waitinghumanoid
Üye
- Tepki
- 2
Merhaba. Geçmişte uzun bir bisiklet deneyimim olmasına rağmen bisiklete ara vermişliğim de bir o kadar oldu. En son Bianchi Aspid SF'de bırakmıştım öyle söylim Ancak eskiden dağ bisikleti olsun çamurdan olsun modundaydım ancak şimdi bisiklet olayına daha ayrıntılı bakaraktan tekrar bisiklete dönmeyi düşünüyorum. 3 gündür bisikletlerle ilgili araştırma yapıyorum.
Verilerim ve tercihlerim:
Sorularım:
Verilerim ve tercihlerim:
- Boyum:174 cm, bacakiçim: 79 cm, kilom: 78 kg.
- Bisikleti çoğunlukla şehirde kullanacam ama bu, kırsalda veya dağlarda kullanmicam anlamına gelmiyor ancak şu da kesin ki, downhill falan yapmicam.
- Tercihim %90 dağ bisikleti olacak.
- Bisiklet seçme kriteri olarak fiyat ve kadro boyu dışında "jant boyutu-vites-maşa-fren-ağırlık" beşlisini göz önüne alıyorum.
- Fren sistemini kesinlikle HD istiyorum.
- Maşası, gidondan ya da maşadan kilitlenebilen enaz 100mm ön amortisör olsun istiyorum.
- Jant olarak 26 veya en çok 27.5 inc düşünüyorum. 28 ve 29'lara baktım fazla büyük gibi.
- Bütçeme ve beğenime göre 3 marka belirledim: Whistle-Carraro-Bianchi.(Bütçem: En fazla 1500 TL)
Sorularım:
- Bisiklet için hangi ağırlıktan sonrası ağır kategorisine girer.
- Yukarıda saydığım üç markanın ön amortisörlü ve HD frenli modelleri ortalama kaç kg'dir?
- Full amortisorlü bisikletlerde orta amortisörlerin sertlik ya da kilit ayarı var mıdır?
- Full amörtisörlü ve disk frenli modellerin ağırlığı kaç kg'ye kadar çıkar?
- Bianchi RCX modellerinin ön amortisör boyutu nedir?(Sitesinde 63 ya da 100 gibi değerler yazmamış)
- Vites sayısının yüksek olmasının çok avantajı var mıdır?
- Trafikte bisiklet sürerken kask takmak "kanuni" bir zorunluluk mudur?