Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet ve Koşu Taytı

kerem E

Daimi Üye
Tepki
231
İsim
kerem
Bisiklet
Bianchi
Merhaba. Bisiklete binerken, bisiklet taytı yerine koşu taytı giyilir mi ? Bisiklet taytı giyemiyorum çünkü nedense pedli tayt rahatsız ediyor. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Scudo
Ben uzun süre basketbolda kullandığım termal içliği kullandım. Hem de tutku :D koşu taytı giyersin ama bisiklet taytı YERINE giyemezsin. Bisiklet taytını farklı kılan şey zaten pedi. Er ya da geç o tayt giyilir.

Sizin bu tayt sünger pedli mi ?

Ter konusunda faydasi olur ama pedsiz olacagi icin 2 saat uzerine cikinca rahatsiz eder

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Pedi kalın gelmiş olabilir. Ben de mesela decathlon'un üst düzey taytlarında olan jelli pedi hiç sevmiyorum, gereğinden fazla kalın. Hem ince hem konforlu olan çok daha iyi pedli taytlar var ama fiyatları aynı oranda yükseliyor.

• Beğen
Sağlık açısından rahatsızlık verir mi bilemiyorum ama uzun sürüşleriniz can sıkabilir.
Triatlon taytlarından alıp hem bisiklet hem koşu için kullanabilirsiniz, bir nebze daha ince ped kullanılıyor.

• Beğen
@emreertuna Triatlon taytını da ilk defa duydum. İncelemeye başladım. Öneriniz için teşekkür ederim.

@kerem E
Hem sünger hem jel ped kullanıyorum. Jel bütün sürüş aynı bölgede oynamadan kalıyor ama sünger her ayağa kalkıp oturduğunuzda yer değiştiriyor, seleye tam oturmuyor, durması gereken yerimizde durmuyor, araya kaçabiliyor. Hal böyle olunca da rahat edilmiyor. Jelli ped bulunduran bir tayt alırsanız sorununuz çözülecektir.

• Beğen
1-1,5 saatlik sürüşlerde ben kullanıyorum. Pedli tayttan daha rahat ettim. Uzun sürüşler içinde ince pedli dechatlonun ucuz taytları ile rahat ettim. Dechatlonun üst düzey(900 serisi) taytları ile söyleyemeyeceğim ama sizin anlayacağınız bir yerimde uyuşma sorunu yaşıyorum, memnun değilim.:D

Decathlonun 85 tllik taytını alacağım da normalden 1 beden büyük mü almalıyım taytların bedenleri nasıl oluyor acaba üstadlar?

Decathlonun 85 tllik taytını alacağım da normalden 1 beden büyük mü almalıyım taytların bedenleri nasıl oluyor acaba üstadlar?
Normalde alt bedende M giyiyorum, aynı ürünü m beden aldım memnunum.

Tayt altına iç çamaşır giyiliyor muydu ?

Tayt altına iç çamaşır giyiliyor muydu ?

Giyilebilir. Decathlonda koşu iç çamaşırı var, ince ve ter tutmayan: (link) Ben şahsen uzun yolda taytın içine bunu giyiyorum. Çokta rahat oluyor, pişik riskini neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor bence. Tercih meselesi tabii. 100km'ye kadar rotalarda giymeme gerek kalmıyor. Kışınsa mesafe gözetmeksizin giyiyorum, soğuk hava etkisini azaltıyor. Çamaşırla daha konforlu, denemenizi tavsiye ederim.

Geri