Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçilerin favori film tavsiyeleri

50 ilk öpücükle, butterfly effect listeden çıkmalı. ghost, dirty dancing listeye girmeli.

will smithin ben efsaneyimde girebilir, I am legend

Scudo
ümran çoker, yönetmen zevklerimiz uyumlu. Pedro Almodovar filmlerini de şiddetle tavsiye ederim.

bir kaç tane farklı film. açıklamalarıyla birlikte veriyorum.

MAGNOLIA - MANOLYA

bir 1999 amerikan filmi.yönetmen genç paul thomas anderson.kendisini boogie nights'tan hatırlayanlar olacaktır. iç içe geçmiş dokuz farklı öykü ve 190 dakikalık çok uzun bir film ve bana göre de bir sinema keyfi. izlerken hiç sıkılmıyorsunuz hatta film ne çabuk bitti bile diyebiliyorsunuz. kurgusuyla dikkat çekici olan film bir orta sınıf eleştirisi sunuyor bizlere. karakterlerin çok derin ve içten işlenmiş olduğunu söyleyebiliriz. oyuncular olarak tom cruise,julianne moore,philip seymour hoffman,john c. reilly ve jason robards jr.'ı sayabiliriz. senaryosu kadar bence müzikleriyle de ilgi çekici bir yapım. hatta başyapıt!

(link)

OLIVER TWIST

david lean ve carol reed'den sonra polonya'lı usta yönetmen roman polanski çocukluk kahramanına yeniden dönmemizi sağlamış. senaryo'sunu charles dickens'ın aynı adlı romanından yapılan filmde başroller 11 yaşındaki barney clark ve ben kingsley'in. roman polanski bu filmi "çocuklarım için yaptım" diyor.2005'in en güzel filmlerinden birisi ile karşı karşıyayız. ayrıca uzun olması da çok hoşuma gitti.

(link)

LA PIANISTE / THE PIANO TEACHER - PİYANİST

ünlü fransız yönetmen michael haneke'nin muhteşem "ölümcül oyunlar" ve "bilinmeyen kod" filmlerinden sonra çektiği bence ikinci başyapıtı. roman polanski'nin "piyanist"iyle karıştırmayalım lütfen. 2003 yılı yapımı ve bence en kötü filmi "kurdun günü"nü pek sevmesemde başrollerinde isabelle huppert gibi enfes oyunculuk yeteneği olan bir oyuncuyu oynattığı "piyanist" filmini (bazı yerlerde de "piyano öğretmeni" olarak geçer) bu yönetmenin kariyerindeki ikinci en iyi filmi olarak tanımlayabilirim bana göre. elfriede jelinek'in "piyano öğretmeni" adlı kitabından uyarlanan bu filmde erika kohut'un (isabelle huppert) müzik ve cinsel arzuları arasında kalan bir kadın öğretmeni canlandırdığı ve bununla birlikte filmde ilerde göreceğimiz erkek öğrencisiyle iletişimi ve bastırılmış o duygularının bir süre sonra yıkılmasıyla karşı karşıya kaldığını görmekteyiz. isabelle huppert için yazıyorum:sanırım oyunculuk böyle bir şey olmalı. sinemada bazı izleyenleri koşarak dışarı çıkarttıracak derecede rahatsız edici ve sıradışı bir yapıt.

(link)

BLACK HAWK DOWN - KARA ŞAHİN DÜŞTÜ

mogadişu somali'ye gönderilen amerikan askerleri bir grup operasyon planlamaktadır. operasyon başlar ama askerler somali'de iyice kapana kısılmıştır ve oradan çıkamaz. çıkmalarını sağlayacak sadece bir kaç saat vardır ve bu süre içerisinde beklemeleri gerekmektedir. geride kimseyi bırakmamak için...
yönetmen ridley scott. 2001 yılının en tartışmalı savaş filmlerinden bir tanesi. oyuncular arasında ise josh hartnett, ewan mcgregor,eric bana ve ünlü tiyatro yazarı sam shepard var. aslında kadro oldukça geniş ama ridley scott filmde bu oyuncuların hiçbirisine öncelik tanımamış. karakterler iyi seçilemiyor. bunun sebebi de savaşı olduğu gibi aktarmak.

scott askerlerin psikolojisini, kapana kıslma duygusunu çok iyi vermiş bulunmakla birlikte aynı titizliği konu ve senaryo üzerine pek gösterememiş. film amerikan propagandası yapıyor eleştirilerine maruz kaldıktan sonra aradan yıllar geçiyor ve bu filmin değeri daha yeni anlaşılıyor.
scott'ın tarzı biraz değişiktir. senaryo'ya çok özen göstermez gibi bir hisse kapılınabilir ama aynı durumu teknik açıdan söyleyemeyiz. çünkü bana göre teknik açıdan en başarılı savaş filmi budur. helikopterlerin gerçek düşüşleri, gerçek düşüş sesleri, kurşunların gerçek sesleri, kieslowski'nin görüntü yönetmeni slawomir idziak'ın kullandığı sarı filtreyle olağanüstü görüntüler elde etmesi başka savaş filmlerinde bulamayacağınız unsurlardır.

