Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolunda bisikletle yayaya çarptığı için 91 tl ceza yemek

@Zeyno94 Çok geçmiş olsun. Bisiklet sürerken sanırım en çok yola atlama ihtimali olan yayalara ve duran arabalara (birden kapıyı açıyorlar) dikkat etmek lazım. Kaza herkesin başına gelebilir Allah daha beterinden korusun hepimizi. Bu kaza sizi bisikletten soğutmasın, tramva ve korkuya da sebep olmasın dikkatli bir şekilde sürmeye devam ettin, saygılar.

Scudo
@Kobebryant Teşekkür ederim . Bisikletle ilgili çok kaza geçirdim hatta kötü bir şekilde düştüm ama düştüğüm günün akşamı bisiklet sürdüm. Kolay kolay soğumam. Asıl korkum o kızda travma yaratıp bisiklete karşı korku yaratmam olacak o kolay atlatsın ( nasıl olacaksa) zaten alışma sürecinde olduğum için dikkatliydim ama bundan sonra daha odaklanmış her an her şey olacakmış gibi davranıcam.

• Beğen
Tepkiler: Kobebryant
Bu tür kesilen cezalar geri alınabilir ama öncelikle cezayı ödemen gerekiyor.

@Zeyno94 geçmiş olsun. Sadece bisiklet sürerken değil şehir içi trafikte her zaman çocuklar tehlikelidir. Umarım çocukta ciddi birşey yoktur.

@abidin3714 o anda bir şey yoktu. Yarası var mı bilmiyorum annesi hemen çekti zaten. Önemli olan ruhen bir zarar vermemek. Onu da verdim zaten.

öncelikle geçmiş olsun bizim ülkemizde özellikle motorsiklet ve bisikleti kaale alan yoktur.Her akşam kartal kadıköy arası bisiklet sürüyorum sol baş parmağım maalesef zilden ayrılamıyor bazen kasti olarak çok fazla yaklaşıp zil çalmama rağmen banamısın diyen yok.Sizde böyle bir olayın yaşanmasını istemezdiniz.Bisiklet yoluna,yayaları çeken bir hissiyat var kanısındayım artık :) .Benim nacizane fikrim fren mesafenizi görün eğer size yetersiz geliyor ise bakımını yaptırın,panik yapmayın çünkü bunun gibi durumlarla daha çok karşılacaksınız ve umarım bir daha kaza ile sonuçlanmaz.güzel sürüşler...

Son düzenleme:
@Gürkan Baş Teşekkür ederim. Zaten fren bakımını yaptırmayı düşünüyordum. Çünkü ses çıkartıyor. Zaten korkuyordum. O yüzden geldi büyük ihtimalle. Ne kadar dikkatli olsam da bir şekilde durduramadım. Frenlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Her yerde bisiklet yolu olmuyor ki. Hep bisikletli kişilere geliyor suç. Laylaylom yürüyorlar yolda bişey olunca önüne baksana kardeşim, düzgün sür kardeşim, yürüyoruz burası onu sürmenin yeri mi kardeşim... var babam var

aynen öyle kardeşim suçlu hep sensin yaşadıklarımı anlatsam kağıt yetmez.bisiklet yolundan çıkmayan biri olarak :)
Hayır bir de öyle bir muamele görüyosun ki bazen, sanki kaldırımda motorsiklet sürüyorsun. Otoban kuralları kaldırımlara gelmeli. Belli bir hızın altında yürümemek ve olmadık yerde dönüş yapmamak, kaldırıma giriş ve çıkış yapmadan önce el ile selektör yapmak kuralları getirilmeli bence.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bu konuda bir sorum olacaktı. dün akşam üzeri (23temmuz akşamı) saat 20.15-20.30 aralığında Bayraklı sahilinde bisiklet yolundan evime dönüyordum. Bir anda önüme iki çocuk fırladı (aileleri çimenlerde oturuyordu), hızım fazla olmamasina rağmen yakın mesafeden dolayi son anda durabildim ve çocuğa çarpmamayi başarsam da seleden düşüp küçük bir problem yaşadım. Sizlere sorum burada ufak çocuğa carpsaydim suç kimde olacaktı ve olay ile ilgili tutanak vs gerekecek miydi?

Polis olmak çok basit.

Son düzenleme:
Her olay kendi içinde irdelenir kanısındayım. Bisiklet yolu, gireni ezin gibi bir düşünce olamayacağı gibi her kazada da bisikletli suçlu olamaz. Otoyolda da yaya girmemesi gereken yerlerde yayalar girebiliyor, bu durumda ezelim geçelim gibi bir düşünce olamaz. Kaza olması durumunda kanıtlar incelenip ihmaller karşılaştırılır. Tamam yayanın girmesi bir kusur ama göz göre göre ezmek daha büyük kusur. Bisiklet yolunda da gözler bağlı sürülmüyor sonuçta, göz göre göre BURASI BİSİKLET YOLU diye bağırarak yanından geçerken 2 cm yanından teğet geçtiği kişiye kazara çarparsa bir bisikletli bu durumda kusurlu bulunabilir.son anda çıkıp çarpması zaten görülmez kaza oluyor. Trafikte de her arkadan çarpan her zaman suçlu olmuyor unutmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bu konuda bir sorum olacaktı. dün akşam üzeri (23temmuz akşamı) saat 20.15-20.30 aralığında Bayraklı sahilinde bisiklet yolundan evime dönüyordum. Bir anda önüme iki çocuk fırladı (aileleri çimenlerde oturuyordu), hızım fazla olmamasina rağmen yakın mesafeden dolayi son anda durabildim ve çocuğa çarpmamayi başarsam da seleden düşüp küçük bir problem yaşadım. Sizlere sorum burada ufak çocuğa carpsaydim suç kimde olacaktı ve olay ile ilgili tutanak vs gerekecek miydi?
öncelikle geçmiş olsun.bisiklet yolu bile olsa bu tür çarpma durumlarında genelde inceleme yapılmadan sürücü suçlu bulunur.Bende istanbul anadolu yakasındayım sizin yaşadığınız türden sorunlarla her gün karşılıyorum.Bisiklet yolunda yanlış bilmiyorsam hız limiti 20 km/s. Yaya her daim üstün.Zerre suçsuz olsak dahi çarptığımız kişi hata bende demezse,hatasız olduğumuzu kabul ettirmemiz zor olacaktır.

Geri