Scudo Sports

Bisiklet yoluna park ederek yolu işgal eden araçlara ceza

Faydalı bilgi. Eline, emeğine sağlık. Umarım bir gün farklı şehirlerde de aynı uygulamayı kullanacak bisiklet yolları buluruz!

Scudo
bunlar da 4 ağustosta veliefendi önünde araçlarını park etmiş insan bozuntuları, resimleri emniyete ihbar olarak gönderdim ama cevap gelir mi? sanmıyorum

Dosyalar

• 20160804_182725.jpg
    20160804_182725.jpg
    159,5 KB · Okunma: 89
  • 20160804_182743.jpg
    20160804_182743.jpg
    150,5 KB · Okunma: 82
  • 20160804_182751.jpg
    20160804_182751.jpg
    120,2 KB · Okunma: 86
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Fotograflı dahi olsa ihbar üzerine doğrudan ceza kesilmesi yanlış çünkü :
1. Photoshop denen birşey var.
2. Fotografın zamanı ve yeri tam olarak bilinemez, bunlar manipulasyona acık dijital bilgilerdir.
3. Fotograf orjınal, beraberindeki zaman ve mekan bilgisi doğru olsa bile olayı tam olarak yansıtmıyor olabilir, olayın öncesinde veya sonrasında ne olduğu bilinemez. (belki de araç tam oradan geçerken bozuldu, veya fotograf biraz daha geniş açıyla çekilmiş olsadı sürücünün aracından inip öndeki ambulans görevlisiyle birşeyler konuştuğu görünecekti vs.)

Her ihbara polis göndermek de zul, malum ekip arabasının yapacak daha önemli işleri olabilir. Bir de siz herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz, bu memlekette ve dünyada yerli yersiz herşeyi ihbar eden bir grup rahatsız insan nüfusu olduğunu gözardı etmeyin, polis bu tiplerin her ihbarının peşinden gitse iş yapamaz hale gelir.......

Fakaaaat

Bu MOBESE ve EDS sistemleri bostan korkuluğu mu ? Mekan bilgisi içeren ihbar gelir gelmez, veya geldikten çok sonra, kayıttan, olay incelenip işlem yapılamaz mı ? Ne halta yarıyor bunlar.

Burada bisiklet yolunun işgal edilmesi konusu bisikletlilere özel bir sorun gibi gözükse de şu cennet vatanda bir arada yaşamayı beceremediğimizin kanıtlarından sadece bir tanesi bence. En küçük bir alışveriş, toplu ulaşım vasıtasına biniş veya işlem yaptırma sırasında dahi siz sıranızı beklerken sonradan gelerek sizin önünüze geçmeye çalışanlar mı dersiniz, yaya geçidini umursamayan sürücüler mi, üst geçit varken yoldan geçmeye çalışan yayalar mı dersiniz, kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan birine bırakın saygı duymayı hakaret içeren ifadeler kullananı mı dersiniz ? Gündelik yaşamımızda karşılaştığımız bu saymakla bitmeyecek durumlar maalesef toplum olarak ne durumda olduğumuzun aynası. Nasıl olacak bilemiyorum ancak bir an önce silkinmemiz, toparlanmamız gerek. Bir arada yaşamanın şartı olan kuralları sadece kağıt üzerinde birer madde olmaktan kurtarmamız gerekiyor. Hakkımıza razı olup diğer insanların "başkasının hakkını çiğnemeden yaşadığı hayatına" hoşgörülü olmamız gerekiyor.
Hepimizin duymuş olma ihtimali olan gurbetçi hikayeleri vardır ya, gurbette yaşadığı ülkede kurallara tamamen uyduğu halde, ülkemize gelince başıboş ortama anında ayak uyduran tanıdıklarımızdan görüldüğü üzere aslında istenildiğinde kurallara pek tabi uyabilen bir milletiz. Ancak karmaşa içerisinde bir hayata o kadar adapte olmuşuz ki büyük resmi görüp yorumlamak yerine herkes kendisini rahatsız eden alana odaklanıyor ve dağınık bir puzzle gibi toplum hayatı yaşamaya çalışıyoruz.

