Scudo Sports

Bisiklet yolu işgalleri (CİP- Mangal- Yaya işgalleri)

Cem Ç

Forum Bağımlısı
Tepki
921
Bisiklet
Merida
Bağdat caddesinde 15 metre genişliğinde kaldırım var yol desen 4 şerit ama 2 şeridine araba park edip yan yana bir de kapılarını tam bisikletle biz geçerken açanlar olduğundan mecbur kaldırımı kullanmak zorunda kalıyorum. Bağdat caddesi yer yer 4 şerit ve yolun 2 atarafında 15 metre genişliğe varan kaldırımlar var.

bisiklet yolunuda yaptıktan 1 gun sonra neymiş efendim trafiği şisiriyormuş..

hadi ya baksen bağdat caddesine cemil topuzlu ve sahil yoluna her cumartesi pazar kaldırımlar dahil yolun sağ şeridine yasak olmasına rağmen park eden yüzlerce araba trafiği şisirmiyor da ne yapıyor trafık onların sayesınde 2 şeride duüşüyor,,

bisiklet yolunu söktükleri için kaldırımdan gidiyorum, burası bisiklet yolu değil diyen yayalar bir anda acıbadem göz hastanesi gibi yerleri otoparkından kaldırıma 180 km hızla çıkıp bisikletlileri görmeyen körler sokaktan tali yola yola bir anda caddeye burnunu gösterecek kadar arabasını çıkartıp öyle frene basan 4 teker denyolar varken,,

bu sebeplerden dolayı 15 metre genişliğindekı kaldırımda 10 kişi yan yana yuruyen insanlar benım bısıkletle o yoldan geçmeme karışamaz buna haklarıda yok o şekilde tapulu malıymış gibi caddenın kaldırımına araba park edip 7-8 kışı yan yana yurumeyede hakları yok!!!

cumartesi pazar caddebostan sahil yolu ile maltepe arasındakı yolda arabalar, kaldırıma bısıklet yoluna çıkıyor, ınıs ve çıkışların olduğu yere park edıyor,

denız kenarındakı diğer bısıklet yolunda yuruyenler sayesinde o yolda 10 km den fazla hız yapamıyorsunuz orası ayrı konu

mangalını sandalyesini kocaman cipini kaldırımdan bısıklet yolu uzerine çıkarıp kuranları saymıyorum bile...

Scudo
beni yeşil ışıkta takmayıp karşıdan karşıya insanlar geçiyorsa, bende hem kaldırımdan giderim, kırmızıda geçerim bisiklet yolunda 40 la 50 ile giderim

yaparım saygısızlık öyle değil böyle yapılır

İnsanımız bir gün medeni olmayı saygı duymayı inşallah öğrenir. Ama başkası kurallara uymuyor diye siz de uymaz iseniz arada ne fark kalıyor?

@halil ibrahim duran

maalesef ülkemizde sesiniz çıkarmayan her zaman eziliyor üste çıkmazsanız üste çıkarlar ve haklıyken haksız duruma düşersiniz

yolda giderken kapıyı da açarlar üstünüze araba ile dolmuş ile kaldırıma yanaşıp sizi sıkıştırırlarda kaldırımdan indirip yolda sür diye önünüzü de keserler yaparlar ve yapıyorlarda...

@İsa İhsan Akdoğan

@İsa İhsan Akdoğan

İki mesajı da siz yazdınız, ilk mesajdakileri yapmakla mı haklı konuma geçiyorsunuz?

Çoğumuzda kask kamerası var, diğer konuda paylaştığınız video gibi, çektiğiniz bir videoyu plaka görünecek şekilde bimer'e gönderin, alsınlar cezayı.

@halil ibrahim duran

bu konuda çok haklısınız her zaman orta bir yol bulunabilir..ancak bazen isa beyin dediği gibi mecbur kalınabiliyo pazar günü tuzla turumun dönüşünde bağdat caddesinden gelirken inanın araçların otrafiğine bende takıldım..aradan dereden geçcek bir metrelik boşluk bile yok..park ceplerinde olan araçların yanına bir sıra daha park edildiği zaman ilerlemeye imkan yok ..oızaman arkadaşın dediği gibi bisikletlinin kaldırımdan gitmesinede müsamaha hoşgörü gösterilcek ;)

Ya da ihlali, araçların plakalarını, tarih ve saat gösterecek şekilde fotoğraflarını çekip BİMER'e göndereceksiniz. Aynen cezayı kesiyorlar.

Yanlışı yanlışla örtmek gibi birşey olamaz...trafikte öküzler olduğu gibi gayet saygılı insanlarda var...hızla kaldırımdan giderken ufak bir çocuk önünüze çıksa ve duramasanız bunun hesabını kime vereceksiniz...yaptığınız akla mantığa sığacak bir durum değil...arabalar hızla bir yere giderken '' yavaş sür bee gideceğin yere 10dk geç git'' diyebiliyorsak bisikletlede yavaş sürüp gidilecek yere 10dk geç varalım...antreman yapıyorsanızda bağdat caddesini değil başka bir yer seçebilirsiniz kendinize...

• Beğen
Tepkiler: Sefa
Geçen yaz Beylikdüzünden eminönüne giderken Bakırköy sahilindeki bisiklet yolunu!!!! kullanıyorduk. Tabi bisiklet yolu demeye şahit lazım. O yol üzerinde kesin bi virajı dönerken teyzemin biriyle elinde mangalın külünü aslanlar gibi!!!! bizim yola dökerken göz göze geldim. O nasıl bir bakıştı. O nasıl bir şaşkınlıkla beraber öfkeydi. Acaba dedim ben mi hata yapıyorum acaba nasıl bir saygısızlık içerisindeyim. Kadıncağızın yaşamını engelliyorum!!!! 2 metre ilerde kumlu alanlar var !!!! kim döksün şimdi oraya !!! İş çıkarmayalım şimdi !!!...Allah kahretsin beni... :) Biz bisikletliler çok şey istiyoruz!!!!!!! Bisiklet yolu da neymiş !!!

Mevzuat açık; bisiklet bir araçtır ve araç yolundan gitmelidir, yaya yolu olan kaldırımdan değil.

Siz yolun sağına parkettiler bahanesi ile kuralları çiğnerseniz, başkası da başka bahane ile başka kuralı çiğner. Şikayet ettiğiniz kişilerin de size benzer şekilde "Belediye otopark yapmıyorsa ben de yola parkederim", "kavşağa parkedenler yüzünden burnumu ana yola sokmadan gelen arabaları göremiyorum", "Önümde gereksiz yere durup bekleyen dolmuş yüzünden zaman kaybettim onu telafi etmeliyim" gibi bahaneleri olabilir. Herkes böyle düşünürse tam bir kaos olur.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Geri