Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet ve Gerekli Su Alımı

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Bisiklet yarışlarında görüyoruz sporculara çok sayıda su taşıyarak takviye yapıyorlar. Bunun belli bir miktarı varmıdır yoksa susadıkça mı içiyorlar. Belli bir kalori kaybına göre mi su içiyorlar. Mesela 300 kalori kaybına 1 litre su gibi ya da başka şekilde. Bunun tespiti nasıl yapılıyor acaba. Biz spor yaparken vucüdun susuz kalmaması için ne kadar su içmemiz gerekir. Normal gezmelik bisiklet turlarında değil ama evde trainer eşliğinde çalışırken mesela oldukça ter içinde kalabiliyoruz. Bunun ölçüsü nedir.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Scudo
En basitçe 15 dakikada bir su, 30-60 dakikada bir gıda şeklinde. Tabi ki susadıkça iciyorlar herkes kendi vücudundan sorumlu

susadıkça 3 - 5 yudum iç gitsin ince hesaba gerek yok

• Beğen
Tepkiler: mbedrettin
Kişiden kişiye ve sürüş tipine göre değişmekle beraber bu sıcak havalarda 1 saatlik sürüşte 500-600 ml su tüketmek iyidir.

su candır :) susadıkça içmek ve az az içmek en iyisi,

Susadıkca degilde terledikce almak iyidir susamayı beklememek gerekir. Ayrıca suyu sık sık ve az az tüketmek lazım cunku birden fazla içince idrar ile fazlası atılmaya calısılıyo. Sıcak havalarda az miktarda tuzda kullanılabilir ter tuz kaybından dolayı . Sizi sporda dinc tutmaya yardımcı olur . ayrıca yeterli miktarda su tuketmezseniz spordan sonra basagrısınada neden oluyor . Yani mümkün oldukca azar azar kendinizi tıkamadan susamayı beklemede tüketmek iyidir.

• Beğen
Tepkiler: bua ve Bahadır S.
Bu konuda forumda benden çok daha bilgili üyeler var fakat şunu belirtmek isterim ki sadece su da bisiklet sporunun vücuttan eksilttiklerini geri getirmiyor çünkü başka mineral-vitamin v.s azalması da oluyor terle beraber,ayrıca yanlış bilmiyorsam susama hissi geldiğinde vücut sıvı kaybına başlamıştır manasına geliyor yani kısacası susamadan önce azar azar belli aralıklarla vücuda sıvı girmesi gerekiyor,internette çok detaylı bilgiler var bu konuda,sağlıklı pedallamalar. . .

Ben suyun içine maden suyu ekliyorum yüzde elli oranında...

su içmek susamayı beklemek bence büyük bir hata vücut su kaybediyor en son sinyal olarak dilimiz kuruyor ve suya ihtiyaç duyduğumuzu hissediyoruz . Ben 5-10 dakika aralarla 2-3 yudum içiyorum.

En guzeli, susamadan su icmek..

Susadiginiz da cok gec kalmis olabilirsiniz.. Yorgunluk belirtileri bir anda ortaya cikabilir

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
suya seker de katsak acaba kondosyona az da olsa etki eder mi maden suyu katma mantigiyla yurudum

@aksoyyavuz maden suyu ve tuz eklemekteki mantık, mineral ve iyon dengesini vücuda tekrar kazandırmaktır. Şekerli suyun tüketimi zor olur, tadı itibariyle.

Maden suyu sıcak havalarda şart. Flörürü düşük bir maden suyu seçin. Mesela Kınık florürü çok yüksek.
Ben tura Başladıktan sonra su içmiyorum 20 km kadar su tüketmeden idare etmeye çalışıyorum çünkü çok yoruyor. Su içene kadar herşey harika su içtikten sonra terleme 2-3 kat artıyor ve susuzluk hiç Geçmiyor.
20 km gidiyor ufak 1-2 dakikalık mola verip içip tekrar 20 km ...... Şeklinde yapıyorum daha az terliyorum eğer böyle yapmazsam ne su yetiyor nede susuzluk gidiyor.
Bir de paket servislerde gelen küçük tuz paketleri taşıyorum Tuzla suyu beraber alırsam terleme normal oluyor.

su tüketmek için susamayı beklemek gündelik yaşamda da yaptığımız hatalardan..su hava gibi vücudun belli miktarda ihtiyaç duyduğu bi şeydir..serin bir ortamda uzun süre hareketsiz dahi kalsak su tüketmek gerekir..o yüzden vücudun sizden su istemesini beklemeden belli aralıklarda içmek lazım bence..

@Zekeriya Çab
Vücudda su kalmayınca tabi terlemezsiniz, bayılır kalırsınız dikkat edin. Su içince terleme artacak tabi.

@trabzonlu ozan suyu içene kadar susamıyorum ki suyu içince susamaya başlıyorum yok bende günde 2,5 Lt tüketiyorum dikkat ediyorum.

Bir müddet sonra dil kısmı gırtlağa kadar komple kurursa hani yutkunamayacak hale gelinirse ve vücut zorlanmaya başlarsa su kaybı yoğun demektir. İşte o esnada su içmek gerekir. Ama aşırı içip de şişmemek gerek elbette.

kaybettiğin sudan biraz daha fazla su tüketmelisin. Aldığın besin ve kaybettiğin su ile doğru orantılı bi'nevi. Bisiklet sürdüğün vakit dışında yahut antrenman dışında da ölçüt idrarırın mümkün mertebe saydam olabilmesi işte.

Geri