Gjankrow
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.131
- Bisiklet
- Salcano
Bir çok video izledim yıkama konusunda isteyen arkadaşlara özet olarak 3 link koyuyorum.
Gerekli malzemeler linkler ve püf noktaları ;
Su tabancası bu meretin bir çok fonksiyonu var ve çok uygun. Ben arabamı yıkamak için kullanıyorum ayrıca köpükle yıkama moduda var. İkinci olarak suyu istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz ki bu çok güzel bir opsiyon.
buna hortumunuzu bağlayıp yıkama yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak alınabilir.
Ekstra olarak zincir temizleyicisi bir parçaya ihtiyacınız yok.
Eğer bisikletinizin bazı parçalarının nemli kalacağını düşünüyorsanız en ideal çözüm vereceğim linkteki açıklamalar size WD 40 spreyin tam olarak ne iş yaptığını özetleyecektir.
konusunda forumda epey bir mütalaa yapılmış. Buradan fikir alabilirsiniz ama mutlaka yıkamadan sonra zincir ve rublenin yağlanmasını sağlamak zorundasınız.
Zinciri ve Arka Attırıcı tutan aparat ( )
2 adet pamuklu bez. Bunlardan bir tanesi zincir ve ruble, diğeri kadro için. Mümkünse kesinlikle suyu kendine çekmesi bakımından pamuklu ürünler tercih edin çünkü bisiklete temas eden suyu çekerek yüzeyine hapsedecektir.
Buraya kadar eklediğim tüm parçaları satın alabilir yada masraf yapmak istemediğinizden sünger ve kova ile işinizi biraz daha zorlaştırarak bisikletinizi temizleyebilirsiniz.
Gelelim videolarda yakaladığım kadarıyla püf noktalarına ;
Eğer var ise bisikletinizi montaj standına asın.
Kesinlikle jantlarınızı ve lastiklerinizi bisikletten ayırın ve öyle yıkamaya başlayın.
Ilık su kullanmaya özen gösterin.
Bisikletinizin suyla temasını kısa tutun.
Sabun olarak normal el sabunu kullanın.
Yıkama bittikten hemen sonra kurulama işlemine başlayın.
Göbeklere ve hidrolik parçalara direk su tutmayın.
Ruble ve zinciri temizlerken tel fırça kullanmayın.
Su tabancası kullanıyor iseniz Spray seçeneğini tercih edin.
Yıkamadan sonra isteğe bağlı olarak kurutmayı müteakip WD 40 kullanabilirsiniz.
Sabunlu suya sünger ile uygulayın.
İsteğe bağlı olarak zinciri ve rubleyi mazotla temizleyebilirsiniz.
Eksik kalan noktalar mutlaka olacaktır. Ekleme yapmak isteyecek ve fikirleri olan arkadaşlar bunları sıralarsa aydınlatıcı olmuş olurlar.
Hepinize saygılarımla
Gerekli malzemeler linkler ve püf noktaları ;
Su tabancası bu meretin bir çok fonksiyonu var ve çok uygun. Ben arabamı yıkamak için kullanıyorum ayrıca köpükle yıkama moduda var. İkinci olarak suyu istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz ki bu çok güzel bir opsiyon.
buna hortumunuzu bağlayıp yıkama yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak alınabilir.
Ekstra olarak zincir temizleyicisi bir parçaya ihtiyacınız yok.
Eğer bisikletinizin bazı parçalarının nemli kalacağını düşünüyorsanız en ideal çözüm vereceğim linkteki açıklamalar size WD 40 spreyin tam olarak ne iş yaptığını özetleyecektir.
konusunda forumda epey bir mütalaa yapılmış. Buradan fikir alabilirsiniz ama mutlaka yıkamadan sonra zincir ve rublenin yağlanmasını sağlamak zorundasınız.
Zinciri ve Arka Attırıcı tutan aparat ( )
2 adet pamuklu bez. Bunlardan bir tanesi zincir ve ruble, diğeri kadro için. Mümkünse kesinlikle suyu kendine çekmesi bakımından pamuklu ürünler tercih edin çünkü bisiklete temas eden suyu çekerek yüzeyine hapsedecektir.
Buraya kadar eklediğim tüm parçaları satın alabilir yada masraf yapmak istemediğinizden sünger ve kova ile işinizi biraz daha zorlaştırarak bisikletinizi temizleyebilirsiniz.
Gelelim videolarda yakaladığım kadarıyla püf noktalarına ;
Eğer var ise bisikletinizi montaj standına asın.
Kesinlikle jantlarınızı ve lastiklerinizi bisikletten ayırın ve öyle yıkamaya başlayın.
Ilık su kullanmaya özen gösterin.
Bisikletinizin suyla temasını kısa tutun.
Sabun olarak normal el sabunu kullanın.
Yıkama bittikten hemen sonra kurulama işlemine başlayın.
Göbeklere ve hidrolik parçalara direk su tutmayın.
Ruble ve zinciri temizlerken tel fırça kullanmayın.
Su tabancası kullanıyor iseniz Spray seçeneğini tercih edin.
Yıkamadan sonra isteğe bağlı olarak kurutmayı müteakip WD 40 kullanabilirsiniz.
Sabunlu suya sünger ile uygulayın.
İsteğe bağlı olarak zinciri ve rubleyi mazotla temizleyebilirsiniz.
Eksik kalan noktalar mutlaka olacaktır. Ekleme yapmak isteyecek ve fikirleri olan arkadaşlar bunları sıralarsa aydınlatıcı olmuş olurlar.
Hepinize saygılarımla