Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçi hastalıkları olarak tanımlanabilecek rahatsızlıklar

Site içeriğinde yer alan bilgiler doğruysa cinsel rahatsızlıklar(iktidarsızlık vs) de bunlardan biriymiş.

(link)

Bisiklete Binmek Cinsel Sorunlara Yol Açabiliyor!


bsklt.jpg

Havaların düzelmesiyle birlikte bisiklet tutkunları, onları bulundukları yerden çıkartıp, bakımını yaptıktan sonra, dağ bayır pedal çevirmeye başladı. Bu noktada hem sağlık açısından çok faydalı, hem kişinin sağlığını korumasına ve daha formda bir vücuda sahip olmasına yardımcı, hem de stresi yenmeye yardımcı olabilen bisiklet sporunun meraklılarını olası bazı riskler konusunda uyarmak ve bilgilendirmek gerekiyor.
Çünkü Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) cinsel terapistlerine göre; bisiklete binmek zevkli bir spor olmakla birlikte, aşırıya kaçıldığında cinsel sorunlara yol açabiliyor.
BİSİKLETE ÇOK BİNMEK İKTİDARSIZLIK YAPABİLİYOR!
Cinsel Sağlık Enstitüsü Onursal Başkanı Dr. A. Cem Keçe’ye göre; erektil disfonksiyonyani halk arasında bilinen adıyla iktidarsızlık, cinsel temas için yeterli sertliği elde edememe veya ilişkiyi sonuna kadar koruyamama durumu. Sertleşme sorunu olarak bilinen bu hastalığın, şeker hastalığından kalp hastalıklarına, nörolojik rahatsızlıklardan depresyon gibi psikiyatrik durumlara kadar birçok farklı hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabileceğini ifade edenDr. Keçe; “Ancak en yaygın görülen bedensel kaynaklı neden penisteki damarsal bozukluklar olarak karşımıza çıkıyor. Aşırı bir şekilde bisiklete binen erkelerde penisin damarsal yapısında bozulmalar meydana gelerek iktidarsızlık görülme olasılığını artıyor. Yapılan araştırma sonuçları, yoğun bir şekilde bisiklete binenlerin yüzde 60'ının cinsel sorun yaşadıklarını gösteriyor. Bisiklete binen erkeklerde iktidarsızlık oranı, binmeyenlerin iki misli. Bunda bisiklet selelerinin yapılış şekillerinin sorumluluğu bulunuyor. Erkeklerde penise giden damarların çoğu sele bölgesinde yer alıyor. Genelde dar ve sert oturaklı olan bisikletlerde sürüş sırasında veya sarsıntıdan dolayı perine bölgesine devamlı baskı oluyor ve bu da o bölgedeki damarlar için travma etkisi yapıyor. Anatomik olarak bir kanaldan geçip, penise giden damar ve sinir kılıfı bu travmadan çok etkileniyor ve bazen damarlarda tıkanmalara yol açabiliyor. Bu da iktidarsızlığa neden olabiliyor. Bu nedenle bisiklet kullanmayı seven ve uzun süre kullanacak olanların koruyucu ekipman kullanmaları ve sele seçimlerinde dikkatli olmaları gerekiyor.” diyor.
BİSİKLET SÜRÜCÜ HASTALIĞI OLMAYIN!
