Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yolunda ışığı sonuna kadar açan insan

@Pamuk Bisiklet camiasinin kekogilleri o kisiler

Scudo
Bende iki adet ışık var. Biri topeak'in farı, diğeri decathlonun basit led'i. Gece ve akşam Led'i açıyorum çok göz almıyor maksat burada olduğumu göstermek. Gündüz topeak'in farını yakıyorum.

Dün daha ilgincini gördüm..
Yeşilköyden Bakırköy arasında sağdaki eski diskotek olan tarihi binanın orada soluklanmak için durmuştum, trafiğin ters yönünden bir ışık geliyor ama öyle böyle değil. Çakar ışığın altında birde normal farı vardı, belli iyi yatırım yapmış çok kuvvetliydiler.
Dedim beyaz ışığı gördüm, allahım sana geliyorum o_O yanımdan geçtikten sonra boşluğa bakıp her gözümü kırptığımda etrafta uçuşan beyaz ışıktan başka bir şey göremedim, tavşan gibi kaldım öyle.
Mutlaka o arkadaşta bu formdadır da belki görür bu mesajı, akşam saat 8:30 civarında Yeşilköy yönünde tersten giden arkadaş, o farlarını biraz aşağı kır. Karşıdan gelen araba senin bisiklet olduğunu anlamaz alır altına arkandan ağladıklarıyla kalırsın

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Pamuk

Aklımdakileri dile getirmişsiniz... Teşekkürler...

Malesef bu konu birçeşit s.i.d.i.k yarışına dönmüş durumda... "Benim ışığım, senin ışığını döver"

Lümen savaşlarına hoş geldiniz...

Öncelikle bisiklet yolları iyi aydınlatılmıyor, orada bi anlaşalım. Daha dün Caddebostan'daki bisiklet yolunu ve devamında Kalamış Parkı-Fenerbahçe stadı arasındaki bisiklet yolunu kullandım da özellikle ikinci kısımda (Fenerbahçe Marina sonrası parkın içine doğru döndüğümüz kısımdan itibaren) zifiri karanlıktı. Caddebostan'da da yer yer yol ışıksız iyice görünmez hale geliyor. Siz nerelerde sürüyorsunuz merak ettim, İstanbul'daysa oralara geleyim ben de.

Konuya geri dönecek olursam bende de görece sağlam bir ön ışık var, bazı arkadaşların dediği gibi yere eğerek kullanıyorum çünkü direkt karşıya tuttuğumda gerek bisikletliler gerekse yayalar rahatsız oluyor. Şahsen bisikletsiz oralarda olduğum zamanlarda ben de rahatsız oluyorum o yüzden empati yapmak çok daha kolay oluyor.

Araçların arasında gezinirken de direkt aynaya doğru tutmak bence yine doğru bir hareket değil. Evet kendimizi belli etmeliyiz ama bunu yaparken bir başkasının hayatını tehlikeye atmak ne kadar doğru?

Bu konuda ben de çok doluyum...

Güçlü farların pek çok çalışma modu vardır, çünkü farklı yer ve zamanda farklı şekilde kullanmaları gerekir. Fakat "o kadar para verip 1000 lümen far aldım, herkes görsün" düşüncesi ile hep en parlak ayarda kullananlar herkesi rahatsız eder. Bu kafanın başka versiyonu da "20 bin liralık Şahin'e 30 bin liralık ses sistemi taktım, sonuna kadar açayım da herkes duysun" şeklinde bütün mahalleyi rahatsız edenlerdir.

Çakarlı beyaz farlar gündüzleri görünür olmak içindir. Saat piliyle çalışan 5-10 lümenlik ledleri konu dışı tutuyorum, gece vakti çakarlı ışık kullanırsanız çok kişiyi rahatsız edersiniz, en çok da karşıdan gelen bisikletlileri. Sabit ışığın yeterince dikkat çekmediğini düşünüyorsanız yan yana birden fazla ledden oluşan farlardan alın ve sırayla yandıkları modu falan kullanın.

Farı yere doğru çevirmek gerektiğinden bahsedilmiş. Bu gerekli ama yeterli değil. Pek çok bisiklet yolunun yanında yaya yolu da var ve bu yollarda bolca çocuk oluyor. Yere doğru çevirdiğiniz far, küçük çocukların (özellikle bebek arabasında olanların) tam gözüne gelebilir ve çocukların gözleri yetişkinlerden daha hassastır. O yüzden yakında yayaların olduğu alanlarda farlarınızı en düşük ayarda kullanmakta yarar var. Yol bozuk ve aydınlatma yetersiz olduğu için önünüzü aydınlatmanız gerekiyorsa bu durumun farkında olun ve gerekirse çocukların yanından geçerken farı elinizle kapatın.

