Scudo Sports

Bisikletçilerin internet sağlayıcısı önerileri

Hangi internet servis sağlayıcı kullanılmalı?

• TTNET

• Turknet

• Dsmartnet

• Superonline

• Biri ADSL

• Uydunet

• Milleni.com

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Türk net kadar rezil bir firma görmedim
Normal Turkcell'in 4.5G ile eve internet sağlayan servisini kullanıyorum 45'e 35 alıyorum çok memnunum evime Süper online bağlanamadığı için alabileceğim en iyi servis buydu bence

Scudo
@Afyon35
Türknetin sıkıntıları nedir hocam?Bir çok yerde süperonline kötülüyorlar.Sanırım her sağlayıcının bölgeye göre durumu farklı olduğundan,aynı sağlayıcı farklı bölgelerde farklı kalite sunuyor...

Ben bu arada Superonline dan 24 mb 35gb kotalı kullanıyorum. kota dolunca hız 16gb e düşüyor. Yani aslında 16gb gerçek kotasız kullanmış oluyorum. Keşke böyle devam etse;)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Çetin ŞAHİNÖZ
24den 16mbps'e düşmesi çok iyiymiş,biz 16 kullanıyoruz 5e düşüyor.:koptum:

@-Skynet- Hocam bende nette görüp o memnun olanlara kandım ve 1.5 ay internet sorunu çektim sayelerinde TT ile sözleşme sürem dolmuştu bize teklif ettiği yeni ücret eskisinden çok daha pahalıydı var olan teklifler de işimize gelmedi nette baktık TürkNet diye bir marka var TT altyapısı kullanıyor ama TT'den daha iyi falan diyeni çoktu aradık sorduk biz TT'de adsl hizmeti alıyoruz 16 mbit dediler ancak 10-11 mbit dowland ile 2-3 upload hızı geçmiyor size geçersek bu hız artar mı dedik adres falan istediler kontrol ettirdiler efendim biz de 16 mbit'e kadar hız verebiliyoruz konumuza dediler ve alacak olduğunuz hız 13-14 dowland ile 5-6 uploadın altına gelmez ve TT'de nete biraz fazla bağlandık mı modem kendisi aç kapa yapıyordu internete kaldığımız yerden devam etmemiz için(normalde kesiliyordu kalkıp kendimiz kapat aç yapıyorduk bunu yapan modem varmış hem belki donmalar azalır diye onu aldık :) ) TN böyle olayları bizimle birlikte yaşamazsınız TT netin % bilmem kaçını size verebiliyor biz ise tamamını size kullandırabiliyoruz dedi kotasız falan da cazip geldi kurulum için telefondan kayıt açtılar(şubeleri falan yokmuş) Kurulum isterseniz 60 TL dedi telefondaki bayan biz de kendimiz yapabiliyoruz teşekkürler dedik önündeki sisteme istemediğimizi yazdı(bundan emindim çünkü 2 kere sordu) neyse işte telefonu kapattık mail gelecek demişlerdi onu bekledik biraz gelen dosyayı çıkartıp imzalayıp dosyalayıp MNG kargo ile adreslerine yollamam gerekiyormuş çıkarttık imzaladık yolladık kargo ertesi gün ellerine ulaştı fakat sistemde dosyanız elimize gelmedi yazıyordu 1 gün daha geçti sistem hala aynı TN'yi aradık ama saygıdeğer müşteri hizmetlerine bağlanamadık çünkü sistemde yazan bilgiyi aynısını söyleyip kapatıyordu bu kargo bekleyici 5-6 gün sürdü sonra kağıt eksik dediler (sistemde) 1 günde onu bekledik halbuki eksik yoktu sonra başvuru kabul edildi diye mesaj falan geldi kurulumu yaptık hızı ölçtük 2'ye 0.3'tü ilk gün anca kendine gelir dedik 1 hafta da bu civarda kullanmaya çalıştık interneti sonra arıza formu doldurduk bize 1 gün içinde sorununuz düzeltildi diye mail geldi baktım hıza 3'e 0.5 hız sularında internet, aradım ve 16-17 dakika sonunda Müşteri Temsilcime bağlandım internetinizde arıza gözükmüyor dedi ama isteğim üstüne arıza formu oluşturdu ve internet donuyordu onu da söyledim ay başı geldi internette düzelme olmamıştı ve bize gelen fatura 135 TL idi 65'den anlaşmıştık biz tekrar aradım 65 internet 5 vergi 60 kurulum kesilmiş dedi bize kuruluma gelen olmamıştı ki ben kendim kurmuştum zaten 65'in içine vergi dahil demişlerdi ödedik 135'i ama kazığı yemiştik sonra baktık düzelmiyor internet süre sözü vermediğimiz için ayrılma kararı aldık TN'ten iade için yine aradık biz 4-5 bilgi istemişlerdi kimlik fotokopisi ile attık birkaç gün bekledik tabiki eksik belge diyip reddettiler tabi bu arada biz netin fişini çektik yeni fatura yazıp tekrar kazıklanmayalım diye sonra interneti araştırdım bize söylenmeyen bir yazılı kağıt varmış onu çıkartıp doldurduk dediği bilgileri yazıp kimlik fotokopisi ile yeniden yolladık fax'ı 3-4 gün süren belirsizlik bizim zaferimizle sonuçlanmıştı sonra yeniden internet araştırmaya başladım baktım UyduNet'i övüyorlar ama bizim ilçede yok o Superonline diyorlar o da bizim bina da yok zaten geri kalan internetlerin de TT'^den farkı yok sonra şans eseri bir Youtube kanalında gördüm SUPERBOX'ı videoda güzel anlatmıştı adam baktım yorumları da fiyatı haricinde güzeldi diyatı hakketen çoktu 100 mbit'e kadar 50gb internet 150 TL idi baktım başka güzel yol yok üst komşuda net alacaktı ikimiz aylık 150'den fazla para verecektik ve 10 mbit neti bile zar zor alacaktık o da bu işe sıcak bakınca aradık Turkcell'i 99 TL'den anlaştık adamlarla kota bitince bile 8 mbit'in altını görmüyorum diyordu nette kullananlar hakketen de öyle oldu kota varken 45'e 35 net alıyorum bitince de 10a 4.5-5 arası alıyorum ve kasmadan donmadan işimi görüyorum ve bize böyle daha hesaplıya geldi memnunum öneririm

