Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolu(mu)?

Tepki
81
Bisiklet
Carraro
Merhabalar arkadaşlar.
Geçtiğimiz günlerde arkadaşla ufak bir İstanbul turu yapalım, Florya'dan Eminönü'ne gidip gelelim dedik. Hem bisiklet yolu yapılmış, onu da görmüş oluruz dedik ve gözlerimize inanamadık! Bisiklet yolu üzerinde su birikintileri, cam kırıkları, ağaç kökleri, parketmiş araçlar, özellikle Zeytinburnu civarında mangal kömürleri, ateş yakmak için koyulmuş büyük tuğlalar vs.vs... Toplum nereye doğru gidiyor diye duraksadım. Yorumu size bırakıyorum :mad:

Yol boyunca bu tarz su birikintileriyle sıkça karşılaştık.
(link)

(link)

Derneğimiz umarım bu durumun farkındadır ve bunu çözecektir.
(link)

Hadi su birikintileri doğru hesaplama yapılmadığı için vs. falan diyelim. Ya yerlerdeki cam kırıkları?
(link)

Öyle görülüyor ki yaya yolundan gitmek daha güvenli.
(link)

Zaten yolun çoğunu yaya yolundan devam ettik.
(link)

Sürekli durmayalım diye daha fazla olumsuz görüntüyü kareleyemedim. Üzülüyorum sadece... İnsan kendi kendine yaptığı şeyin doğru olup olmadığına karar veremiyorsa istediğiniz kadar birşeyleri anlatın, bir kulaktan girip diğerinden çıkacak. Sahil yolunda yolun ortasında duraklama yapıp trafiğin akışını etkileyen ve aracın içinde hiçbirşey yokmuş gibi oturan şahsiyet daha sonra arkamdan geliyor yavaş gidiyorum diye kornaya basıyor yanımdan geçerkende küfür ederek gidiyor! Çimenleri sulamak için açılmış musluklar trafiğe doğru yada yayaların yoluna doğru çeviriliyor. Artık kırmızı ışık yeşile dönmeden kornaya basılıyor :eek: Daha neler neler...

Hadi bakalım 2010 İstanbul'u, nereye gidiyoruz!

Saygılar.

Scudo
bence yanlış yere yapılmış bisiklet yolu o yol çok kalabalık bir yol insanlar bisiklet yolundan gidiyorlar ve çocuklar oldukça fazla
bisiklet yolu ortada kalıyor keşke yolun bir kısmını kullansaymışlar

Bu yolu yaklaşık bir ay önce Bostancı Florya turumuzda ben de kullanmıştım. Anadolu yakasında oturan biri olarak Avrupa yakasında daha iyi bir bisiklet yuolu bulacağımı tahmin ediyordum. (Malum turistlere, yabancılara yatırım için yapılan göstermelik işler yüzünden falan) Fakat tam bir hayal kırıklığı oldu. Anadolu yakasındaki bisiklet yolunun kıymetini bir kez daha anlamış oldum. Yolda da zaman zaman dalga geçme malzemesi bile olmuştu. Yolun bu kısmı Bizan'tan kalma, bu kısmı Osmanlı'dan falan diye :) Sonuçta güldük ağlanacak halimize.

Sahil yolunda Kartal deniz otobüsü iskelesi girişi ve çıkışı örneğinde olduğu gibi milimi milimine hiçbir boşluk bırakmamacasına ve bisiklet yolunu da bloke ederek dipdibe parkeden araç manzaralarını, ve ne bileyim malum kaldırıma ve bisiklet yoluna kurulan mangal manzaralarını hepiniz biliyorsunuz. Bir Pazar sabahı daha hiçbir araç bu tarz noktalara ulaşmadan bu tarz noktalarda büyük bir güruh halinde toplanılıp bisikletleri de yol üzerine koyup birkaç saat bu noktaları bloke etme, oturma eylemi yapmak gerek, sonuçta bisiklet yolu, sizi oradan kimse atamaz, tek sıkıntı, gelip geçen bisikletli arkadaşlar olur, onlar da manzarayı görünce anlayış gösterebilir ve hatta belki eyleme katılım sağlayabilir. Ama gerçekten yani ciddi insan katılımına ihtiyaç var. Adam arabasını yanaştıracak, kardeşim çeker misin parkedecem dediğinde karşısına birkaç kişi birden dikilecek.
Medeniyetten anlamayana, hiç birşeyi takmayana, anlayacağı dilden....
:Skull-175

Yere çizilen iki çizginin arasına "YOL" diyen zihniyetten, bir de bu yolun bakımını yapmasını beklemek manasızlık olur. Belediye çalışır gözükmek için sayfasında yayınladığı bilmem kaç bin km bisiklet yolu yaptık-yapıoruz ibareleride, külliyen yalandan ibarettir.

Malesef bizim ülkemizde bisiklet üzerine insanlar sorumluluklarını yerine getirmiyor. İnsanlarımız bu konuda olduka bilinçsiz. Bu konuda da insanlarımızı bilinçlendirmek için pek bir faaliyet yapılmıyor. İnşallah önümüzdeki senelerde gerek bizlerin sayesinde gerek bazı yetkililer sayesinde bu konu halk tarafından bilinip, korunan bir mesele olur..

