@xxramazanknk
Sevmediğim hiçbirşeyi yemek için kendini zorlama. Sevdiklerini yesen de yeter.
Ekmek, börek, pizza, pide, unlu gıdalar (simit puaça gibi) hiç birini yeme. Şeker yeme çok zararlı. Coca-cola ve gazoz gibi içecekler içme çok şekerliler. Kısacası işlenmiş hiçbir gıdayı yememelisin. Beyaz peynir sevmiyorsan kaşar peynir yada dil peyniri ye.
Sabah kahvaltıda sevdiğin bir peynir, zeytin, domates, yeşil biber, 2 az haşlanmış yumurta, tereyağ, biraz maydanoz yemen yeterli. Yanında şekersiz çay. Doymazsan taze fındık, fıstık, ceviz gibi şeyler yiyebilirsin. Ekmek yok. Açlık hissedersen su iç.
Öğle ve akşamları: çorba, bir porsiyon et (köfte değil), sevdiğin sebze, salata. Yemeklerden sonra yoğurt yemelisin ama sevmediğini yazmışsın. Yoğurt yerine kaşar peyniri yiyebilirsin. Bir porsiyon meyva. Meyvada da şeker var dikkat. Kaşar peyniri de sevmiyorsan sevdiğin bir peynir yemelisin. Lor peyniri de olabilir. Doymazsan taze fındık, ceviz fıstık takviyesi yap. Yine ekmek yok.
Çukulata, bal, reçel, tatlı gibi şeyleri yememelisin. (gofret vs saymıyorum marketlerin o bölümlerinden geçmemelisin) Hepsi şeker deposu ve çok zararlı. Çukulata seviyorsan kakaoyu sıcak suya karıştırıp içebilirsin.
Günde 3 öğünden fazla yeme. 6 öğün yemek çılgınlık. İki öğün yetiyorsa 3. öğün için zorlama. Akşam 20:00 den sonra hiçbirşey yeme.
Pilavın da hiç bir türünü yemiyorsun.
Bunlar Canan Karatay'ın birinci kitabında yazıyor. Ben 9 aydır uyguluyorum çok işime yaradı.