Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yıkamak

Scudo
yıkadıktan sonra ıslak bırakırsan muhtemelen paslanır dişliler. ama yıkayıp kuruduktan sonra yağlarsan hiçbir şey olmaz

Tazyikli su göbeklerin düşmanıdır. Sakın sakın özellikle göbeklere tazyikli su sıkmayın. en güzeli alın bir kova , bir bez o şekilde temizleyin .

Yüzey temizleyiciyi fıs fıs yapabilen şişeye doldurup 2 bezle hem silip hem kuruluyorum(kadroyu jant yanaklarını göbeği maşayı vites kolları vs.). Daha sonra kadroyu araba cilasıyla(sonax) cilalıyorum. Lastikleride ayakkabı süngeriyle temizledikten sonra 0 km gibi oluyor zaten :) . Bisikletimi 1 kere bile oto yıkamacısında yıkatmadım su ister basınçlı ister basınçsız olsun oynar parçalar için iyi bişey değil özelliklede ön süspansiyon için..

Geçtiğimiz günlerde, turdan gelince bisikletim çok pislenmişti.
Toprak yolda gittiğim için de silemeyeceğim yerler ve çekiş organları baya kirliydi.
Ben de oturduğum yere çok yakın olan Opet'e gittim. Yıkamacıyla konuştum, adam olur dedi.
Önce köpükledi bisikleti tamamen. Daha sonra da yere yatırıp önce bir tarafını sonra diğer tarafını temizledi.
Oradan da Hava-Su bölümüne gittik. Patlak lastik şişirme ayar butonu sayesinde hava ile bisikleti kuruladık.
Pırıl pırıl oldu, ıslak kısım da kalmadı :)

GESTAY+B temizlik bakımın parçasıdır ve tamamen deneyimlere kalmıştr ben ıslak bezle siliyorum yeterli oluyor

@endneedless

Piyasada satılan basınçlı yıkama makınaları oldukça basınçları yüksektir yaklaşık 100-180 bar arasında değişmektedir.Jant tellerini kırar demıyorum fakat bu yüksesk basınç ,yıkama makinanın fıskeyenın uçunun daraltıp su tazzihini artırırsan bu yüksek basınçta insannın parmaklarını koparabılır.Alu kadrolarda borulara şekıl vermek için enjeksiyon makınalar kullanılır yanı yüksek su basıncıyla borulara şekıl verılırır hatta inşaat sektöründe yine yüksek su basıncıyla binayı taşıyan kolonları enjeksıyon tip kesme makınları mevcuttur...;)

@endneedless

Yanlış bılıyorsunuz ;WD40 pas sökücü olarak içerisnde bir miktar yağ oranına sahip bir kontak spreydir.Yağlayıcı amacıyla kullanılmaz.Yağı özünde bulundurarak pası ve kurumuş yağ artıklarını kısa süre içerisinde sökerek temızler niteliği ınce ve akışkan olduğu için gözle görünmeyen bölgelere dahi girmektedir.İnce bir yoğunluğa sahip olan WD40 en kısa sürede atmosfere karışır dolayısıyla yağlama amacıyla kullanılmaz sadece pas sökücü ve temızlıktır...

Bisikleti oldukça az yıkayın bence ıslak ,nemlı veya köpüklü (duralamdan) bir bezle silin yeterlı zaten mtb nın doğasında çamur vardır.:D Sadece hareketlı aksamları çamur ve tozdan arındırın yeterlı olacaktır...

çamurla eve girince çok kötü oluyor evdekiler isyan ediyor :D buyüzdende her turdan sonra bir benzinlikte tazyikli su ile bisikletimi yıkayıp daha sonra kurumasını bekleyip öyle eve gidiyorum. tazyikli suyu çok yakındanda vuruyorum hiç birşey olmadı...

@Yiğit Kirazpınar

Zamanla olur biranda olacak diye kaide yok büyük bir arıza veya sorun çıkar o zaman çok pişman olursun .

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
çok teşekkürler... peki tazzyiksiz su ile yıkasam bir sorun olur mu?

evin kapı kilit dili zor hareket ediyordu
çarpmadan kapanmıyordu
wd40dan azıcık fısfısladım
kaymak gibi oldu

@Yiğit Kirazpınar

Su içerisinde hidrojen bulnunduğu için atmosfer ile temasında alu malzemeyi dahi küflendirip okside yapabiliyor illaki yıkamak istiyorsanız tazziksiz su ile yıkayıp sonra iyice kurulmanızı önerrim hatta paslanabılcek noktaları (zincir hariç)ince bir yağ ile (WD40 hariç) makına yağı (no:10) hani şu evlerde dikiş makınası için kullanılan yağ ile tel başlarıi,sele borusunun girdiği nokta, gidon boğazı ve QR vb.paslanabılcek noktaları zaman zaman yağlamanı önerrim...
Not:Zinciri bahsettiğim ince yağ ıle yağlamayın zincire özel zincir yağı kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
@mustafa akman

Ben WD40 kötü ürün demıyorum demedım,WD40 yağlayıcı amaçlı kullanılmaz dedim.Ayrıca kapının kilidine bende WD40 önerim çünki WD40 yoğunluğu oldukça düşük olduğundan giremediği nokta yoktur kapı kılıdıde biraz mılemetrık çalıştığı için oldukça boşlukları azdır ve boşluklardan geçebılecek tek geçici yağlandırıcı özelliğe sahip WD40 kontak sprey dir.Bisiklet üzerinde zincir veya vites veya fren teli vb.gibi noktları yağlamak bu ürünün görevi değildir.:in:

geçen gün 50 km. çamurda bisiklet sürdük arkadaşla, sonra petrole gidip tazyikli suyla yıkayabilirmiyiz dedik adam tazyikliyi kullanamıza izin vermedi. bizde normal hortumla yıkadık büyük çoğunluğu geçti ama frenin oralara sıkışan çamurlar biraz kaldı :) onu da zamanla geçiririz heralde :)

@Mehmet Ertuğrul001

Anlamış değilim, Petrolçüler dahi bisikletin basınçlı su ile yıkamanıza musade etmemiş yani adamlar zarar vereceğin bilincinde diye düşünüyorum oysa neden bisikletçi olarak biz biraz düşünmüyoruz malımızı ? :)

@atakibrahim

adam zarar vereceğini anladığı için değil de daha çok tabancanın bizim elimize geçmesini istemediği için vermedi sanki :)

Geri