı demişim? Hayır. Zaten okuma bilenler için Android ve iPhone'de alıcı olduğunu yazmış, görme yetisi olanlar için de GIANT marka kadans sensörü (verici) fotoğrafı koymuşum. Bakalım o zaman:

(link): Neymiş şirket: Dynastream Innovations Inc.

Peki bu şirket kime ait? (link)'e.

Demek ki neymiş? ANT+ teknolojisine sahip olan, dağıtan, üreten şirket Garminmiş. İroniyi de al, evde yaparsın.

Demek ki neymiş? ANT+ teknolojisine sahip olan, dağıtan, üreten şirket Garminmiş. İroniyi de al, evde yaparsın.
Dynastream bulusu Garmin'in değil, sadece Garmin markasinin altinda calisan bir Firma. Ayrica Ant+ sadece Android ve iPhone'de değil Alicisi. Sigma rox 10 da bile Ant+ sistemi var. Ama yinede googleden bilgi vermissin bildiginden değil. Önemli olanda bilgiye sahip olman googleden okuyup yazmak değil.
Ironiyide sana evinde yapmani tavsiye ederim. :koptum::koptum::koptum:
Bundan sonra neyazarsaniz yazin sizinle muhatap olmam.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Konuyu biraz daha kurcalamak istiyorum, çünkü burada yazılacak püf noktaları hayat kurtarıcı olabiliyor. Diyelimki elimizde ant + protokolü ile veri transferi alan bir telefon, veya km saati var. Garmin olabilir, topeak olabilir, cateye olabilir veya samsung telefon olabilir. Ant + sensörler bu noktada ant + sistemini kullanan bütün bisiklet km saatleri ile uyumlumudur. Burada neye dikkat etmek gerekir. Örneğin sigma bir km saati aldik rox 10 gibi. Bu kilometre saati için herhangibir ant + özellikli sensörü kullanabilirmiyiz ( çin sitelerinde sunding isimli ucuz bir sensör var)

Arkadaşlar bir soru soracağım. Şimdi Ant kadans ve nabız sensörleri var ya hani. İşte onların çalışma mantığını bilen var mıdır_?
Normal km saatlerinde bir mıknatıs okuyucu olur, bir de mıknatıs olur. Mıknatıs janta takılır, okuyucu da onu görebilecek bir yere. Kadans sensöründe de aynı şekilde bir parça pedala takılır, diğer parça da o parçayı görecek bir noktaya.
Ancak ant sensörlerde tek parça bulunmaktadır. Hız için göbeğe, kadans için pedala takılıyor direk olarak.
Şimdi bu alet benim bir tur attığımı nasıl anlıyor :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Ant+, haberleşme standartının adı. Sensör ile bir alakası yok. Ant+ olup da tekerdeki mıknatıs ile ölçüm yapan hız/kadans sensörleri de var, örneğin Garmin GSC 10.

Göbeğe takılan mıknatıssız sensörlerin içinde ivme ölçerler mevcut. Telefonunuzun adım saydığı gibi bunlar da tekerin veya pedalın tur attığını (yer çekiminin sensöre göre yönü değişti için) belirleyebiliyorlar.

Sensordeki hareket algılayıcı sensörü tam bir tur döndüğünü algılayıp yol bilgisayarına ant+ protokolü üzerinden haber yolluyor. Yol bilgisayarı da 28inc jant üstüne takılan atıyorum 25lik lastiğin daire çapını ve yuvarlanma mesafesi hazır kayıtlı olduğu için her bir turda kaç metre yol gittiginizi biliyor ve dakikada kaç km hızla gittiginizi hesaplıyor.

Merhabalar, Ant+ özelliğine sahip nabız saatim var ancak km+kadans özelliğine sahip kablosuz km saatinin sensörleri ile eşleşmedi ve onlarda ant+ özelliği yok. Bunları eşleştirme durumu yok mudur acaba?
yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

@equles

Benim bildiğim ant dışındaki kablosuz ürünler sadece aynı marka ürünlere uyum sağlıyor.

İki ürünün de markası aynı fakat olmadı nedense

@equles
ANT+ sensör, ANT+ özelliği olmayan yol bilgisayarı ile eşleşemez ne yazık ki. Yol bilgisayarınız/km saatiniz hangi bağlantı tipinde sensör destekliyorsa, o bağlantıyı kullanan sensörler edinmelisiniz.

Geri