Perine ve anal bölgeyi etkileyen bisiklet sürücü hastalığı (Le syndrome du cycliste – Neuropathie honteuse)’nın bisikleti sık kullananlarda görülebileceğine dikkate çeken Dr. Keçe; “Bisiklet sürücü hastalığı; uzun süreli bisiklet süren kişilerde görülen, genital bölgedeki sinirlere olan baskıdan dolayı ağrıyla başlayıp, basit bir irritasyondan, uyuşma, his kaybı, idrar kaçırma ve iktidarsızlığa kadar giden bir rahatsızlıktır. Araştırmacılar hastalık belirtilerini 4 grupta sınıflandırıyor. Bunlar; pelvis bölgesinde ağrılar,idrar problemleri, kalın bağırsak sorunları ve cinsel problemler. Cinsel sorun olarak kadınlarda; penisin vajinaya girdiği esnada ağrı, cinsel ilişki süresince sebebi bilinmeyen ağrı, cinsel ilişki sonrası genital ağrı, boşalmanın veya orgazmın azalması veya yokluğu, boşalma esnasında ya da sonrasında ağrı ve cinsel uyarıyı devam ettirememe görülürken, erkeklerde ise; sertleşme sorunları, cinsel ilişki sonrası genital ağrı, boşalmanın veya orgazmın azalması veya yokluğu, boşalma esnasında ya da sonrasında ağrı görülmektedir.” diyor.
NE SIKLIKTA GÖRÜLÜYOR?
Beden ağırlığının büyük bir kısmının sert ve küçük bir alanda uzun süreli ve tekrarlayan bir biçimde taşınmasının bisiklet sürücü hastalığının sebebi olduğuna dikkat çeken CİSED Genel Başkanı Doç. Dr. Cebrail Kısa; bu hastalığın ciddiyetinin bisiklete binme süresi ve tekrarıyla doğru orantılı olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Bu hastalıkla ilgili araştırma sonuçları birinden diğerine değişiklik göstermektedir. Uzun süre bisiklet süren profesyonel yarışmacılar üzerinde yapılmış bir araştırmaya göre 200 erkekten 17 sinde (yüzde 8,5) ve 65 kadının 3 ünde (yüzde 4,7) genital bölgede bisiklet sporuna bağlı uyuşma, karıncalanma görülmüş. 540 km.lik bisiklet maratonuna katılan yarışmacıların yüzde 22 sinde genital ve anal bögede yukarıda bahsedilen belirtiler, yüzde 13 ünde ise daha ciddi sorunlar görülmüş. Bu da bisiklet sporunun genita-üriner sistem problemlerinde sık rastlanan bir neden olabileceğini gösteriyor.” diyor.
CİNSELLİKTE EN İDEAL SPORLAR YÜZME VE TEMPOLU YÜRÜYÜŞTÜR…
Bisiklete binmenin hem ruh sağlığı hem fiziksel sağlık açısından kişileri mutlu kıldığını ifade eden CİSED Genel Başkanı Doç. Dr. Cebrail Kısa; bisiklet kullanırken sele seçimine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Bisiklet kullanımı gibi diğer sporların da aşırı yapılması cinsel yaşamda olumsuz etkiler yaratabiliyor. Örneğin günde 10 km koşuluyorsa vücut bunu algılıyor ve özellikle bacaklardaki ve ciğerlere giden damarlar genişliyor. Bu sefer hem erkek hem kadında genital bölgeye giden kan azalıyor. Bu da cinsel anlamda sorunların ortaya çıkma olasılığını artırıyor. Cinsellikte en ideal sporlar yüzme ve tempolu yürüyüştür.Hafif ağırlık kaldırma egzersizleri de fayda sağlıyor. Bununla birlikte aşırıya kaçmadan yapılan düzenli egzersizler ileri yaşlara kadar cinsel performansın devamını sağlayabiliyor.” diyor.
ERKEKLERDE GEÇİCİ KADINLARDA İSE KALICI HASARLARA NEDEN OLABİLİYOR!
