Çok enteresan. Bahsedilen konuya ait, burada ismi verilen filmlerin hepsini izledim. Ve yine de burada adı geçmemiş olanlar var. Demek istediğim o kadar çok şey var ki. Ama neden bilmiyorum diyecek herhangi bir şey bulamıyorum. Öylece baka kalıyorum. Ama aklıma da sürekli bir şeyler geliyor. Burada adı geçmemiş filmler. Bunlar neyi bize anlatıyor? Son zamanlarda neden arttı? Gerçek hayatta da zaten bu önlemler zaten alınıyor. Çaba sarf ediliyor. Bazıları inanıyor ki, kıyamet kopacak kabul ettik. Ama biz ondan sonra yaşamaya devam edebilmeliyiz. O yüzden şimdiden hazırlanıyoruz.
Hatta sosyal bir deneyde zombilerin, bazı ucube yaratıkların gerçekten var olduğuna, yaşadığına inanan insanlar olduğu ortaya çıkmıştır.
Kıyamet sonrası için plan yapmak, hayatın aynen bu şekilde devam edeceğini ummak, bunu temenni etmektir. İslama göre kıyamet koptuğunda yıldızlar gezegenlere dahil bütün kainat yok olacak. O halde kıyamet sonrası için bu çaba niye? Kıyamet sonrası bir hayat var fakat sadece ahiret yurdu var. Oraya hazırlanmak lazım. Filmlerde ise tam tersi işleniyor.
Son söz olarak bir tek şey eklemek istiyorum. San andreas filminin son sahnesinde "spoiler içerir" Dwayne Johnson ne demişti?
Sahne: bütün dünya felaketi yaşar ve herşey dümdüz yerle bir olmuştur.
Replik:yıkılmış manzara karşısına geçip :bu dünyayı yeniden inşa edeceğiz.
American dream ile havuzlu muhteşem villada, mutlu zengin güçlü ve güzel bir aile ile başlayan film, başka bir American dream ile biter. Dünyayı yeniden inşa edeceğiz.
Zaten süper kahramanlar da hep bu amerikadan çıkıp sürekli dünyayı kurtardığı için fazla da şaşırmamak lazım