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Afyon35
Hocam sizde baya çekmişsiniz. :) Anlamadığım nokta,ttnetin kampanyalarına bakıyorum,mevcut abonesinden daha iyi seçenekli yeni gelen tarifeleri var. 80tlye 24 mbps 200gb akkli paket mevcut abonesine geliyor.Oysa dışarıdan gelene aynı tarife 73tl. Şimdi ben taahahüt bitince türkneti 1 ay denesem,olmadı tekrar ttnete geçsem gene karlı oluyorum.Ama ince bir nokta var.Ttnete hiç bulaşmamışlara mı bu kıyak var yoksa her gelenemi?
Dİğer yandan düşünüyorum,ayda 80tl verip 24 mbps 200gb AKK TTNET mi yoksa 65tl verip hattın desteklediği kadar hız verip AKKSIZ TÜRKNET mi?
Türknetteki bir sıkıntı var,kabul ediyorum.Yoğunluktan dolayı olan bir hat transfer gecikmeleri oluyor ve bulunduğu bölgeye göre hızda değişiklikler oluyor(atıyorum,senin bulunduğun mahallede türknetliler daha azsa sana stabil net verirler,çoksada dalgalanma olur vs)
Bilemiyorumya,akkden kurtulacağız diye 2 yıl gün saydık,tekrardan akkli pakete geçmek bildiğin dokunuyor...:snzdglsn:

@-Skynet- hocam var olan TTNET'inizden memnunsanız bence devam edin amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok sonuçta
bir de doğruluğundan emin değilim ama TN interneti %80 limitleyip öyle gönderiyormuş sanırım

@Çetin ŞAHİNÖZ
Adam öldürme sebebi resmen. Alenen kandırıyorlar

Kesinlikle internet limitsiz bunda 1 yanlışlık yok şayet hızın limitli :D Ama 1 ocağa kadar az kaldı :D
Türknet'i işaretleyenler söyleyebilir mi memnun musunuz internetinizden :D adsl olanlar hariç :D
@eSEOZdee Kandırma yok limitli internette örnek veriyorum 50gb kota verirler bunu geçtiğinde ek ücret devreye girer. Limitsizde ise trilyonlar indir yinede vereceğin para asla değişmezken "hızın değişir 31.12.2018 tarihine kadar tabi".

@JusTiMe
Şuan her şey allak bullak,AKKye kesinlikle veda ediyor muyuz?
Yeni sözleşme imzalayıp,akkli paket seçenler yine akk formatında mı gidecek yoksa akk muafımı olacak?
2019 gelmeden sözleşme süresi bitenler ne yapmalı,bekleyip gelişmeleri göreyim desen,paketin seçili olmadığından nasıl bir ücretle interneti kullanacaksın acaba?

