Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçilerin çirkin davranışları

@CmlCLK Biz Adana' da aynen mısıra darı diyoruz. Demek Fransa da darı diyormuş :) :)

@Cömert Bizim arkadaşlar da abartmayı çok sever. Düz duvara tırmandım diyenden havada asılı kaldım şahitlerim var diyene. Birgün arkadaş anlatıyor biz de dinliyoruz bozmadan, durdu sonra; çok abarttım ya dedi. :D:D:D

@Knight Rider Hocam tayttan böyle rahatsız olanı da ilk görüyorum. Bazı taytlar oturmuyor vücudumuza ama ben müstehcen tayt gördüğümü hatırlamıyorum doğrusu.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
@Berke ŞahanYok Fransa ile alakalı değil. Ben 20 yıl İzmir'de yaşadım da. Daha doğrusu İzmir'de büyüdüm de o yüzden darı derim. İzmir'liler sevmeyiz uzatmayı [emoji6]. Duruma bağlı tabi [emoji23].

Cemal Ç.

3 Gün önce bir kadın bisikletçi minibüs caddesindeki bütün kırmızı ışıklarda durmadan geçti. Kaskını da yanlış takmıştı. Uyarmak istedim aslında ama yanlış anlar diye konuşmadım. (Bu da ülkemizin geldiği nokta. Bir kadınla medeni bir şekilde konuşmaya çekinir olduk.)

1-Taytın altına don giymeleri,
2-Taytın donsuz giyilmek üzere üretildiğini kabul etmemeleri.

@murat serbet sen onu birak bir cocuga ALLAH koruun kaza bela gelse ne b.k yiyecem diye kac gundur dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Elbette defalarca yazılmıştır ama en başta kırmızıda geçmek olduğunu düşünüyorum ben. bir taşıtsanız, taşıtınızı yolda kullanıyorsanız geçmeyin kardeşim, yani elektrikli ve içten yanmalı motorlara sahip olan araçların trafik kurallarıyla olan yanlış ilişkilerini anlatırken çok haklısınız belki ama kendiniz uymuyorsunuz kurallara. inanılır gibi değil bu. bunu yapan bir de profesyonel bisikletçi olmak için uğraşan, koca koca adamlar yani, inanamıyorum bu meseleye. anladım kendinize saygınız yok ama yayalara da mı yok? kırmızıda bekleyen motorlu araçlara da mı? kırmızı ışık yanıyorken arabamla orada duran bir kişi olsam, kırmızıda geçen bisikletçi hakkında hiç de iyi düşünmem açıkçası. hem kendinize hem de çevrenize kötü örnek oluyorsunuz. bunu bilin, ne kadar umrunuzda olacak bilmiyorum tabi de...

bir diğeri de kaldırımda sürmek... evet, kaldırımda sürmek. her defasında bisiklet yoluna dalan vatandaş, araba vb. ile ilgili olarak eleştiri sunuyoruz. peki biz ne yapıyoruz? çıkmayıverin şu kaldırıma. yayalar nasıl yürüyeceğini şaşırıyor bisiklet görünce. bisiklet yolunda yaya görünce az da olsa paniklemiyor musun? hah, yaya da ne yapacağını bilemeyebiliyor. madem yapılan doğru, o zaman arabalar da yolda yer kalmayınca kaldırıma çıksın ya da bisiklet yolundan gitsin. oldu mu? olmadı... taşıt mısın? taşıtsın. yolundan git, gidiver, zor değil, ortalama bir insan zekasına sahip olan herkes bunu yapabilir, evet... valla...

bu ikisi dışında çirkin olmasa da uygun bulmadığım hareketler de var ama en çirkin gözükenler bu ikisi herhalde.