Aşırı bisiklete binmenin sadece erkelerin cinsel yaşamında değil kadınların cinsel yaşamında da olumsuz etkileri olabileceğini söyleyen CİSED Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Kemal Özcan’a göre bisiklete binen kadınların yaşadıkları cinsel sorunların boyutları erkeklerden daha fazla ve kalıcı etkileri de olabiliyor. Bisiklete binen erkeklerde iktidarsızlık sorunlarının geçici olduğunu, cinsel organ üzerinde sürekli baskı nedeniyle ortaya çıkan bu durumun zamanla düzeldiğini, kadınlarda ise söz konusu baskının daha kalıcı hasarlar verebileceğini ifade edenPsk. Özcan; “Bisiklete binenlerin, seleleri iyi seçmeleri ve bisiklet kullanırken oturma pozisyonlarını, cinsel organları üzerine baskıyı azaltacak şekilde düzenlemeleri gerekiyor.” diyor.
TEDAVİDE NE YAPILIYOR?
Bisiklet sürücü hastalığının yaşam kalitesini düşürdüğünü ve böyle bir problem karşısında kişilerin genellikle nasıl davranacaklarını bilemediklerini ifade eden CİSED Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Kemal Özcan; basit değişikliklerle büyük bir fark yaratılabileceğini söylüyor ve aşağıdaki önerilerde bulunuyor:
-Bir ay bisiklet sporuna ara verin. Zarar gören sinirlerin kendini onarması zaman alır. Yapılan araştırmalar onarma sürecinin yaklaşık bir ay kadar sürdüğünü gösteriyor. İyileşme olduğunda tekrar başlarken bisiklet sürmeye hafiften başlayıp, kademeli olarak artırın, ani düşme ve şoklardan sakının.
-Bisiklet kullanma alışkanlıklarınızı değiştirin, bu tedavinin ilk aşamasıdır. İleriye doğru burnu olmayan geniş oturak kullanın. Sürerken daha sık pozisyon değiştirin. Pedal çevirmeden yapılan düz gidişlerde dik durun. Temastan oluşan cilt tahrişlerine karşı kaliteli giysiler kullanın. Gün boyu basınç oluşturan sert koltuklardan ve kabız olmaktan sakının.
-Fizik tedavi alın, esnetme egzersizleri yapın ve masaj yaptırın. Fizik tedavinin amacı, kas ve sinirlere basınç oluşturan etmenleri ortadan kaldırmaktır. Bunun için uzmanların özel olarak geliştirdikleri masaj aletlerini kullanın. Evde kalça ve bacak kaslarını esnetme egzersizlerinin yanında, top ya da rulo şeklindeki özel masaj aletleriyle masaj yapın.
-Medikal tedavi alın. Bu tedavi diğer tedavilerin başarısız kaldığı durumlarda uygulanmalıdır. Amacı cerrahi yöntemlerle sıkışan sinirleri açmaya yöneliktir ve bu müdahaleye nadiren gerekli duyulur. Enflamasyon durumunda kortizon iğnesi yapılabilir ya da ağrı kesiciler kullanılabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Kısmen doğru olsa da genelleme yapılamayacak bir konu bu ...Bisikleti 40 kusur yıldır kullanıyorum.Bugüne kadar Haydar Dümen lik bir durum yaşamadım.
Fakat hiç pedallamayan çoğu kişinin -başta stres ve kötü yaşam koşulları nedeniyle- cinsel sorunlarla boğuştuğunu biliyorum..
 