@JusTiMe
Orayı çoktan okudum ama mevcut internet sağlayıcıların hiçbirinde buna riayet eden sözleşme göremedim.aknsiz paketler var,kafalarından uçuk fiyatlar vermişler.kota aşınca ekstra ücrete tabi olan paketler var,aknli paketler çoğunlukta ama.ya aknyi kaldıracaklar ve belirli indirmeden sonrasını ekstra paraya tabi tutacaklar ya da topdan paket fiyatları dahada artacak. burada devletin bu fiyatlandırma politikasına el atması gerekecek gibi...

@-Skynet- Bunlar senin aklından geçenler gerçekler değil sonuçta yılbaşında göreceğiz sonuçta limitsiz paketi olanlar genellikle 10 ile 15.gün arasında hız kotasını doldurur bundan sonra hız o pdfdeki maddeleri yürürlüğe sokar. En son okuduğun şeyde aksi durumu bildiren başka anlamlar içeriyorsa sen söyle bize senin ağzın yüzünden insanları polemiğe sokma!

@JusTiMe

Polemiğe sokma diyorsun ama gördüğüm kadarıyla polemik başlatmaya hevesli olan sensin.Şimdi bunun altında ne yatıyor,neden rahatsız oldun bu kadar diyeceğim ama gene polemik olacak.:)
Benim derdim insanları birbirine dalaştırmak değil,ümitsizliğede sokmak değil.02.12.2018de sözleşmem bitecek,ttnet bir yandan arayıp sıkıştırıyor,şu paketi seç bunu seçelim vs diye.Bugün bazı servis sağlayıcısını baktım.Yukarıda yazdıklarım hayal ürünü değil,gir adamların sitesini zaten görürsün.Burada fikir almaya çalışıyoruz,ona göre bilinçli bir şekilde hareket etmek için.Konudan rahatsız oluyorsan engelersin görmezsin.Sıkıntı yaratan içeriği sen değil admin müdehale eder sen canını sıkma:harika:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Hayal gücü bu olsa gerek :)

@-Skynet- Akn diye 1 şey kalmayacak sonuç olarak hangi paketi seçtiğini açıkçası pek önemi kalmıyor fiyat pahası olursa zaten 1 sürü davayla karşılaşırlar. Servis sağlayıcıları yavaş yavaş kaldırmaya başladılar ttnet süperonlie muhtemelen en sonuna kadar inat edecek sağlayıcılardır. Ama yılbaşı geldiğinde paşa paşa akn saçmalığını silmek mecburiyetinde kalacaklardır. Süperonlinedaki AKK* İndirme ile AKK* UPLOAD tarihe karışacak. Muhtemelen servis sağlayıcıları bu duruma özel şu sıralar sözleşme sunmaları gerekecek. Kısacası onlarla konuşup kesinlikle sıkıntı yaratmayacak sözleşme yaparsın

8 senedir turk.net kullanıyorum turk.net iyidir

Arkadaşlar internet işinin içinde olan biri olarak size yazdıklarımı degerlendirin. Herhangibir firmaya gidip sokaginizdaki internet durumuna baktirin.
Yapmanız gereken adsl e baktirmak değil VDSL e baktirmak olsun. Sokaginizdaki VDSL hızını tam olarak öğrenin. Eğer VDSL hızı 80 civarı çıkarsa bunun anlamı evinize yarısının geleceğidir. 30 40 arası hız alırsınız ve bu işinizi rahatça görür.
Buradaki olay internetin markası değil sokaginizdaki hıza bağlıdır. VDSL hızınız 60 ve üstü ise TurkNet alın. Hem fiyat uygun hem kotasiz.
Eğer bu hızın altında ise o zaman altyapinizda fiber varmi ona baktirin. Oda yoksa malesef marka ayırımı yapmaksızın alın.
İşin özeti bu yani.

Vdsl e port problemi dolayısıyla geçemedim. Benim durumumda olup Adsl hizmetini 16 Mbit e kadar alabilenler için Netspeed firmasını öneririm.Kurulum ücreti ödemedim, akn sız tarifesi var. Fiyatının da uygun olduğunu söyleyebilirim.

Uydu net kullanıyorum çok güzel iletişim ve İnternet için başka çarem yok Allahın dağında yaşıyorum

Bende 5 aydır Turknet kullanıyorum gayet memnunum sorun yaşayanlar muhtemelen ttnet de olsa aynı sorunu yaşayacaktır. Ama uygun fiyata verdikleri asus modemi tavsiye etmiyorum. O modem yüzünden gereksiz yere cumartesi arıza kaydı girdim pazartesi ekipler geldi o zamana kadar zaten sorunu gidermiştim ama sonuç olarak hafta sonu açtıgım arıza kaydına ilk iş gününde gelmeleri gayet iyi bence.

Geri