bu filmi daha önce ridley'in kardeşi tony scott yönetecekti fakat sıradan bu hikayeyi yönetmek istemedi ve kozlar ridley'e geçti. bundan yıllar önce er ryan'ı kurtarmak filmiyle karşılaştırılıyordu. hoş; teknik açıdan kara şahin düştü daha iyidir ama konu açısından er ryan diyebilirim.
bu arada filmin hans zimmer imzalı müziklerine de dikkati çekmeliyiz. iki de oscar'ı vardır.

(link)

THE ROAD TO GUANTANAMO - GUANTANAMO YOLU

guantanamo yolu başarılı yönetmen michael winterbottom'un mat whitecross ile birlikte yönettiği belgesel tarzda çekilmiş bir filmi. 95 dakika süren bu filmde ingiltere'de yaşayan pakistanlı asıf ikbal'in ülkesine geri dönüp bir hutbenin etkisiyle afganistan'a gidişleri ve devamında da savaşa denk gelişleri anlatılıyor.

savaşın ortasında kalan gençler küba'daki guantanamo üssüne götürülür ve... aslında winterbottom'un tarzına çok yakın bir film. çok daha önce kameralarını saraybosna'ya da çevirmişti. kendisi tartışmalı filmlerin yönetmeni olarak anılır. bu filmde de yaşananlar gerçekçi bir şekilde aktarılmış. yarı belgesel olması ilginçliğine bir artı kazandırmakta. çok başarılı bir film. berlin'den de ödülle dönmüştür.

(link)

devamı gelecek ...:)

Hayatımın Filmlerinden iki tanesi ;
Back to the Future (geleceğe dönüş)
Interstate 60 ... :)

Dövüş Klübü
Şeytan'ın Avukatı
Forrest Gump

aklıma ilk gelenler....

Amores Perros,

Babel,

ama hepsinden öte;

TERMINATOR 2

Saygılarımla..

1-The Shawshank Redemption
2-Forrest Gump
3-Law Abiding Citizen
4-The Pianist
5-The Green Mile
6-Life is Beautiful
7-Into the Wild
8-Schindler's List
9-21
10-Old Boy

Televizyon tarihi adına en iyi yapılmış iş ne diye sorarsanız Behzat Ç. derim kuşkusuz ;)

the lord of the rings i unutmamalı hem dram hem savaş macera çok büyük bi eser heke bütün kitaplarını okuduysanız...

Titanic nerdeee :)

slumdog millionare - milyoner
hayatımda en çok eğlendiğim film. almış olduğu 8 oskar sa bi tek benim beğenmediğimin göstergesi :)

Spy Game (Casus Oyunu)İnside Man (İçerdeki adam)
Braveheart (Cesur Yürek)
The Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi - 1-2-3)İnception (Başlangıç)
Karayip Korsanları 1-2-3
Hayalet Süvari (Jonny Deep oynuyor!)
Hellboy 1-2
Ran!
Hepsi dehşet filmlerdi.
Yerlilerden; Hırsız var, Kolpaçino ve tabi ki "Şans Kapıyı Kırınca"
Animasyon: Shrek 1-2-3-4, Buz Devri 1-2-3, Anastasia, Robinson Ailesi tavsiye edebileceklerim...

*Shawshank Redemption (benim için efsanedir)
*Into The Wild (2numaram, bazı konularda hayatıma yön verir)

*En son izlediğim film, az önce bitti :D Das Experience

*Brest Fortress (mükemmel bir film)
*Celda 211
*Wall-E (mükemmel animasyon)
*Lock Stock and Two Smoking Barrels
*Taxi Driver (1976, Robert DeNiro)
*127 Hours (başlardaki bisiklet sahneleri çok güzel, özellikle *dağcılara/kampçılara önerilir)
*Wristcutters a Love Story
*Redbelt
*Flashbacks of a Fool
*Art of Travel
*Sword of the Stranger (anime)
*Hell Ride (quentin tarantino)
*Catch me if you can
*Pursuit of Happiness
*Seven Pounds
*A Bronx Tale
*Komplo (the Score)
*The Bucket List
*One Flew Over The Cuckoo's Nest

Aklıma bunlar geldi ilk olarak, daha sonra da yazarım,
güzelliklerine göre bi sıralama yapmadım,
hepsi kendi tarzında en güzel filmler bana göre..
İzlemek isteyenlere şimdiden iyi seyirler :)

Geri