Ben şahsen bisiklet yolunda parketmiş araç varsa yolumu değiştirmiyorum. Onun boyası benim pedalımdaki çiziklerden kıymetli, o düşünsün parkederken.

Allah allah, ne olmuş bisiklet yoluna park ettiyse, kenardan geçemiyor muyuz? Dün de böyle bir arkadaş vardı, kırmızı ışıkta geçiş yapan otomobili uyarıp işgüzarlık yapmıştı. Şimdi o ceza kesilen araçların sürücüleri bisikletlilere gıcık olmayacak mı?

Not: İroni içerir.

@trainspotting35
Bende böyle bir sürü resim var polise göndermeyi düşünüyordum da vageçtim arbalar'ı geçerken çizeceğim de ya sahipleri oluyor ya da etrafda insanlar oluyor.
Not: Yazmayı unutmuşum bisiklet yoluna araç parketdikleri yetmezmiş gibi yolu ayıran plastik kısımlarıda kırıyorlar birde motosikletliler var e-motosiklet sürücüleri zaten baya bir gıcık bunlar hem suçlu hem güçlü gelirler küfrederler, bisiklet yoluna girip seni sıkıştırırlar tabi hepsi öyle değil ama birde şöyle bir şey var ben polisin ceza yazdığını görmedim. İnsanlar polisin yanından e-motosiklet ile geçiyor plaka yok,ruhsat yok ve bir çoğunda muhtemelen ehliyetde yok ve polis bir şey demiyor. :acpsnr:

Ben de EGM'nin sitesine fotoğraflı ihbar yapmıştım, geri dönüş mailinde fotolu ihbar için bir şey yapamayacaklarını, telefonla ihbar etmem gerektiğini ve olay yerinde araca müdahale yapılabileceğini belirtmişti. Haftada en az 3-4 kez polisi ararım bisiklet yoluna parkeden araçlar yüzünden üstelik benim kullandığım bisiklet yolu plastik bariyerlerle ayrıldığı halde (maalesef inşaat önlerindeki bariyerler beton mixeri ve hafriyat kamyonu girebilsin diye söküldü ve o bölümlerde muhakkak park etmiş araçlar oluyor.)

FORUMDAŞLAR BU ÖNERİMİ MUTLAKA DİKKATE ALIN !!!!!!!!

İşe-okula bisikletle gidiyorsanız ve bisiklet yolu kullanıyorsanız uygun olduğunuz bir zamanda bir ozalitçiye gidip A4 boyutunda 200-250 adet sticker bastırıp stickerlara büyük fontlarla "BİSİKLET YOLUNA PARK ETTİM, BENİ 155'E İHBAR ET" yazdırabilir, bu stickerları çantanızda bulundurabilir, bisiklet yolu üstünde parketmiş her bir aracın üstüne 3-4 adet bu stickerlardan yapıştırabilirsiniz. İllaki birilerinin dikkatini çekecektir, aynı araç için birden fazla farklı telefondan ihbar gelmesinin polisin duruma müdahale etme ihtimalini arttıracağını düşünmekteyim.

@BerkEvren

Su konuya en guzel cevap buradan gelmis. Ama tabi kimse gormeden ve fark ettirmeden isini gormek en guzeli :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Denizli ' de bırak bisikletlinin bisiklet yolunu kullanmasını; arabalar bile asfalt yolu kullanamıyor. O yüzden umrumda değil. Her yeri kazıp kazıp yolları yamalı pantolona çeviren Denizli belediyesine sevgilerimle...

@Mustafa Zeybek Ankara da farklı değil. Yeni asfalt olsa bile bir ay sonra her türlü kazilir. Yeni asfalt deyip one bakmadan giderseniz bisikletle zank diye cukura düşüp devam edersiniz caresizce.

Kaldirimlarda fena. Arac dolu her yer. (Tr de kayitli arac sayisi 22 milyon olmus)Kaldirimdan yuruyorsun arac, yola iniyorsun arac.Eskiden cok sinirleniyordum artik bıraktım. Kendime zarar.

@Knight Rider

Screenshot_20180110-092059.jpeg

Fotoğraflı ihbarlarım işe yaramış gibi. Anlayışları için teşekkürler.

Geri