Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet, zincir ve rubleye çevreci temizlik

40 saniyelik video 20 saniye ye indirdim

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Abi vallahi geçen konuya yazdım biliyorsun,bisikleti temizlerken doğal kullanalım diye.Zaten sen yapmışsın.Çıldıracağım bak dediğim her şeyi yapıyorsun medyum musun nesin :D

Konu açılalı bir yıl olmuş.Bir sorum var:Bu tarif bisiklette sıkıntı yaptı mı?

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@DurgunDeniz
Benden bahsediyorsan hiç bir sıkıntı yapmadı.
Yanlız basınçlı buhar pisliği etrafa sıçrattığı için temizlik uzun sürdü.

Tamam o zaman.Yanlız formülde bir tek arap sabunun işlevini anlayabildim(yüzey aktif madde).Boraks,sirke ve karbonatın işlevi nedir?

Ben zincirin durumuna (ne kadar kirlenmiş olduğuna göre) önce fazla kurumlamış yağları peçete ve daha sonra ıslak mendille temizliyorum. Daha sonra mazot ve eski diş fırçası ilefırçalayarak temizliyorum. Yaklaşık yarım çay bardağı kadar gazyağı bile fazla gelebiliyor. üzgünüm fotoğrafım yok ancak iyi temizliyor. Daha sonra bisikleti balkonda en az 3-4 saat bekletip mazotun iyice uçmasından sonra güzelce würth zincir yağı ile binmeden önce yağlıyorum. Su harcamıyor olmak güzel ancak eğer konu ÇEVRE İSE bence yere dökülen yağları da düşünmek gerek. Ağır kimyasallar suyu ve toprağı kirletiyor.
Benim çözümümde sıvı olmadığı için kirletici maddeler doğa ile az temas etmiş oluyor.
Basınç lı su ya da buhar kullanmak güzel daha temizleyebilir kabul ediyorum ama buradan akan suda bulunan atık yağ suya karışarak kalıcı olarak kirletebilir. Kullandıgım yağ üretilirken çevre kirletiliyor kabul ediyorum ama zincire de sızma zeytin yağı süremiyorum maalesef :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Arkadaşlar merhaba bisikletin kaba kirini tamamen aldım sonra köpüklü bezle yıkadım ve kuruladım.En son her yerini gaz yağı ile silsem olur mu
Önce kaba kiri aldım diş fırçası ve bez ile sonra deterjanlı su ile yıkadım en son gaz yağı ile parlattım zincir etrafı ruble aşırı kirliydi .Yağ ve kir birikmişti Şimdi tertemiz oldu .Bisikleti alalı 6 yıl oldu ilk defa böyle detaylı temizlik yaptım .Çok iyi oldu 😉

Dosyalar

• 28574072-F637-47D3-8C48-DB8598918CA3.jpeg
    28574072-F637-47D3-8C48-DB8598918CA3.jpeg
    1,7 MB · Okunma: 19
  • A64BDF3A-7468-48E4-9896-F32ECF855565.jpeg
    A64BDF3A-7468-48E4-9896-F32ECF855565.jpeg
    1,5 MB · Okunma: 18
  • FD745E4F-AE16-44F2-9312-FAECD2A19E4B.jpeg
    FD745E4F-AE16-44F2-9312-FAECD2A19E4B.jpeg
    1,8 MB · Okunma: 17
  • F403F1BB-AD5A-430F-B9BF-488F06A86DA9.jpeg
    F403F1BB-AD5A-430F-B9BF-488F06A86DA9.jpeg
    1,5 MB · Okunma: 16
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: esref56
Bugün Bike Hand zincir temizleme aparatı aldım.
Zinciri mazotla temizledikten sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
1-Su ve deterjanla yıkayıp,durulanmalı.
2-Balata spreyi kullanmalı.
3-Kendi haline bırakıp,mazotun uçması beklenmeli.
bike hand.jpg

• Beğen
Tepkiler: esref56
@Burak Altaç Mazot öyle çok uçucu bişey değil, bence deterjan.

@firestone O zaman önce mazot,sonra pril(yağ çözer) ve en son da durulama iyidir herhalde..

@Burak Altaç En mantıklısı öyle, ben de kararsızım bu temizleme aparatını alıp almama konusunda. Kimileri çok övüyo, kimileri tam tersi.

@firestone Ben daha önce balata spreyi ile temizliyordum ama o da aşırı masraf. Yarın ya da pazar günü deneyimimi yazarım.

@Burak Altaç Ben geçenlerde sanayiden bi yağ çözücü aldım, tamamen su gibi renksiz, yağı iyi çözdü ama kokusu çok keskindi. Uzun süre solumak da bilmem ne kadar doğru.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@firestone En iyisi mazot gibi duruyor. Bakalım yarın ne olacak.

Bugün Bike Hand zincir temizleme aparatı aldım.
Zinciri mazotla temizledikten sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
1-Su ve deterjanla yıkayıp,durulanmalı.
2-Balata spreyi kullanmalı.
3-Kendi haline bırakıp,mazotun uçması beklenmeli.
234364 dosyayı görüntüle
Ben bunun gibi bir aleti 1 dk 10 sn sonunda sinirlenip çöpe attım. Ne kadar gereksiz geldi bana. Yok sızdırır, yok açarken her tarafa yağ damlar. Temizliyormu o da bir muamma zaten. Cık ben beceremeyen - sevemeyenlerdenim.

Günaydın. Sabahın köründe temizlik işini hallettim. Alet gayet başarılı ve kullanımı kolay. Zinciri aldığım aletle,ruble ve küçük dişlileri de diş fırçası ile mazot kullanarak yıkadım. Daha sonra 2 litrelik basınçlı el pompasına prilli su yapıp, her tarafı güzelce sabunladım. En sonunda da iyice duruladım. Çiçek gibi oldu 😀

Son düzenleme:
Geri