Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet ve Vücut çalışma

Scudo
@evrenolanbay
Bana Dumbbell Fly gibi geldi ki göğüs hareketidir.

@mustafa şan .Aslinda forum icin güzel konu. Ben de bisiklete biniyorum normalde ama beslenme hatalarim yüzünden fazla yaglarimi yakip yok etmem gerekirken her gecen gün daha da yaglaniyorum. Normalde bi vücut gelistirme gecmisim var, kol ve omuzlar iyi yapili ama yag kütlem cok artti "saldı" vücut kendini. Ramazan ayinda da pek yapabilecek gibi degilim.Ramazan bayrami bittigi anda düzenli bir beslenme programiyla haftada 4 gün calismaya baslamayi düsünüyorum. Spor salonu tavsiyesi mantikli ancak o parayi salona verene kadar evde de ayni gelisimi saglayacagimi düsünüyorum ama ddgm gibi evvelâ beslenmeyi yoluna sokmali. Zaten ben de (muhtemelen siz de) öyle abarti bi vücut yapip olympia'ya katilmak niyetinde degilim :) Kas kütlemizi artirmak, metabolizmanin hizlanmasini ve bisiklet performansinin iyilesmesini saglar. En az 4 ayda kaslar kendini toplamaya baslar. Gögüs ve sirt .icin artirilabilir dambil aldim. Normal 10kg×2 dambilim var plastik ama 4 aydan sonra kütle artimi icin agirlik basmak gerek. Sevgiler saygilar...

Amaç güçlenmekse şınav, barfiks iş görür ama yine bi yere kadar.dambıllarla ise evde yalnızca kol çalışılır gerisi cok zor.ek olarak bi spor salonu tecrübeniz yoksa hareketlerin formunu bilmekte onemli.en basitinden ağırlığı kaldırırken yani zorlanırken nefes verip indirirken nefes almak ve hareketi yavaşça düzgün yapmak cok onemli eğer nefes doğru yerde alınıp verilmezse ilerde kalp sorunlarına, her bölgeyi olması gerektigi gibi çalışmazsan orantısız bi vücuda sahip olursun.

sonuç olarak düzgün bi vücut istiyorsanız salon şart.en kötü şöyle yapın bence.salona bi kaç ay gidin hem vücudunuz toparlanır gelişir hem de hareketlerin yapılışını formunu öğrenirsiniz hoca iyiyse hocayla muhabbet falan derken biraz bilgi sahibide olursunuz sonra o vücudu evde korumaya çalışırsınız temel hareketlerle.

not: düzgün bi vücuttan kasıt kaslar hafif belirgin sporla haşır neşir oldugunuz belli bi vücut için bu söylediklerim geçerli.yoksa hafif fit bir vücut için bisiklete ek olarak ilk başta yazdıklarım yeterli.

@FReeDoMSpY Metabolizmadan metabolizmaya farkeder bu durum. Kilolu insanlar spor yaptığında kilo verirler, zayıf olanlarda spor yapınca zaman zaman kilo alma durumu oluşabilir. Vücut yağ oranı bu kişilerde az olacağı için kas kütlesi artarsa kilo alır. İllaki kilo vermek istemiyorum dersen, bisiklete bir seferde 35 40 dakikadan fazla binme işi garantiye al.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Aslında ben bisiklete binen birinin spor salonuna gitmesine sıcak bakmıyorum. Eğer aktif kullanan biriyseniz nasıl kilo vermek yokuşları çok kolaylaştırıyorsa üst bedeninize proteinleri ekleyip kilo alacaksınız her türlü. Sonra yokuslar çile olacaktır ben böyle düşünüyorum.

Yanlış da düşünüyor olabilirim. Mesela kendimden örnek vermek istiyorum. Bütün sene üniversiteye hazırlandım gerek bisiklet olsun gerek koşum ip atlamam hali saham olsun koca bir yıl buna ara vermek zorunda kaldım. Sinavima 20 günden az bir süre var ve sabırsızlıkla bekliyorum. Düşündüm ki acaba 1 ay salona gitsem vücut hammallığından kurtulsa, hafif bi de görsellik kazansam diye sordum kendime. Ama salona gidenlerin bolca kilo aldığını biliyorum ve bu benim için yokuşlarda çile olur. Sonuçta belki küçük aklımla yarışlara katılmak istediğimden bende sevda oluştuğundan bu işe hiç yanaşmadım. Yanlış biliyorsam düzeltin beni fakat benim gördüğüm efsane bisikletçilerde froome olsun nibali cavendish vivaldi falan onlarda üst vücut hiç yok.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Ben 1 haftadır insanity yapıyorum su an faydasını cardio olarak görüyorumki zaten amacı bu. İnceleyin ben cok keyif alıyorum

Geri