Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yürürken arka dişlide dönüyor :/

Quatro16

Daimi Üye
Tepki
77
İsim
Alfa Romeo
Başlangıç
1963—64
Bisiklet
Salcano
Bisikleti elinizle yurutuyorsunuz mesela pedallarda dönüyor yani arka disli mekanizmasi duzgun calismiyor ,pedali durdurdugunuzda surerken arka aktarici kasiliyor vs. Cunku ruble karsi kuvvet uyguluyor..

Cozumu nedir acaba? (Ruble 9 lu Shimano)

Telefondan yazdim aceleyle , kusura bakmayin. [emoji4]

Scudo
@Rüzgarınoğluyumben
Yağlı zaten hocam :)

@aliburak
Eyvallah üstad sanırım sorun bu konudakiyle aynı... :(

@Muhittin C.
Siz en iyisimi tamirciye götürün. Başka türlü huzur vermez.

Kendiniz değiştirebilirseniz şu alttaki parçadan (modele göre değişiyor olabilir) almanız lazım:

Fazla incelemedim, belki daha ucuzları da bulunur piyasada...

Göbekten bağımsız olarak dönen Freehub parçası bu işi yapan.
Yaylar, tırnaklar ve kendi rulmanları ile çalışıyor. Ekstra bir göbek tam anlamıyla. Bakımları düzgün yapılmazsa, ya da rulmanlarında sorun varsa böyle sıkıntılar olabiliyor.
Açıp bakım yapmak gerekir. Temizleyerek, yağlayarak düzelebileceği gibi; komple değişmesi de gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Samet POLAT
@Gökhan Toros
Eyvallah hocam.

@Gökhan Toros
Hortlatiyorum konuyu ama daha yeni tamire götüreceğim bisikleti sadece jantlari çıkarıp götursem bisikletçiye bi sorun olmaz dimi Gökhan ağabey?

@Muhittin C.

Sorun olmaz, hayır.

@Gökhan Toros
Teşekkürler [emoji5]

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Benim yol bisikletinin freehubı da bu hafta bozuldu, fixie gibi olmadı ama rubleyi elle çevirirken direnç bariz hissediliyor. Freehubı sökemedim, bisikletçim de sökemedi, değişik bir anahtar gerekiyormuş btwin jant göbeği için, ben uğraşırken göbeğin toz contasını kaybettim. Zaten bisikleti aldığımdan beri sevemediğim jant setimi değiştirmeyi düşünüyordum bu olay biraz öne almış olacak... Sıfır veya sıfır ayarında yol jant seti bakmaya başladım...

@Rüzgarınoğluyumben

Merhaba. Acaba neyin yağlanması lazım? Eğer rubleden bahsediyorsanız rublede yağ olmaz. Rublenin içerisini sökün bakın içerisinde 1 gram yağ yoktur. Sadece yağlı bir yüzeyi vardır o kadar. Mümkünse "Mazot" a yatırılır. Eğer değil ise biraz WD-40 TEMİZLİK SPREYİ ile temizlenir.

benim bisiklettede aynı sorun vardı. sorun ruble ile jant arasında ki zincir koruyucu plastik yuvarlak dalgadan kaynaklanıyormuş. onu çıkardım sorun çözüldü

@taskin Bisikletçiye bıraktım jantları halletmiş , daha almadım ama telefonda hazır olduğunu söyledi..Akord+1 tel değişti + bu olay 40 TL fiyat çekti pazartesi alacağım bakalım :)

@Muhittin C. Ben de freehub problemini çözebileceğim sanırım, bir arkadaşım nasıl söküldüğünü biliyormuş btwin freehubın, söküp bakacağız.
jant seti almaktan şimdilik vazgeçtim, dolar çok yükseldi, biraz daha bekleyip dolar düşerse jant seti almayı planlıyorum...

@taskin
Bence alacaksan hemen al zira dolar düşmeyecek gibi görünüyor [emoji20]
Ama cozebilirsen sorunu almana gerek kalmaz ins

Geri