Arka far da önemli, motorlu araçlar sizi 500 metre öteden farketsin diye güçlü bir arka far kullanabilirsiniz ama bisiklet yolunda arkanızdan gelip sizi geçecek bisikletli 10 metre kala farketse de olur. En düşük ışık seviyesinde kullanmakta fayda var...

Herkese merhaba.Her akşam kartal-kadıköy sahil yolunda bisiklet kullanıyorum.Bisiklet kullanan arkadaşlar fener olayını biraz farklı boyuta taşımışlar.300-500 lümen ışık fantazisini anladık (sahil yolu için),direk göze temas edecek noktada kullanmak diğer bisiklet sever arkadaşları zor durumda kaza ile baş başa bırakmak hiç hoş ve etik bir davranış değil.Bisiklet gruplarında yollar bizim edası ile sürenleride gördük şükür.Saygı ve anlayış tek taraflı değildir.Dün gece sağolsun küçük bir bisiklet grubu yüzünden kazadan son anda kurtuldum önümde insan veya hayvan olsaydı kaza kaçınılmazdı.Lütfen kibrimizi ve egomuzu bir tarafa bırakıp bu güzel sporu beraber yaşayalım.Başkaları edepsiz ve saygısız diye kendimizden taviz vermeyelim.Teşekkür ediyorum.

Eski halojen farlar bence daha iyiydi. Hem daha geniş açı aydınlatıyodu hemde daha uzağı. Ledler daha parlak ama hayalet gibi bi ışık veriyor. Daha pratik olduğu için mecbur tercih ediliyor ama halojende böyle gözü alma diye bi sıkıntı yaşamazdık.

@Süper Dede saydığer abim.Keşke görmeseler lakin ben onların yaptığı saygısızlığı onlara karşı yaparak kendimi küçültmeyeceğim :) o tip fener var ama kullanmıyorum lazım olmadığı için kullansamda ışık yönü yere bakacak durumda olur yoksa tutarım gözlerine grup kazalarına sebep olmak istemem.
@Onryolcu fenerin ışığı aşağıya baksın göze değil yoksa isterse 10000 lümen olsun kişinin zevki neticede.Dün akşam kazara karşımda çocuk olsaydı suçlu ve vicdan azabında kalacaktım.

@Gürkan Baş
Bilmiyor olabilir. Kibar bir uslupla uyarabilirsiniz.
Eşimle gecen sene Marmariste bisiklet yolunda bisiklete biniyoruz karsidan gelenler ters ters bakiyor. Bende anlam veremiyorum.
Nihayet biri dedi ki ters yonde gidiyorsunuz.
Meger orda bisiklet yolu gidişli gelişli degil tekyönmuş.
Eminim birkaç kisi rahatsizligini beyan etse bir daha yapmaz.

Son düzenleme:
@Atasoy bilmeyen insanları uyarıyorum dün akşam bana olayı yaşatan kişiyi bundan evvel 1-2 kez uyardım.Bisikleti tek kullanan kişi olsa uyarıya açık olur.Üniformalar giyilmiş,kask ve eldiven takılmış bisiklet grupları ve önlerinde lider var ise bu iş bilmemezliğin ötesinde bir durum ortaya çıkartır.

• İnanılmaz
Tepkiler: Atasoy
Benimde kafama takılan bi soru burada tartışılmış . Bisiklete hiçbir şekilde lamba almayacağım diyordum ama şimdi zor frenliyorum kendimi .
hem telefon tutucu hem korna hem powerbank hemde 3 modlu Fener aldım. Aynı zamanda solar şarj oluyor. 300metre diyor 2 adet T6 lamba diyor. Vs. Düşük mod 250 lm Kuvvetli 500 lm. Bide yanıp sönen modu var. Bence insanın tansiyonu yükseltir krize sokar .

herşeyi düşünüp bu alete koyanlar. Fener eğimi ile telefon eğimini hesap edememiş .
ya direk Karşıya bakacak. Yada biraz yukarı bakacak Bende acaba. Birisini rahatsız edeermiyim yada birisinin gözünü alır kaza yaptırır mıyım diye düşünüyordum . 250lm versiyonu ile takılırım artık

• İnanılmaz
Tepkiler: MAERKEK
Işık akşam biniliyorsa açılır. Özellikle yol bisikletine binerken açılmalı, aydınlatma olsa da yollarda bulunan girinti çıkıntılar görünmüyor kapalı iken. Fakat lastiği sıyıracak bir açı ile yere doğru bakmalıdır. Misal 2 mt ileriye yere merkezi gelecek şekilde. Bazı bisiklet kullanıcıları bisiklet yolunda yanyana geliyor seni görüyor ama daralmıyor ya da çekilmiyor senin yaya yoluna esneyip geri gelmeni bekliyor. En sevdiklerim. Direkt üzerlerine gidiyorum, arkadaş sen laklak edeceksin diye ben yaya yoluna çıkmayacağım, bir zahmet o narin poponu çekeceksin kenara, bir de aheste olurlar kıyamam.
Çakar mod ama seyrek çakar olmalı, disco ışığı gibisi kötü ambulans değilsin sonuçta aciliyetin yok. Ben geliyorum der gibi ara sıra sıkan çakar iyidir. Yayalar da görür diğer araç kullananlar da..

