Scudo Sports

Bisiklet Zayıflatır mı ?

Kayıt
16 Eylül 2011
Mesaj
58
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

Bisikleti ileri kademede kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak. Düzenli kullanıldığında bisiklet zayıflatır mı? Boy uzaması gibi faktörlere etki eder mi? Günlük 30-45 dakika bisiklet kullanımı insan vücudunu ne gibi etkiler? Vücudun üst kısımlarına(karın-göğüs=gövde) etki eder mi? Kondisyonu etkiler mi, daha hızlı koşmayı sağlar mı? Dizlerde veya belde soruna yol açarmı?

kısacası düzenli bisiklet kullanımının fiziksel ve ruhsal etkilerini paylaşabilirseniz sevinirim.
 
Scudo
Eğer düzenli beslenilmez ise zayıflamaya yol açar ben 1 aydır her gün biniyorum şimdi bütün pantolonlar bol geliyor kemerler tutmuyor :D zaten kilo alan bir insan değildim ama bisiklet baya baya etkiledi beni şimdiye kadar 600 km yaptığımı sanıyorum )km saatini taktıktan beri 300 yaptım) bu süre içerisinde bacaklarım güçlendi ve kaslandı daha hızlı koşabiliyorum nefesimi iyi kullanmayı öğrendim merdiven çıkarken tıkanmıyorum(günde 1,5 paket sigara içtiğim halde) ama yürümeye üşenmeye başladım açıkçası eskiden 10 km yürürdüm şuan 2 km yürümeye üşeniyorum :D
 
Bisikleti severek spor yapmaya başlayan ben. Normal yememle kısa sürede acayip inceldim. Sizi kesinlikle güçlendirecektir. Ama sabretmeniz gerek öncelikle.
Bisiklet sürerken mümkün oldukça yüksek kadansta sürmeye çalışın, bu sizin dizlerinizi korumanızı sağlar. Hem de kaslarınızda yorgun hissini daha geç hissetmenizi sağlar. Eğer yüksek viteste zorlaranarak pedal basarsanız kaslarınız çabuk yorulur ve zorlanırlar.
 
Çok dengeli bir biçimde zayıflatıyor,evet :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Lawyer58
Bisiklet aslen; bir yerden bir yere gitmeyi kolaylaştırmak ve dahi zaman kazandırmak amaçlı icat edilmiş bir aygıt...Günümüz vites teknolojilerinin de eklenmesi ile kadansı (periodu) bozmadan yokuş inip çıkmak mümkün artık çok şükür...Eğer benim gibi iniş ve çıkış seviyor ve seleye çok oturmuyor ekseri ayakta sürüyorsanız, evet kilo verdirir..Yok hayır, mekanik bir ulaşım aracı, bir taşıt olarak görüyor ve düz yolda, konforlu selem ile oradan oraya tıngır mıngır giderim diyorsanız ama; söz veremem...No pain, no gain kısaca :)
 
  • Beğen
Tepkiler: özgürakt
bisikleti aldıktan sonra daha çok yemeye başladım şuan sabit kilo ile gidiyorum

bacakları aşırı güçlendirdiği bir kesindir bacaklarına kan pompalandığını hissediyorsun
 
günde 45 dakika çok az aslında, vaktiniz varsa 3-4 saat sürmenizi öneririm. etrafta dağ-tepe varsa tırmanışlar da epey kalori yaktırır ve kondisyonunuzu arttırır.

ancak yüksek miktarda kalori yaktığınızda, vücudunuz da buna tepki olarak daha fazla besin isteyecektir. beslenmenizi yağlı şeylerden ziyade; protein ve karbonhidrat içeren yağsız besinlerden sağlarsanız rahatlıkla kilo verebilirsiniz.

yüksek viteste ağır ağır, zorlanarak pedal çevrilmediği sürece bacakların ne eklemlerine, ne de kaslarına bir zararı olduğu görülmemiştir. yalnız uygun olmayan ucuz seleler ve yanlış ergonomik ayarlardan dolayı bel, sırt ve genital bölgelerde sorunlara yol açabilir.

sele seçiminiz ortasında yarık olmayan, dümdüz ve yumuşak dolgulu olanlardan yana olsun. ayarlarını nasıl yapacağınızla ilgili de yanılmıyorsam forumun "atölyemiz" başlığı altında birkaç başlık vardı, oralara bakabilirsiniz ;)
 
@Özgür Yılmaz

Daha fazla yemeye başlamazsanız evet düzenli kullanımda zayıflatır.

Boy uzamasına bir etkisi olduğuna dair bir bilgim yok.

Günde 45 dakika bisiklet kullanımı çok iyi bir süredir. (Hergün yapıldığını anlıyorum).

