Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçilerin izlemesi gereken post-apokaliptik filmler

Children Of Men.jpg

Bu da benden olsun, 'Children Of Men'

Film, afişte vaadettiği her şeyi seyirde de sunuyor. İyi senaryolaştırılmış bir hikayesi, iyi bir yönetmeni var. Bu yüzden oyuncular da parlıyor, bonus olarak mültecilik konusuna da değiniliyor.

Mad Max Fury Road.jpg

Mel Gibson'lı Mad Max serisini ergenken seyretmiş ve etkilenmiştim. Yeniden izlesem yine o kadar beğenirim belki de. Son film Fury Road'da tema daha feminist çünkü, en az Max kadar esas olan bir kadın karakteri var. Eleştirellik daha boyutlu, grafik şiddetten ve stilizasyondan da hiç taviz yok. Atladıysanız ya da seyretmeyi sonraya bıraktıysanız öneririm.

Scudo
28 DAYS LATER basarili bir filmdi.

Distopik filmleri de bu tür altinda sayabilirsek, sunlari eklemek isterim.

The Omega Man (1971)
The-Omega-Man-Poster.jpg
(link)

Bu filmin özellikle müziklerini cok severim, stylish film.

Soylent Green (1973)
(link)
Soylent Green.jpg

Fahrenheit 451
(link)
Fahrenheit 451.jpg

Equilibrium (2002)
(link)
Equilibrium.jpg

1984 (Orwell) (bu filmi henüz izlemedim
(link)

@Anonim

Bence de var bir sebebi, Hollywood tesadüfen calismiyor, propaganda, algi operasyonlari, gelecekte yapilacak savaslara zemin hazirlama ne ararsan var.

Gelecege dönüs filminde arap teröristler sahnesi, gelecegi önceden haber veriyordu misal.

Uzayli ve UFO filmleri, insanlari bir seylere yavas yavas alistirmak hazirlamak amacli olabilir, gelecekte fake bir uzayli istilasi bile cikabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Son dönem dizilerinde de konular aynı minvalde..
Last Ship
The 100
Continuum
Jericho
Battlestar Galactica
12 Monkeys
Falling Skies
Revolution
The Tribe
Wayward Pines
Bunlar benim bildiklerim..
Hatta Westworld'den bile benzer bir şey çıkabilir... :)

Şu an beyaz tv de bisiklet üzerine "acil teslimat" isimli bir film var

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Themaner
@jazzpub hocam bunun konusunu bile açacaktım nerdeyse kesinlikle izlenmeli

Sanırım tüm türlerde yapılmış ortalama ve ortalama üstü tüm filmleri izlemişimdir :) Artık izlemediğim eli yüzü düzgün film bulursam oturup ilk önce seviniyorum =)Çoğunuzun izlemediği ve belki de denk gelmeyeceği bir film atıp kaçıyorum.Zaman zaman uğrarız başlığa =)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Uzun zamandır güncel olmayan başlığa yazalım, tavsiyemizi paylaşalım şöyle bir tane: Zamana Karşı

(link)

Ayrıca @Cemil Dada spoiler içinde söyleyeceğimi söyledim.

Bu film varya, sırf o gitar sahnesi için bile izlenir. :D

Güzel konuymuş..Bu konuda çok fazla film var..Konuda zaten,bir çoğundan bahsedilmiş..Ben tabi ki avatarımdan da anlayabileceğiniz gibi Matrix'ciyim:)
Matrix'i tek geçerim..Hatta uzak gelecekte Matrix filminin gerçekleşme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum..Yani yapay zekanın kontrolü ele alacağını düşünüyorum..Bu belki Matrix filmindeki gibi olmayabilir ama bir şekilde yapay zeka,insanlığın kontrolünü ele alacak..

En son izlediğim film,bu konuya dahil edilebilir belki..Kimileri beğenmese de filmi,ben çerezle iyi gideceğini düşünüyorum;
(link)
Hatta size filmle ilgili evrim ağacının hazırladığı videoyu da göstereyim..Güzel bir video;

Çok enteresan. Bahsedilen konuya ait, burada ismi verilen filmlerin hepsini izledim. Ve yine de burada adı geçmemiş olanlar var. Demek istediğim o kadar çok şey var ki. Ama neden bilmiyorum diyecek herhangi bir şey bulamıyorum. Öylece baka kalıyorum. Ama aklıma da sürekli bir şeyler geliyor. Burada adı geçmemiş filmler. Bunlar neyi bize anlatıyor? Son zamanlarda neden arttı? Gerçek hayatta da zaten bu önlemler zaten alınıyor. Çaba sarf ediliyor. Bazıları inanıyor ki, kıyamet kopacak kabul ettik. Ama biz ondan sonra yaşamaya devam edebilmeliyiz. O yüzden şimdiden hazırlanıyoruz.

Hatta sosyal bir deneyde zombilerin, bazı ucube yaratıkların gerçekten var olduğuna, yaşadığına inanan insanlar olduğu ortaya çıkmıştır.

Kıyamet sonrası için plan yapmak, hayatın aynen bu şekilde devam edeceğini ummak, bunu temenni etmektir. İslama göre kıyamet koptuğunda yıldızlar gezegenlere dahil bütün kainat yok olacak. O halde kıyamet sonrası için bu çaba niye? Kıyamet sonrası bir hayat var fakat sadece ahiret yurdu var. Oraya hazırlanmak lazım. Filmlerde ise tam tersi işleniyor.

Son söz olarak bir tek şey eklemek istiyorum. San andreas filminin son sahnesinde "spoiler içerir" Dwayne Johnson ne demişti?
Sahne: bütün dünya felaketi yaşar ve herşey dümdüz yerle bir olmuştur.
Replik:yıkılmış manzara karşısına geçip :bu dünyayı yeniden inşa edeceğiz.

American dream ile havuzlu muhteşem villada, mutlu zengin güçlü ve güzel bir aile ile başlayan film, başka bir American dream ile biter. Dünyayı yeniden inşa edeceğiz.

Zaten süper kahramanlar da hep bu amerikadan çıkıp sürekli dünyayı kurtardığı için fazla da şaşırmamak lazım

İçerik çok güzel ama ben başlığa takıldım ?. "Bisikletçilerin izlemesi gereken" deyince filmlerde bisikletle ilgili şeyler bekliyor insan, hatta meraklanıyor post apokaliptik filmlerde bisikletle ilgili ne var acaba diye. Filmler çok güzel kabul, film tavsiye başlığı olması da muhteşem, o konuda hiçbir eleştirim yok.

Güzel öneriler gelmiş. Bu konu aklımda olsun. Sırayla izlerim.

@Serkan.Sezer

Genel olarak (yüzde yüz değil) bisikletçiler çevreci olarak düşünülür ya, çevreci insanlar çevreye dikkat etmediğimizde dünyanın yok olacağını söyler ya, bu filmler; insanlar alışkanlıklarını değiştirmezse dünyanın yok olacağı tahmini durumları gösteriyor ya... şeklinde de düşünülebilir;)

Geri