Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yoluna park eden araçlar

create

Üye
Tepki
56
İsim
Süleyman ÖZCAN
Bisiklet
Salcano
Merhaba Arkadaşlar.

Bilen arkadaşlar vardır mutlaka Antalya gayet güzel bir bisiklet yolu yaptılar. Fakat Milli Egemenlik Caddesinde sürekli bir bisiklet yoluna araç park ediyorlar ve polisler habire ceza yazıyor yazmasına ama park eden araç sayısı bir türlü düşmüyor. Şimdi bunlar orada park halindeyken ben gidip çarpsam bisiklet ile suçlu olur muyum? Ya da herhangi bir ceza yer miyim?

Scudo
güzel soru :)

Litvanya mı, Letonya mı, Latvia mı her neyse, o küçücük Avrupa ülkelerinden birinde,
belediye başkanı şov amaçlı bisiklet yoluna park eden bir aracı tank ile eziyor
bisiklet_yolu4_3.jpg

Benimde aklımdan geçen bisikletle üstünden geçmek :D

• Beğen
Tepkiler: FReeDoMSpY
Belki ceza yemezsin ama bizim millet ayı olduğu için adam silah,bıçak,sopa çıkarabilir. Heyecana gerek yok. Polis ceza yazdıkça azalırlar

Bizim ülkemizdeki en büyük sorun, insanların direksiyon başına geçtiği anda, az sonra arabayı park ettiklerinde tekrar "yaya" olacaklarını unutmaları...

Ya da o bisiklet yoluna biraz sonra kendilerinin de çocuklarının da ihtiyaç duyabileceğini unutmaları...

• Beğen
Tepkiler: Samet Horasan
Ülkede ki insanların durumu, bir şeye ihtiyaçları olmadığı zaman olmasada olur,kırılsada olur, yok olsada olur, benim işime yaramayan kilisenin papazını bla bla gibi işine yaramadığını düşündüğü şeyleri görmezden gelmesi normal.

dünyada tüm ülkelerde belirlili düzeni kurup insanları daha iyi seviyeye gitire bilirsin, ama! Türkiye de bu iş imkansıza yakın. Bu ortamdaki ve bazı bulunduğum ortamda ki insanların duyarlılığı ile otomobil forumlarında yer alan insanların duyarlılığı arasında uçurum var.

Egzoz taksam 5km daha hızlı gider mi ? sorusu ile BİSİKLET ile gitsek çevre daha az kirlenir düşüncesi arasında ki fark gibi...

Yani aracını oraya koyan adamlara şaşırılmasına şaşırılabilecek bir ülkedeyiz :)

Önce eğitim ceza nafile EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM

Onlara çarpmak size birşey kazandırmaz. Aksine siz suçlu olursunuz sonra :(

Belediyenin bu konuda önlem alması lazım. Araçların bisiklet yoluna girmesini engelleyici setler yada kapanlar bu işi çözer.

@create

Heryer'de olan birşey bu en azından ceza yazıyorlar bazi yerlerde oda yok malesef =( dürüst olmak gerekirse ben bisiklet yoluna parkedenleri değilde yolda giderken sıkıştıranları adam yerine koymayanların vs. plakalarını not alıp gördüğümde anahtar ile üstlerine şekil şukul yapıyorum yani.

• Beğen
Tepkiler: kutsaruzgar
@ozeltimci09
Yeni eğitimli neslin gelmesini beklersek yaşlanırız, iş işten geçer :D

Şuan 18 yaşındayım, hayla arkadaşlarımın arasında bisikleti çocuk oyuncağı zannedenler var. Şimdi bunu eğitsen ne olur, eğitmesen ne olur. Değişen bir şey yok. Öncelikle saygı, okul öncesi eğitim :)

Sadece bisiklet yoluna kuraldışı parkedilse yine iyi. Bisiklet yolunda en kötü durup bir sekilde aracı geçersin. Söyle düşünelim ; Kaldırımda bebek arabası sürüyorsun. Ve kaldırım araçlarla işgal edilmiş. Bebek arabası ile yola inmekten başka çaren yok (başıma defalarca geldi). Yoğun trafik olan bir yerde riski düşünün. Yada görme engellisin ve sarı hatta araç parkedilmiş. Bu araçlara ceza yazılmıyor bile. Bence araç sahipliği vergisi ve cezaları çok ciddi artmalı. Bunların canı gerçek manada yanmadan terbiye olmazlar. Yaptırım lazım.

Yaptırım da yüksek miktarlarda para cezaları olmalı ki sürücüler o yolu isgal ettiğinde cebinin yanacağını anlamalı

• Beğen
Tepkiler: Hologram
@ozeltimci09

Kırmızı ışık ihlali, kaldırıma bisiklet yoluna park, minimum 1000 tlden başlamalı. İkinci kez yapanın ehliyete el konmalı. Alkollu yakalanmak ile benzer yaptırımlar yapılmalı. Alkollu kullanım geçmişe göre biraz azaldı, tek sebep cezasının ağır olması.

• Beğen
@Speker cezalar caydırıcı değil bir de adama diyosun niye buraya koyuyorsun bura yol diye adam nereye koyayım yer yok diye üste çıkmaya çalışıyor bir de pişkin pişkin

• Beğen
Aslında tüm bisikletliler fahri müfettişi olmayı hedefleseler ve cezaya boğsak cana kasteden şöförleri, belki biraz olsun rahTsız ederdik.

Geri