kalpten girmiş, şekerden çıkmış, evirmiş çevirmiş sele seçimine bağlamış. iyi de bunu söylemek için 6 sene okumana gerek yoktu ki doktor bey. sorsan söylerdik zaten :)

kaldı ki aynı makalede akademik kalitesi tartışılır araştırmalara dayanan, birbiriyle çelişen istatistikler verilmiş. günde 8 saat bisiklete binen profesyonel bisikletçi zaten ekipmanına, kıyafetine, sağlığına bu doktorların entelektüel ilgisinden daha fazla dikkat ediyor.
 
ben de bir tane ekleyeyim.
bağımlılık derecesine bağlı olarak belli bir süre kullanamadığınızda diğer bisikletlileri kıskanma, asabiyet, mutsuzluk gibi sorunlara yol açabiliyor.
 
@chanik chang,

Hocam foruma geçen hafta kaydolmuşsunuz ilk mesajlarınızdan biri adeta bisikleti bırakın dercesine bu paylaşım olmuş :) Yani sanki bisiklet sevmeyenler derneği truva atı gibisiniz :)

Çocukluktan sonra 3 yıla yakın yoğun bisiklet kullanıyorum, bu gibi şikayetlerim olmadı ama yine de aklımızda bulunsun.
 
@eberkol

oto bayisi ya da benzin istasyonu sahibi de olabilir :)
 
  • Beğen
Tepkiler: eberkol
@eberkol Bende ayakla ilgili bir rahatsızlığı araştırırken (bisiklet kullanmaya engel olur mu diye) bu haberi tesadüfen gördüm burada paylaştım ama daha sonrasında aynı haberin forumda daha önce tartışıldığını farkettim ve bütün postları okudum.

Sonuç olarak bisiklet kullanmak iktidarsızlığa neden olur diye bir kanıya varmak çok zor ki bu konuda yapılmış birçok araştırmada var gördüğüm kadarı ile ama yapacağımız her aktivite-spor olayında olduğu gibi kendimizi-sağlığımızı koruyacak ekipmana ve sürüş tarzına dikkat etmek gerekli bisiklet sporunda da.
 
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
@chanik chang
Bahsedilen çalışmanın devamı şu şekilde;
"Ama bir süre sonra hepsinin normal hayatlarına döndüğü görülmüş." Nedense yazıya dahil edilmemiş bu kısım...

"Almanya’da yapılan bir deneyde deneklerden laboratuar ortamında bir buçuk saat egzersiz bisikletine binmeleri istenmiş. Bu sırada deneklerin penislerine kanlamayı ölçen bir cihaz yerleştirilmiş. Belirli bir süre sonra penise giden kan akımında anlamlı bir azalma izlenmiş. Ardında deneklerden 10 dakikada bir ayakta pedal çevirmeleri istenmiş ve aynı değerlere yeniden bakıldığında penisi giden kan akımında bir değişikliğe rastlanmamış.
Yani 10 dakikada bir ayakta pedal çevirmek veya belirli aralarla molalar vermek oluşabilecek olan his kaybının önüne geçmek için yeterli..."

" 45 kiloluk bir kişinin en kalın pedleri giymesinin bir faydası olmaz iken 120 kiloluk bir kişiye de ince pedli şortlar giydirildiğinde sıkıntılar baş gösteriyor. Yani önemli olan kullanılan malzemenin uygun olması…"

Dikkat çeken başlık atmak için nasıl çarpıtılıyor konular, çalışmalar :snzdglsn: Bir çok çalışma doğru sele seçiminin cinsel sağlık sorunlarının önüne geçtiğini, 8 saat bilgisayar başında oturmanın cinsel sağlık açısından çok daha riskli olduğu yönünde hem fikir. Çıkın sürün, rahat olun :)
 
@Ozy keşke öyle bir durum olsaydı :)
@Ozy

öyle olsaydı iki haftadır bütçeye uygun bisiklet bakmak zorunda kalmazdım
 
Valla yazı eksikdir,yada tam değildir orasına bakmadım, çok da ilgilenmiyorum ben bu bisiklet sayesinde sigarayı bırakdım ya ona bakıyorum ve cinsel anlamda 'nirvanayı yaşıyorum'bisiklet sayesinde bir sürü çevrede yaptım bayanlar konusunda o yüzden o beni bıraksa ben onu bırakmam:D
 
Cycleo Komplex isimli bir hastalık var.
Aliminyum yol bisikletlilerinin, karbon yol bisikletine "o kadar para verilir mi yea" demesiyle başlayan rahatsızlık.

Aero Fit isimli hastalık var
Aero bisikleti olan ancak kendisi aero olamayan kişileri kapsıyor.

No Karbonita isimli hastalık
Karbon yol bisikleti olunca ortalamasının 10 km yükseleceğini düşünme rahatsızlığı.

No Roadita isimli hastalık
Dağ bisikleti kullanan, yol bisikletlilerine bakıp " şu bende olsa 45 ortalama yaparım" diye başlanan rahatsızlık. Yol bisikleti alınıp 25 ortalama yapılmasıyla son bulur.

Mountaino Roado isimli hastalık
Dağ bisikleti ile her yere girebilen kişilerin, yol bisikleti ile hiçbir yerde sürememe korkusu.