Cam kırıkları belediyenin suçudur.. Araba park eden insanlıktan nasibini henüz alamamış insan bozmasının.. Şayet park eden insan bozması.. 50 km hızla gidip önümüze kırıp aniden kapı açan tiplemelerdendir..
İsterse bu memleketin heryeri bisiklet yolu olsun.. Gereken saygı gösterilmedikçe benim gibi agresif bisikletçi sayıları çoğalarak insanlara zorla yada korku ile bazı şeyleri öğretme yoluna gidilecektir.. Bugün bir minibüsçüye ceza kestirdiğim gibi.. 1.5 lira için 70 lira cezaya değmez delidir arkadaki minibüs alsın o yolcuyuda der o minibüsçü ve anlattığı 3-5 minibüsçüde vay be ceza kesiyolarmış bulaşmayalım diyebilir..
Bu konu uzar gider.. Frenleme mesafenize göre hızlanıp bisiklet yolundan gözünüzün içine baka baka yürüyen insanların üstüne üstüne sürün.. Arkası size dönükse 0 gidin arkalarında.. Yaya yolunu kullanmayın bırakın onlar çekilsin.. Yaya yolunda insanlara çarptğnız taktirde suçlu olursunuz.. İnsanlar otobanda yürülmiyeceğini biliyorsa.. Bisiklet yolundada yürünmeyeceğini öğrenmek zorundalardır..
Yazdıkça sinirleniyorum.. Bu kadarı yeterli .. =) Allah hepimize gani gani sabır versin..

@Y.Toygar

Orada cam kırıkları varsa belediyenin suçu nedir Anlayamadım. Tamam belki temizlemeliydi fakat onu orada kıran insan asıl suçludur ve tüm sorumluluk onundur..

Valla malatyadaki bisiklet yolu bile her ne kadar kısıtlı uzunlukta olsada daha iyi yapılmıs...Fakat biraz biraz bakıma ihtiyacı oldugu görünmekte.

• Beğen
Tepkiler: Koray BASKIN
Arkadaşlar doğru konu mu bilmiyorum, lâkin bu ne demek?
İstanbul Belediyesi burayı bisiklet yolu sayıyor sitelerinde, pek anlayamadım. Zaten karayollarının sağ şeridi bisikletlilerin hakkı değil mi? Yolun başına 1 tane sticker yapıştırınca burası bisiklet yolu mu oluyor? Burasının normal yoldan farkı ne?
ss2.PNG
Merak eden için, her türlü araba, kamyon vs. 2'de 1 kaldırımdan gitsene/ sağdan gitsene (kaldırımın dibinden) gibi söylemlerle veya dibimden 0 geçerek taciz etmekten geri kalmadılar buradan giderken.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ugurus
Zaten karayollarının sağ şeridi bisikletlilerin hakkı değil mi? Yolun başına 1 tane sticker yapıştırınca burası bisiklet yolu mu oluyor? Burasının normal yoldan farkı ne?

Orayı o şekilde boyamak, insanları eğitmekten daha kolay olduğu için böyle, normal yoldan farkı yok.

Eğitsen de kafaları basmadıktan sonra faydası olmayacak orası ayrı bi tartışma konusu, herşeyden önce ahlaklı bi toplum lazım.

Orayı o şekilde boyamak, insanları eğitmekten daha kolay olduğu için böyle, normal yoldan farkı yok.

Eğitsen de kafaları basmadıktan sonra faydası olmayacak orası ayrı bi tartışma konusu, herşeyden önce ahlaklı bi toplum lazım.
Gerçekten Pendik'ten sonra Tuzla/ Gebze yapmayı düşünenler bir daha düşünsün, o kadar kötü bir deneyimdi ki. Üstüne gittiğim yolda bu işareti görmem gerçekten tepemi attırmıştı.

Aynı yol işaretlerini ben beykozda gormustum gecen hafta, hatta beykoz kent merkezinden alibahadır mesire alnına (15km) gidip geldim bisiklet ile 4-5 defa.
Koylerin içinden geçtim sağda solda tezek kokuları vardı, fakat bır araba bile arkamdan kornaya basmadı, hep dıkkat ettım, arkamda yavasladılar, şerit uygun olunca benı solladılar. Beykoz istisna olabilir çunki belediye baskanı bisikletçiymiş dediklerine göre, bayağı bir önem veriyormus.

Paylaşımlı yol diye farkındalık yaratmaya çalışmışlar normalde sağ şeritte kullanma hakkımız zaten var.
Bizim halkımızda eğitim, farkındalık hak getire en kolay yolu ceza yöntemi o bölgelerde dolaşan bisikletli sivil polisler olacak bu magandaların hepsini tek tek çevirip sağlam ceza yazacak başka türlü akıllanmaz bizim milleti ancak ceza yöntemiyle birşeyler öğretebiliyorsun

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Direkt olumsuz düşünmemek lazım aslında, ben bu çalışmaları faydalı buluyorum. Evet taşıt giremeyecek bir bisiklet yolunun olmadığı yerlerde sağ şeritte bisikletlilerin hakkı var ancak yine de bu gibi çalışmalar bu alanda özellikle bir bisiklet yoğunluğu var, daha da dikkatli olunması gerekiyor gibi bi düşünce oluşturuyor bende. İstanbul sahilyolunda da sanıyorum tabelalar vardı şeridi bisikletlerle paylaş gibisinden, nitekim Strava'da da belli oluyor bu güzergahın yoğun kullanıldığı. Bence biraz bisiklet piyasasından haberi olan idareciler özellikle bu gibi verileri bisiklet yolları oluşturmak veya bu tip uyarıları yerleştirmek için kullanmalı.

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Geri