Işığı düz takan düşünce yoksunu bisiklet binicileri kendi yaptıklarının farkında değil çoğu zaman. Ben ilk taktığımda bir başka bisikletli karşıdan gelen durdurup kibarca uyarmıştı. Caddebostandan maltepeye kadar kim bilir kaç kişiyi kör etmişim meğer, adama teşekkür ettim. O gün bugündür çok dikkat ederim.

Aşağı bakarken bile yolda giderken 200mt ilerideki yol tabelası parlıyor çaktığı zaman, düşün ne kadar güçlü. Embesilliğin yeri yok bu işi yapıyorsa kişi az akıllı ve bilinçli olmalı. Özellikle bisikletlileri daha sert uyarasım geliyor...

Benimde kafama takılan bi soru burada tartışılmış . Bisiklete hiçbir şekilde lamba almayacağım diyordum ama şimdi zor frenliyorum kendimi .
hem telefon tutucu hem korna hem powerbank hemde 3 modlu Fener aldım. Aynı zamanda solar şarj oluyor. 300metre diyor 2 adet T6 lamba diyor. Vs. Düşük mod 250 lm Kuvvetli 500 lm. Bide yanıp sönen modu var. Bence insanın tansiyonu yükseltir krize sokar .

herşeyi düşünüp bu alete koyanlar. Fener eğimi ile telefon eğimini hesap edememiş .
ya direk Karşıya bakacak. Yada biraz yukarı bakacak Bende acaba. Birisini rahatsız edeermiyim yada birisinin gözünü alır kaza yaptırır mıyım diye düşünüyordum . 250lm versiyonu ile takılırım artık

İade şansı varsa (süresi geçmediyse) iade edin bence. Zaten bir süre sonra özelliklerin bazılarından vazgeçmek zorunda kalacaksınız.
Karşılaşırsak ışıktan tanır, palavracı satıcısının "15 bin lümen" diye sattığı farımı yukarı kaldırıp misilleme yaparım :)

Edit:
Satıcı sonunda insafa gelmiş.

Ben aldığımda:
unknown.png

Şimdi:
unknown.png

(link)

Son düzenleme:
Merhaba, rica etsem bana uygun fiyatlı ön far önerebilirmisiniz? Arka farım var BONTRAGER FLARE 1 fakat ön far lazım şuan da, gece sürüşleri çok zor oluyor ışıksız.

Merhaba, rica etsem bana uygun fiyatlı ön far önerebilirmisiniz? Arka farım var BONTRAGER FLARE 1 fakat ön far lazım şuan da, gece sürüşleri çok zor oluyor ışıksız.
(link)

Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Moon Meteor-X Auto Pro 600 Lümen Ön Far USB Şarjlı - Moon Meteor-X Auto Pro 600 Lümen Ön Far USB Şarjlı - Ön Işıklar

Tavsiye ederim.
Teşekkür ederim, siz kullanıyormusunuz bu ürünü?

Teşekkür ederim, siz kullanıyormusunuz bu ürünü?
Evet kullanıyorum. Şehirde fark edilmek için düzensiz 2 li çakar kodunda kullanıyorum. Ormanda mtb ile kullansam yüksek ışığı açmama gerek kalacağını da sanmıyorum 3 kademenin 2. Bile gayet yeterli gelir full karanlıkta önünüzü görmeye. Daha doğrusu önünüzdeki her şeyi görmeye. Tabi o zaman yere değil ileriye doğrultmak daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Evet kullanıyorum. Şehirde fark edilmek için düzensiz 2 li çakar kodunda kullanıyorum. Ormanda mtb ile kullansam yüksek ışığı açmama gerek kalacağını da sanmıyorum 3 kademenin 2. Bile gayet yeterli gelir full karanlıkta önünüzü görmeye. Daha doğrusu önünüzdeki her şeyi görmeye. Tabi o zaman yere değil ileriye doğrultmak daha iyi olacaktır.
Anladım, o zaman bu ürünü düşüneyim çünkü yaşadığım yerde bisiklet yollarında aydınlatma nerede ise hiç bulunmuyor ve bu bana çok zorluk çıkartıyor, geçen gün iki bisiklet çarpışıcaktık zifiri karanlıkta hem de bisiklet yolunda.

Geri