Ultrega Setto isimli hastalık
Pahalı bir seti olan bisikletlilerin, set eskitme korkusu.

Continentelo Tyrollo isimli hastalık
Conti marka lastik bağımlılığı.

Aklıma gelen bunlar arkadaşlar, dikkatli olalım lütfen :D :D
 
Aslında forum küllüyatında sayfalarca arşiv var.Sonuç:Bisiklet zehir değil panzehirdir...
 
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Direkt olarak bisiklet konusu ile alakasız belki ama hareketli bir yaşam ve düzgün beslenmenin cinsellik üzerindeki olumlu etkisini yakın zamanda kendim üzerinde hissettim diyebilirim;

Yıllardır masa başında bilgisayar karşısında çalışan biriyim, dönem dönem spora yöneldiğim zamanlar oldu fakat hep bir bahane ya da engel çıktığı için bıraktım diyebilirim. Hayli hareketsiz bir hayatım vardı doğal olarak, işten eve, evden işe. Neredeyse bütün gün oturarak çalışıyordum. Bunun yanında beslenmem de hayli düzensiz ve sağlıksızdı(hazır ürünler, şarküteri, cips vs ne ararsanız yani). Bir süre önce kendi kendime "bu iş böyle gitmez" dedim ve köklü değişiklikler yapmaya karar verdim. Önce sigarayı bıraktım, sonra beslenme düzenimi değiştirdim ve tüm abur cubur, glükoz şeker içeren şeyleri hayatımdan çıkarttım. Sonra yürümeye ve hafif egzersizlere başladım. Tabi bunun sonucunda 3 ay kadar kısa bir sürede dahi önce vücudum sonra da psikolojim iyi yönde değişmeye başladı. İnsan kendini iyi hissedince ve vücudu dinç olunca doğal olarak bu cinsel hayatına da yansıyor.

Bazı kişilerde görülen iktidarsızlık ya da cinsel isteksizliğin fizyolojik ya da psikolojik farklı nedenleri tabi olabilir. Onları ayrı tutuyorum. Lakin kendi deneyimim üzerinden diyebileceğim; kontrollü, programlı ve dikkatli bir şekilde yapıldığında sporun en basiti(yürümek) dahi cinsel hayatı iyi yönde etkiliyor.
 
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
hahahahahhaah süper olmuş yaaaa bende bir tane ekleyeyim:katlaniro ufaliro=bize her yer trabzino.... gibi her yere sığaro,gidero üstüne tanımamo:koptum::koptum::koptum:
 
İş ki uygun kadro,sele,ekipman ve yaşa göre antrenmanla yapılsın..
 
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Ahmet Ayaz
Dalga geçenler çıkar belki ama bende bundan var. 3-4 haftadır bisikletsizim, parça toplamaya çalışıyorum. Görünen o ki en azından bir bu kadar daha bisikletsiz olacağım.

Sürekli parça bakmalar, telefonu elime alıp alıp kargo kontrol etmeler(satın alma yeni onaylansa bile) dikkat denilen bir şeyin kalmaması vs say say bitmez. Bir yandan bisikleti duvara çarpasım var, diğer yandan seve seve toplayacağım için bir şey yapamıyorum :aglyrmngaa::krktm::agla::acpsnr::acpsnr::acpsnr:
O da yetmezmiş gibi 1.5 hafta önce emanet bisikletle kaza yaptım, bir de ona dertleniyorum :bsmagryr:

Sürekli görüştüğüm insanlarla buluşmaya gitmek bile zor gelmeye başladı, bir şey yapma hevesim kalmadı. Markete inmeye bile üşenir oldum. Saf saf dağlara bakmalar, yağmur yağdığında "bu havada ne araziye girilir" bahar havasında "bu havada ne araziye girilir" diyorum. Anlayacağınız sürekli keşke bisikletim olsa diye diye ciddi ciddi asabileştim.markette kasiyer bile öğrenmiş beni, tam senin havan deyip duruyor sürekli :agla:
 
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Akşam akşam beni güldürdün, Allah da seni güldürsün...
:koptum:
 
Geri