Karın ve sırt kaslarını da çalıştırır. Daha az oranda omuz ve kollar da çalışır.

Kondisyon derken kalp-damar sistemine olumlu etkisi olur. Antrenmansız bir kişiye göre daha uzun ve hızlı koşarsınız ama amaç hızlı koşmaksa kas çalışma şekilleri farklı olduğundan koşu antrenmanları yapmak gerekecektir.

Eğer uygun ayarlar yapılmaz ise dizlerde sorunlara yol açar. Uzun ve sürekli kullanımda aynı nedenlerden dolayı sırt, omuz, bilek ağrıları olabilir.
 
ben judo sporunuda yapıyorum 69 kg dım bisiklete başlamadan önce şuan inceldim ve 74 kg sikletim 66 dan 73 e çıktım bisiklet sağolsun :)
 
bisiklet vucudun tüm kaslarını calıstırır boylelikle ustte kalan yag tabakası ısıya maruz kaldıgından vucut dengeli bir sekilde kilo verir
 
  • Beğen
Tepkiler: Aykut Özdemir2
Ben tecrübeli biri değilim (3.5 aylık bisikletçiyim). Amacım da sağlığımı korumak. Sonra baktım kilo da veriyorum: Mayıs ayında 75-76 kilodaydım, 70'e düştüm. Daha düşme eğiliminde. Aynen kemerlerde ek delik açıyorum, pantolonlar bol gelmeye başladı. Bu niye oldu diye baktığımda; gruplarla katıldığım veya tek başıma yaptığım performans amaçlı sürüşlerden çok, Babadağ yarışlarında ilk 5'e girmiş Hüseyin Çelebi'nin forumda paylaştığı kendi antrenmanlarından birisini uygulamaya başlamam etkili oldu (son 3-4 haftadır keşfettim). Evde bir antrenman bisikleti var, çok eskiden ucuzundan almıştım. Bir saatlik 100-110 kadans çalışması yapıyorum (bisiklette orta zorlukta). Bunu ilk başta 2-3 günde bir uyguluyordum ama baktım acayip yorgunluk yapıyor, hafta sonları bisiklete binince bacaklarda daha sürmeden yorgunluk başlıyordu. Sonra 4-5 günde bire indirdim, bünye-yaş meselesi. Ancak her antrenmanın sonunda bir bardak dolusu veya fazlası ter döküyorum (antrenman yaptığım odaya girilebilmesi için 1 saat havalandırma gerekiyor), Bıçkıdere'de Garipçe'de döktüğüm terin kat kat fazlası. Kilo vermek için iyi bir yöntem.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=88843
 
@Mehmet Ser

Mehmet burada senin judo yapmanın katkısı var. Bu şekilde kas kütlen artıyor. Kas dokusu yağ dokusundan çok daha ağırdır. Ayrıca daha da az yer tutar. Bu nedenle incelmiş görünmen ve buna rağmen kilo vermemen hatta alman normaldir.
 
kesinlikle kilo verebiliyorsunuz. ben eski yediğim gibi yiyorum. bende mayıs ayında başladım bisiklet binmeye. 109 kiloydum şimdi 96 kiloyum. inşallah hedef 80 kilo olmak
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Serdar GÖK
bisiklet kilo vermek için bire bir...

herşeyden önce eğlenceli, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz...

ikincisi ve daha önemlisi, fazla kilolar gerçekten fazlaysa, o fazla kilolara rağmen dizlere yük bindirmemiş oluyoruz... koşarken n'aparsak yapalım dizler, bilekler bütün vücudu taşıyo :S

iki şartla: 1) doğru nabız aralığını belirleyip, o aralıkta kalmak lazım...

nabız kontrolü şart... hem sağlık hem yapılan sporun verimliliği açısından :)

2) sağlıklı beslenmek lazım...
 
Bu sorunun cevabı oldukça basit aslında.

Tükettiğin besinlerin kalorisi günlük harcadığın kaloriden daha az ise kilo verirsin.

Bisikletle pek ilgisi yok aslında:)

Bisikletin , koşunun , yüzmenin şöyle güzel bir etkisi var kardio vasküler sistemini yüksek seviyede çalıştırdığı için kolay ve diğer sporlara göre fazla kalori yakarsın.

Beslenme konusundada biraz dikkat gösterirsen kısa zamanda amacına ulaşırsın.

Amacına ulaşana kadar protein ağırlıklı beslen. Karbonhidrat ve yağlar günlük beslenmenin %20 sini geçmesin...
 
@Cem AKINCIOGLU

Tüm kasları çalıştırır mı? Yüzmeyle karıştırdınız sanırım. :)
 
Geri