Kırmızı ışığa çok eleştiri gelmiş. Istediğiniz kadar eleştirin kardeşim ben geçerim güvene aldiktan sonra.. Tehlikeye attigim kendi hayatım. Kaldırıma çıkmak da denmiş ama bazen kaldırama çıkmak zorunda kalıyorsun sağ şeritte otobüs oluyor sol şeritten de araçlar geçiyor. Kom'a girmek kolay mi sanıyorsunuz çeşitli tehlikeleri var ama yapacak bir şey yok. Ülkede doğru düzgün bisiklet yolu yok onlarca kişiyiz çıkıp dışarı bunla ilgili eylem yapmamız gerekirken burada birbirimize bok atıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@Carcass06
Bok atmakla alakası yok. Bizim en büyük problemimiz ne? Trafikte saygı görmemek. Haklarımızın önemsenmemesi. Araçların üstümüze sürmesi. Yayaların önümüze atlaması vs. Şimdi burada ne yapmak lazım. Bu saygıyı kazanmak lazım. Lahmacuncu motoru gibi kullanırsak trafikte aynı muameleye maruz kalmaya devam edeceğiz. Benim görüşüm bu. Bisikletin ve bisikletçinin imajı, kullanım arttıkça yavaş yavaş değişiyor. Bunu iyi ya da kötü yapacak insanlar bizleriz.

En sevdiğim seleyi en dip seviyesine alıp, en kolay viteste tın tın giden modeller :)

Ya tamam bin iyi hoş tabi ki, keşke herkes binse de böyle binse ama bacaklarına yazık kardeşim.

Valla ben kimseyi uyaracak değilim hadi küçük çocuk olur onu uyarırım, birisine xx yaptın, kask takmadın vs.vs. diyecek olsam bana "-sanane" derse yapacak hiç birşeyim yok :)

@murat serbet ben trafikte bana karşı saygısızlık yapan sürücülere çok denk gelmiyorum. Ekipmanların tam olunca trafik akışını bozmadan sürünce kimse size bir saygısızlık yapmaz. Lokasyon ankara bu arada. Tabi arada istisna dallamazlar oluyor onlara yapicak bir şey yok.

@Carcass06
İşte onlara öğreteceğiz bisikletin bir araç olduğunu. Yayalara da göstereceğiz. Arada olan dallamaz diye tabir ettiğiniz kişinin altında en az 1 tonluk araç var. Canımıza mal olabilir.

@murat serbet o tür insanlardan kurtulamazsın her toplumda var. Inan avrupanın bazı ülkelerinde bisikletçiye karşı nefret bizim ülkeden daha çok. Şehirler arası yollarda bizim insanların dallamalik oranı artıyor. Dibine girip korna basanlar mı dersin. Yanından hizlica 0 geçen mı dersin. Düzgün bisiklet yolları olmadan böyle insanlardan kurtulamayız. Bizim önceliğimiz hukumete bisiklet yolu yaptırmak için baskı kurmak birleşmek olmalı. Trafiğe çıkmış 20 yaşında ki 30 yaşındaki adamı eğitemezsin o yaşı dan sonra. Her okula bağlanan bisiklet yolu olsa mesela devlet okul öğrencilerine bisiklet almaları şartıyla parasal destek çıksa. Işte o jenerasyonun dünyaya hayata bakış açısı nasıl olur merak konusu. Sizin derdiniz saygı görmek istiyoruz bunun içinde saygılı olmalıyız örnek olmalıyız diyorsunuz haklisiniz ancak trafiğe çıkmış 30 una gelmiş öküze bu saatten sonra kimse saygı kazandırmaz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Carcass06 Emin olun kazandırır. 7 Senedir aynı güzergahtan işe gidiyorum. İlk 2 sene ne kadar zorlandığımı anlatmama gerek yok. Ama zamanla bu bölgedeki insanlar hatta minibüsçüler bisikletlilere alıştı. Saygı göstermeye başladılar. Tek korna duymadan işe gidip geliyorum şu anda.

@Joseph Cavalcanti soyledikelerinde hakliliginda var haksizliginda.
Haksiz oldugun kisim su 4 yol agzindazin. Ve mecburen sag seritte bekliyorsun. Sen duz gideceksin. Saginda ki ve arkandaki saga donecek. Hal boyle olunca kimseyi riske atmadan karsiya gecmelisin. Gecmez isen. Sinyal vermeden saga donen BEYİZLER SANA CARPAR (yillar once basima geldi ve hergun ise giderken ayni sorunu yasiyorum)

Ben taytın altına donumu giyerim usta sağlamcıyım.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@Mehmet Nejat Karahan Nasıl istersen hocam, ben işin şakasındayım. :) :)

Donsuz püfür püfür oluyor yoksa terletiyor ama işi sağlama alalım diyene laf yok. :)

Geri