Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolu!

MuhammedAAA

Daimi Üye
Tepki
156
İsim
Muhammed
Bisiklet
Sedona
Sahile otel yapılır bisiklet yoluna kasis koyar. Önüne yol açar, süs diye bisiklet yoluna saksıları dizer.
''Motorlu taşıt giremez'' tabelalı bisiklet yolunda jandarma arabayla, zabıta motorla devriye gezer. Kenardaki esnaf motorlu, 3 tekerli, 4 tekerli araçları kiralar!
Denize dökülen bir dere var. Bisiklet yolu üstünden geçiyor, köprü yapmışlar. Belediye 'u' şeklinde koyu mavi profiller çakmış tam ortaya hem inişe hem çıkışa. Önünü zor görüyorsun aydınlatma yok bari flaşör koy!
Sahilin kenarındaki kafede koca karılar oturmuş, kiminin kıçı sığmamış herhalde ki bisiklet yoluna da sandalye atmış oturmuşlar bir güzel.
Gidişte 6-7 kişilik bir grup bisiklet yolunda toplanmış muhabbet ediyolar. 15-20 dk sonra döndüm. Hala oradalar. SPD'leri kilitledim, kaskımı öne doğru eğdim, 35-40 km gibi bir hızla aralarına daldım. Zahmet oldu ama çekildirler. Böm böm de bakıyorlar.
Teyze 2 tane veletini sokmuş bisiklet yoluna 3 tekerlekli bisikletlerle, bisiklet binmeyi öğretiyor. Yanından geçerken bana 'yavaş gitsene' diyor. a dangalak ya sağdan git ya da yaya yolundan!
Yolu yarıladım eve dönüyorum. Bisiklet yoluna bağlanan yan yoldan 3 tekerlekli bi araçla 2 tane mocuk çıktı spin atıyor. Yol zaten sahilin yanında, fazlasıyla kumlu. Duramadım çarptım. Napıyorsun sen kardeşim diyorum küfrediyor birşeyler söylüyor. Ne dediği de anlaşılmıyor! allahtan ki rotorun olduğu tarafa çarpmadı...

Elime balyozu alıp alıp otelin saksılarını ve belediyenin bisiklet yolunun göbeğindeki demirlerini parçalayıp atmayı düşünüyorum :mad:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/97530699/20130804_042514_LLS.jpg

Scudo
http://j1308.hizliresim.com/1d/c/rcw88.jpg

http://j1308.hizliresim.com/1d/c/rcw8b.jpg

Burda da çocuklar veya bebekler oyun oynuyor resmen bisiklet yolunda çekilmiyolarda farkında değiller daha. Geliyo bisiklet yoluyla yaya yolu arasında ağaçlar var ağacın etrafında tur atıyorlar. Bazende bisiklet yolunda köpekler uyuyor ama ona yapabilicek bir şeyimiz yok. Bazı yerlerde de araba park ediyorlar bisiklet yoluna hatta biri arabayı çıkarırken onun yüzünden kaldırıma sürtüp düşmüştüm.

Muhammed bey en iyisini yapmış, ben çok çabuk sinirlenen bir insanım.

Bisiklet yoluna park etmiş araçlar gördüğümde deliriyorum.

Sizin gibi 30-35 km hızla gidip aracın sol tarafından komple çiziyorum.

Yaptığımda rahat 100ü geçmiştir. ve üzerinede not bırakıyorum.

Bir daha yoluma araç bırakma diye :)

@Berksan

Çizmek sadece ve sadece araç sahiplerinin bisikletlilere olan öfkesini artıracak bu da bugün meydana gelen iki elim kazaya sebep olan psikopatların türemesine yol açacaktır.
Kalıcı bir iz bırakmak istiyorsanız " Ben bisiklet yoluna park eden bir eşeğim" yazan delikli bir şablon hazırlayın, fosforlu parlak renk bir sprey boya ile bisiklet yolunda gördüğünüz arabanın üzerine koyup güzelce sıkın, 1 dakikanızı bile almayacaktır bu kadar basit :) Araç sahibinin size verdiği moral bozukluğunu kat ve kat fazlasıyla iade etmiş olacaksınız :)

@Berksan

ne ile çiziyosunuz hocam

boyasını mı kaldırıyor sadece

Ben bir esnafın (berber) havlu kurutmak için kullandığı o kocaman aleti bisiklet yoluna koyanını gördüm. Ona sakın çarpmayın görünce çünkü çok kızıyorlar. Nasıl becerdin bunu diyorlar. Ben bir keresinde fotosunu çekmiştim zabıtaya yollamak için. Hemen bir esnaf çıkıp ne çekiyorsun kardeşim deyip neredeyse kavga edecekti benimle. Git istediğin yere şikayet et diyede bağırıyordu. He bir de arkamdan benim adım Yasin bunuda söyle demişti. Sonuç ; Yasin midir yoksa berber midir bilemem o havluluğu yolun ortasından kaldırmak zorunda kaldı.Artık öyle bir havluluk yok yolun ortasında :)

@Bilal Öz

Çok güzel fikir. Burada park eden olmuyor ama :) bisiklet yoluna girmiş bi ticari araç vardı ama bu gece. Özellikle dikiz aynasına çarptım

@Muhammed Çakın

Bir an önce çarpmayı çizmeyi bırakıp bu fikri uygulayalım bence, acıdığımdan değil ama adamları çok masrafa sokmuş oluyorsunuz, ama dediğim taktikle özellikle de cama sıkarsanız hem teşhiri güzel olur hem de temizlemesi zor :)

@Bilal Öz

Pahalı olmaz mı hocam bir sprey boya 3-4 lira filan en fazla 10 kere dayanır

Spreyle uğraşmak yerine çok güçlü yapıştırması olan stıckerlar bastırıp aracın camlarına yapıştırmak daha güzel olur hem çıkarması çok uzun sürüyor,çıkardıktan sonra bile izi kalıyor :D

@Umut Kılınç37

En iyisi 5 tane sakızı ağızda toplayıp aynaya yapıştırmak :D

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
Geri