Scudo Sports

Bisikletçiler hakkında genelleme yapmak yanlıştır..!

bisikletçiler...gerçek bisikletçi her şeyden evvel "savaşçı " olmak zorundadır çünkü " cengaver barış zamanında kendine saldırır" dedi çekiçle felsefe yapan pos bıyıklı...vaktinden önce doğmakla yaptığı hatayı ölümünden sonra tekrar doğarak telafi edebilen kaç kişi vardır ha?

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
Iyi İnsan kötü insan vardır.
Çok bisiklet kullanan öküz gördüm.
Bisiklet iyi bir ulaşım aracıdır.
Ama her süren iyi değildir
Hatta kötü insanlarda bisiklet kullana bilir.
Siz adama bakin bir kere sohbet edin beğenmezseniz bisiklet misiklet fark etmez
Muhatap olmayin tanımayım bisikleti onun olsun
tecrübe ile sabit yormayin kafanızı
Basın pedala.

• Beğen
Tepkiler: mehmet fikret
Bisikletçiler kurallara saygılıdır:

- Başka bir bisikleti sağından geçen,
- Geceleri far kullanmayan
- Bisiklet yolunu veya şeridi yan yana 2-3 bisikletle kapatıp kırkayak hızında giderek sohbet edenler,
- Ters yönden giden,
- Kaldırımda bisiklet süren
- Bisiklet yolunun ortasına bisikletini koyarak fotoğraf çeken
hırbolar bi bitmedi be

Bisiklet hiç bir insanın karakterini değiştirmez. Davranış alışkanlıkları ve karakter, iş bisiklete gelene kadar şekillenmiş oluyor. Ama düzenli olarak bisiklet kullanan insanın kişiliğide hatrı sayılır düzeyde, geçici bir iyileşme oluyor.

Ben agresif bir insanım. Aniden parlayıp aniden sönüyorum. Bisikletle haşır neşir olduğum ve onu kullandığım zamanlarda daha sakin oluyorum. Geçen gün sıkıldım. Bisikletimin başına gittim bakım ve temizlik yaptım. Tekerlerine hava bastım. Sonra şöyle bir kaç saatlik tur attım. Bu benim stresimi öyle güzel aldı ki ancak tatile çıksam bu kadar rahatlardım.

@turbotx150
Sorma daha bugün tur da mekan da belli fenerbahçe orduevinden pendiğe kadar doluydu bu neanderthaller den.:ckskc:

bisikletin kendisi çevrecidir, üzerindeki bisikletçi değil. bisikletçi dediğimiz varlık da bir insan olduğu için her türlü şey beklenir. çevreci bir taşıta biniyor diye ne olduğu değişmez. çevreci zaten çevrecidir, bisiklete binmesine gerek yok, öküz de öküzdür, bisikletten inmesine gerek yok.

Büyük Atatürk'ün sporcu kavramında ahlak ve fazilet ön plandadır. O halde bisiklet kullanarak spor yapmaya çalışan birisi (büyük öndere saygısı varsa) ahlaklı olmak zorundadır. Tabi ki çevreci olmak her sporcu'nun asli görevlerinden biridir. Hele motoru olmayan, çevreye daha saygılı bir araç kullanan kişi bu konuda daha hassas davranmalıdır. Ama sürüş esnasında burnumuzda veya boğazımızda biriken mukusu (sümük) uygun bir şekilde ve yerde çıkarmak sağlığımız açısından yararlı ve önemlidir. Bisikletçi olabilmek için bisiklet kullanmak (sürmek, binmek) yeterlimi dir? Bence hayır. Bisikletçi tabiri bence çok geniş. Bisikletçi denince çevreye saygılı olan, bisiklet bakımı, tamirini yapabilen , turlara, festivallere, yarışlara katılan , işine giderken bisiklet kullanan, bu konuda eğitim verebilen, uzmanlaşmış bir kişi aklıma geliyor. O halde herkes bisikletli olabilir ama bisikletçi olabilmek çok emek ister..

@cazci
Şiir gibi bir yorum . Elinize sağlık.
Bu gün çocuk parkında bisikletin ön tekerini kaldıran gençlere bir az nasihat tarzında bir şiyler söyledim . Abi haklisin diyerek özür dilediler . İnanın ağzımı açtığıma pişman oldum , nazikçe davranışları utandırdı bir az beni .
Bazen trafikte sanki dikkat et arkandayım söylercesine çok kısa bir korne sesi duyarım . O an içimden Allah razı olsun diye dua ederim . Büyük ihtimalle o da bisiklet kullanır diye düşünürüm ...
Bisiklet sürmek bir eğitimdir !!! Bisiklet kullanmadıkca bizi trafikte sıkıştıran nerdeyse canımıza kasdeden o trafik canavarları bizleri , yayaları , engellileri anlayamaz gibime geliyor ...
Bir an gözümüzü kapatıp hayal kuralım ; millet vekilleri , bakanlar , trafik polisleri , zengin iş adamları bisikletle karşınızdan geçiyor ? ...
Çokmu uzattım ?! Konuşmak da bir ihtiyaçtır deyu boş verin şu ihtiyarı ?

Ben hayatımda bisiklet camiası kadar sorunlu, sıkıntılı, kibirli, kompleksli bir camia daha görmedim.Özellikle kibir ve kompleks konusunda ne yazık ki yol cular bir kaç tık daha önde hepsi değil belki ama çoğunluğu öyle..

Ayrıca yorumlara bakıyorum da sanırım bazı arkadaşlar gece yatağınıda paylaşıyor bisikletiyle ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
bence iyiye kötüye fazla odaklanmayalım kendimize bakalım :)

@Triban illa konu açmak zorunda değilsin. genelleme ister bisikletçi ister motorcu , ister uzaylı hakkında genelleme yapmak yanlış zaten. aksini iddia eden de yoktur.gerçi genelleme yaparız ama bunun doğru olmadığını biliriz.
bende böyle bir boş bir konuya yorum yapmak zorunda kaldım.

Geri