Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yoluna park eden araçlar

Scudo
saygı yok biz insan değilmişiz gibi görüyolar bisiklet herzaman haksızdır görüşü var bunu istediğiniz yere şikayet edin asla değişmez ama bizde yolda mangal yapabiliriz :D

@ibrahim m yaradilmis

Aaaa ona boyasını alın denmez ki ama biraz arabanın rengini açmış olursun boyasını almak kötü bir tabirdir... :D

Çok sinirlenmediğim sürece yapmam, ne bileyim bisiklet yolunda(ankarada daha görmedim) giderken sağına soluna bakmadan açılan bir kapı olursa mesela aklımdan geçeni uygulayabilirim.

Görgüsüzlükten başka bir şey değil ! Çok bisiklet yolu varmış gibi olanlarıda taşıtlar kaplıyor !

" ben öküzüm, bisiklet yoluna parkederim "

yazılı stickerler hazırlatıp yanımızda taşımalıyız. Bisiklet yoluna parkeden araca yapıştırıp devam ederiz. Etik olarak (hatta kanunen) uygun bir davranış olmayabilir ama bazı insanlara bazı şeyleri başka türlü anlatamıyorsun.

@M. Alper YALINKILIÇ

:D evet bu kadar sert olmasa da olabilecek bişey :in:

Aslında protesto için o bölgedeki bisikletçiler toplanıp bisikletleriyle birlikte bisiklet yolunda mangal keyfi yapılabilir.

Gazatelere de çıkarız ses getirir :D

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Kimi kime şikayet ediyorsun durumu oluyor.Sağolsun müteahhitin biri kaldırıma binasını taşırmış diye arıyoruz..Beyfendi orası ruhsatlı diye cevap alıyoruz..Ee yuh kaldırıma ruhsat mı verdiniz diyemedim çünkü o kadıncağız vermedi ruhsatı:) Ama yinede ayar etti:))

@M. Alper YALINKILIÇ

çok iyi fikir valla. arabaya gerçek anlamda da bir zarar vermiş olmayız, arabanın sahibi de 2 dakikada çıkartabilir o sticker'ı. ama akılda kalıcı olur, daha dikkatli olur bundan sonra.

eskişehir'deki bisiklet yolları arabaların çıkamayacağı şekilde yapıldığı için bizim pek işimize yaramaz, ama konya'daki arkadaşlar kendi aralarında organize olup para toplayarak o sticker'lardan hazırlatabilir. toplu halde bastırınca epey ucuza da geliyor zaten, kişi başı 5-10 lira verseniz bir dünya sticker olur elinizde ;)

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
birde bisiklet yolunda yürüyüp, gelen bisikletliye tavır yapan davranış bozukluğu yaşayan tipler var

Türk insanı çok ilginçtir. Yayalar araç yolunda yürür, araçlar kaldırıma park eder, bazı bisikletliler kaldırımı kullanır, bazı araçlar bisiklet yolunu park alanı yapar.
Ortada büyük yanlış anlaşılmalar var, hem de düzeltilemeyen... :)

bazı bisiklet yolları aynı zamanda yürüyüş ve koşu içinde ayrılmış oluyor. Antalya larada var yanılmıyorsam.

Bisiklet yolunda giderkene efendim 6-7 yaşlarında çocuk hiiiiç bakmadan sol tarafımdan bisiklet yonluna atıverdi kendini. Ben de çocuğu fark edince yavaşlayıp sağa kaçtım. Daha sağda yayalar vardı. Frene basıp durdum. Yine de çocuk dünyadan o kadar habersiz koşmasına devam ederek bana yandan çarpmayı başardı.

20 metre ileride babası mangalı yellerken koşup geldi ve bana ne dedi beğenirsiniz? "Yavaş gitsene kardeşim, eşkiya gibi gidiyorsunuz burada"
Şimdi iki seçeneğim vardı.
1) adama durumu izah etmek ki bana en uzak olan seçenek gibi duruyordu. Çünkü adam dinlemeyecek. Ben de basıp gidicem. Adam herkese bak nasıl azarladım edasıyla mangalını yellemeye devam edecekti.
2) Kavgaya hazırlanıp küstahlığa başlayacaktım.

Ben gene de 1'i seçtim. "Arkadaşım ben kaldırama paralel duruyorum. Çocuğun bana yandan çarpmış. Arka lastiğe yandan çarptı çocuk. Neyi tartışıyoruz biz burda?" dedim. Adam "Babalık işte korktum bir an" deyince. Ne diyeyim? "Haklısınız" dedim. Uzaklaştım.

Bencede en tehlikeli olanlar çocuklar. Ne yapacağını hiç bir zaman kesitiremezsiniz.
Enerji dolular çünkü :)

Ailesi dikkat bisiklet geliyor dese çocuk beni görse bile mutlaka yavaşlarım.
hiç farkına bile varmadığınız anda,

- aaa bisikleeet deyip atlayıverir :D

Bunları görüp duydukça, Ankara'da bisiklet yolu yok diye üzülmüyorum artık... Çünkü yol yapılsa bu yazılanların en alası Ankara'da başımıza gelecektir... Magandanın, serserinin, itin kopuğun en alası başkentimizde mevcuttur çünkü... Bizim millet hiçbirşeyi amacına yönelik kullanmadığı için bisiklet yollarımız da böyle heba olup gidiyor işte... Onun için, "Sağ şerit candır, sağ şerit başımızın tacıdır" diyerekten yorumuma burada son veriyorum :)

Biraz politik bir cevap olacak ama çevreye duyarlı bir belediye başkanı seçilebilir.

Geri